بازار رنگ پریده لوازم آرایشی
به گزارش یزدبانو به نقل از همشهری؛ رکود سالهای اخیر موجب کاهش 50درصدی فروش لوازم آرایشی و بهداشتی شد. این رکود به حدی بود که از ابتدای سال 10 درصد از فروشندگان لوازم آرایشی و بهداشتی اقدام به ابطال پروانه و تغییر کسب و کار خود کردند.ایران یکی از پر مصرفترین کشورها در مصرف لوازم آرایشی است؛ هرچند رکود بازار موجب کاهش خرید نشده، ولی باعث هدایت خریداران به سوی اجناس بیکیفیت و ارزان شده است.
فشار رکود و تداخل صنفی
رئیس اتحادیه لوازم آرایشی یزد با بیان اینکه تمام صنوف و حوزهها با رکود جدی مواجه هستند، بیان میکند: صنف لوازم آرایشی هم همچون صنوف دیگر در سالهای اخیر با رکود مواجه شده، به طوری که از سال 93 تاکنون، درآمد بسیاری از فعالان این صنف تا 50 درصد کاهش یافته است.«محمدعلی عبقری» ادامه میدهد: یکی دیگر از مواردی که به رکود در بازار لوازم آرایشی و بهداشتی دامن زده، افزایش قیمت برندهای معروف است. قدرت خرید پایین شهروندان نیز باعث کاهش فروش این برندها شده است.
وی یکی از مهمترین معضلات این اتحادیه را تداخل صنفی ذکر و عنوان میکند: بسیاری از فروشگاه های بزرگ، خرازی ها، داروخانهها و برخی صنوف دیگر نیز اقدام به فروش لوازم آرایشی میکنند که این امر نیز برخورد با متخلفان را بسیار دشوار کرده است.
عبقری با بیان اینکه در جلسه کارگروه بهداشت، از مسئولان استانی خواستار توقف فروش لوازم آرایشی از سوی داروخانهها شده است، از مخالفت با این درخواست خبر میدهد.
وی اظهار میکند: همچنین اتاق اصناف اعتقاد دارد که فروشگاهها به دلیل وجود رکود بازار می توانند برای بقای خود، اقدام به فروش دیگر کالاها کنند که این کار مغایر با قانون است و باعث ورشکستگی اصناف قانونمند میشود.
وی میافزاید: فروشندگان دارای پروانه کسب خرازی نیز لوازم آرایشی می فروشند و گاهی که بازرسان اتحادیه برای تذکر به آنها مراجعه میکنند، مشاهده می شود که نامه اخطار اتحادیه را پاره و عنوان میکنند که پروانه کسب مان را از صنف خرازی داریم و فعالیت ما به اتحادیه لوازم آرایشی ربطی ندارد.
اهمیت نظارت بهداشتی بر عرضه لوازم آرایشی
رئیس اتحادیه لوازم آرایشی با بیان اینکه در یک سال گذشته، شکایتهای مردمی 80 درصد کاهش داشته است، دلیل اصلی این موضوع را وجود قیمت و تاریخ با توجه به نظارتها و همین طور قابلیت پس دادن لوازم آرایشی در صورت رضایت نداشتن مشتری میداند.
وی میافزاید: با توجه به تب بالای استفاده از لوازم آرایشی در کشور، باید مشکلات این صنف مورد توجه قرار گیرد تا به سلامت جامعه لطمه وارد نشود.
عبقری با بیان اینکه سود قانونی برای لوازم آرایشی 15 درصد است، بیان میکند: با توجه به اینکه لوازم آرایشی معمولا ازسوی خریداران تست میشود و اصطلاحا، دستخوری بالایی دارد، فروشندگان با سودی حدود 20 درصد اقدام به فروش لوازم آرایشی میکنند.
وی با بیان اینکه خریداران باید به مجوز بهداشتی برندهای معروف نیز توجه کامل داشته باشند، میگوید: برندهای معروف تقلبی در بازار وجود دارد که در این رابطه باید با فروشگاههایی که لوازم آرایشی قاچاق و تقلبی عرضه میکنند، برخورد جدی و قانونی شود، ولی با تداخل صنفی موجود، این کار دشوار است.
عبقری با بیان اینکه تولید لوازم آرایشی در کشور دارای رشد خوبی است، عنوان میکند: در یک سال گذشته، محصولات ایرانی باکیفیت و قابل رقابت با محصولات خارجی تولید شد؛ حتی در نمایشگاه سلامت و زیبایی یزد نیز، شاهد حضور بسیاری از برندهای ایرانی بودیم.
