Skip to Content

یادداشت؛

حیدر جنگ خندق همسر نمونه برای دخت نبوت/پیوند آسمانی که در زمین بسته شد


همسرداری حضرت زهرا (س) به‌گونه‌ای بود که با شناخت نسبت به جایگاه علی بن ابی‌طالب (ع) و نقش او در پیشبرد اسلام، او را در این راه یاری می‌کرد.

به گزارش پایگاه خبری یزدبانو؛ احمدترکمانی*: معیار و ملاک ازدواج علی (ع) و فاطمه (س) همراه با عشق و همکاری بود. علی (ع) خدمت پیامبر (ص) رفتند و از او درخواست ازدواج با حضرت زهرا (س) کرد. بعد از ازدواج، از رسول خدا (ص) درخواست تقسیم‌کار خانه را خواست. پیامبر (ص) کارهای بیرون از خانه را به علی (ع) و کارهای درون خانه را به فاطمه (س) سپرد.

 فاطمه زهرا (س) از این تقسیم‌کار و به خاطر معاف‌شدن از کارهای بیرون از خانه، بسیار خوشحال شد. او آن‌گونه در خانه کار می‌کرد و سختی می‌کشید که علی (ع) ناراحت می‌شد. دراین‌باره روایات متعددی دربارهٔ مشاهدهٔ کارهای سخت فاطمه زهرا (س) از سوی صحابهٔ پیامبر (ص) و کمک آنان به او نقل شده ‌است.

در کنار این‌ها، همسرداری او نیز به‌گونه‌ای بود که با شناخت نسبت به جایگاه علی بن ابی‌طالب (ع) و نقش او در پیشبرد اسلام، او را در این راه یاری می‌کرد و پیگیر اوضاع سیاسی و اجتماعی روز نیز بود؛ و درهمان حال و در غیاب او در زمان نبرد، همهٔ کارهای داخل و خارج خانه را عهده‌دار می‌شد؛ و در برابر، علی (ع) نیز در هنگام بازگشت و حضور در خانه، جویای حال فاطمه (س) می‌شد.

در ضمن حضرت زهرا (س) در تربیت فرزند نیز الگویی نمونه برای تمامی خانم‌ها بوده و هستند.

معیار یک ازدواج سالم و ساده، آرامش روح و روان، دوری از وسوسه شیطان، تقویت جایگاه اجتماعی، مسئولیت‌پذیری، استقلال اقتصادی، پاداش معنوی، زیاد شدن نسل، امنیت اجتماعی، مصونیت از انحراف، تأمین نیاز جنسی است.

از دیگر نکات مهم در امر ازدواج، توجه به اصل همانندی و کفویت است که این امر در ازدواج فاطمه(س)، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بود. البته بر طبق تعالیم اسلامی این همانندی و کفویت، بیشتر در خصوص ایمان و اخلاق است و ملاک‌های قوی، طبقاتی و اقتصادی مورد نظر نیست.

فاطمه(س) در مراتب ایمان و تقوا، کفو و هم تایی جز امیرالمؤمنین(ع) نداشت، به همین دلیل وقتی فاطمه(س) به سن ازدواج رسید و اکثر بزرگان و شخصیت‌های برجسته‌ی عرب، به خواستگاری ایشان