فعالیت 150 فروشگاه لوازم آرایشی بدون پروانه
رئیس اتحادیه لوازم آرایشی یزد با بیان اینکه حدود 300 فروشگاه لوازم آرایشی در یزد مشغول به فعالیت هستند، تنها 150 فروشگاه از این تعداد را دارای مجوز میداند.
وی با بیان اینکه البته تعدادی از فروشگاهها در صف دریافت پروانه هستند، می افزاید: مهمترین دلیل اقدام نکردن برخی واحدهای لوازم آرایشی برای دریافت پروانه. تمایل نداشتن آنها به پرداخت مالیات و همچنین فرار از نظارتهای ستاد قاچاق و معاونت غذا و دارو دانشگاه است.
عبقری ادامه می دهد: عضویت در صنف نیز امتیازات زیادی می تواند برای اعضا داشته باشد؛ به همین دلیل پس از ایام عزاداری صفر، جلسهای توجیهی برای تمام فروشندگان برگزار و آنها را از اهمیت عضویت در صنف آگاه میکنیم.
وی با بیان اینکه کمتر از 10 درصد لوازم آرایشی موجود در بازار یزد قاچاق است، میگوید: 35 مرکز پخش در یزد اقدام به توزیع لوازم آرایشی با مجوز وزارت بهداشت میکنند.
وی با بیان اینکه سعی کردیم از ورود کالای قاچاق به استان جلوگیری کنیم، اضافه میکند: باید لوازم آرایشی و بهداشتی موجود در فروشگاهها دارای مجوز اداره بهداشت باشند؛ ازاینرو برای نظارت و جلوگیری از فروش لوازم آرایشی قاچاق، بازرسان اتحادیه مداوم از فروشگاهها بازدید میکنند.
عبقری با بیان اینکه در برخی سالنهای آرایشی بهراحتی از اجناس قاچاق استفاده میشود، اظهار میکند: بسیاری از لوازم آرایشی بدون مجوز بهداشتی در این سالنها استفاده میشوند و به فروش میروند. امیدواریم با دریافت مجوز ورود به سالنهای آرایشی و با کمک سازمان صنعت، معدن و تجارت، اتاق اصناف و سازمان قاچاق از ورود اجناس و لوازم آرایشی قاچاق به کشور و نیز سالنهای آرایشی جلوگیری کنیم.
وی با تاکید بر استفاده از لوازم بهداشتی باکیفیت، متذکر میشود: بسیاری از لوازم آرایشی بدون مجوز بهداشتی، قاچاق و تقلبی دارای سرب و مواد زائدی هستند که روی پوست اثرات سوء دارند.
خرید کالای باکیفیت از فروشگاههای تخصصی
رئیس اتحادیه لوازم آرایشی یزد با بیان اینکه کیفیت لوازم آرایشی در فروشگاههای تخصصی لوازم آرایشی بهمراتب بالاتر از اجناس فروشگاه های بزرگ است، تاکید میکند: غالبا، اجناس برگشتخورده از فروشگاههای لوازم آرایشی به دیگر فروشگاه ها میرود.
«محمدعلی عبقری» اضافه میکند: همچنین بهدلیل پاسخگویی و تخصص فروشگاههای تخصصی لوازم آرایشی و بهداشتی، خرید از آنها مطمئن تر است.
انتهای پیام/ص
مطالب مرتبط:
-
یزد هفتمین مصرف کننده لوازم آرایشی در ایران/ تداخل صنفی بزرگترین مشکل لوازمآرایش فروشان
-
توقيف يک و نیم ميليارد ریال لوازم آرايشی و بهداشتی قاچاق در يزد
-
فقط 5 درصد لوازم آرایشی بازار یزد قاچاق است/ تداخل صنفی مشکل اصلی اتحادیه لوازم آرایشی
-
«بُکُش و خوشگلم کن»/ چرا دختران ایرانی خود را قربانی زیبایی می کنند؟
ویژه زنان
-
کمبود فضاهای تفریحی بانوان در یزد (باز کردن در صفحه جدید)
-
آنفلوانزا عامل ۴۰ درصد بیماری تنفسی کودکان یزدی (باز کردن در صفحه جدید)
-
۲ درصد از دانشآموزان شهر یزد مبتلا به شپش هستند (باز کردن در صفحه جدید)
-
ریحان، پاتوق لحظههای خوش دخترانه (باز کردن در صفحه جدید)
-
۶۰ درصد قربانیان جنگ غزه زنان و کودکان هستند (باز کردن در صفحه جدید)
-
لزوم پرهیز از موازیکاری دستگاهها در مبارزه با مواد مخدر (باز کردن در صفحه جدید)
-
زیبایی به چه قیمت؟ (باز کردن در صفحه جدید)
-
خانهای برای نفسکشیدن بدون ویروس و بیماری! (باز کردن در صفحه جدید)
-
برگزاری رزمایش الی بيت المقدس به مناسبت هفته بسیج در یزد (باز کردن در صفحه جدید)
-
آزادی مادر در بند با کمک فرزند شهیدِ یزدی (باز کردن در صفحه جدید)
-
نفرات برتر مسابقات اسکواش بانوان یزد معرفی شدند (باز کردن در صفحه جدید)
-
اقتداری اولین بانوی ایرانی فاتح جهان در اسکواش (باز کردن در صفحه جدید)
-
بیشاز ۵۰۰ زوج یزدی در انتظار وام ازدواج (باز کردن در صفحه جدید)
-
«زن دلخواه خدا» یا «زن مدنظر غرب» (باز کردن در صفحه جدید)
-
مطب پزشک متخلف زنان و زایمان در یزد پلمب شد (باز کردن در صفحه جدید)
-
قیمت پوشاک در یزد تغییری نداشته است (باز کردن در صفحه جدید)
-
حضور استاندار در منزل مدیرمسئول یزدبانو (باز کردن در صفحه جدید)
-
بهرهبرداری از ۲۹ واحد بهداشتی در یزد (باز کردن در صفحه جدید)
-
چرا بیمارستان ولیعصر بافق تکمیل نشده است؟ (باز کردن در صفحه جدید)
-
آزادی ۳ مادر زندانی یزدی با کمک جاماندگان اربعین حسینی (باز کردن در صفحه جدید)
نکات خانه داری
-
درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (باز کردن در صفحه جدید)
-
افراد غیرمتخصص باعث تخریب طب سنتی هستند (باز کردن در صفحه جدید)
-
۲۰ نکته خانهداری مدرن برای همه خانمها (باز کردن در صفحه جدید)
-
طرز تهیه مقلوبه پلو عربی مرغ و بادمجان خوشمزه و مجلسی (باز کردن در صفحه جدید)
-
آشپزی مدرن و سنتی روی یک سفره (باز کردن در صفحه جدید)
-
ترفندهای ساده ولی کاربردی در خانه داری (باز کردن در صفحه جدید)
-
طرز تهیه پلوی نخود فرنگی با مرغ ریش ریش شده (باز کردن در صفحه جدید)
-
ترفندهای جالب خانهداری که نمیدانستید!/ تصاویر (باز کردن در صفحه جدید)
-
جشنوارههای بومی نشاط اجتماعی جامعه را میافزاید (باز کردن در صفحه جدید)
-
نکات خانهداری مدرن برای همه خانمها (باز کردن در صفحه جدید)
-
طرز تهیه لقمههای گوشتی (باز کردن در صفحه جدید)
-
طرز تهیه کوکو پیازچه با سس مخصوص (باز کردن در صفحه جدید)
-
شولی؛ پیش غذای محبوب یزدی ها + تصاویر (باز کردن در صفحه جدید)
-
شستن ظرف ها بدون پیش بند این عوارض را به دنبال دارد (باز کردن در صفحه جدید)
-
مرغ همچنان در اوج (باز کردن در صفحه جدید)
-
دستور رئیس جمهور به دو وزارتخانه برای کنترل قیمت مرغ (باز کردن در صفحه جدید)
-
یارانه ۲.۵ میلیارد دلاری برای تولید گوشت مرغ کجا رفت؟ (باز کردن در صفحه جدید)
-
راهکارهایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران کرونا (باز کردن در صفحه جدید)
-
فعالیت زیرزمینی آرایشگاه های زنانه یزد در اوج کرونا!/آرایشگاههای زنانه متخلف لغو مجوز دائم میشوند (باز کردن در صفحه جدید)
-
راههای محافطت از کودکان در برابر کووید۱۹ (باز کردن در صفحه جدید)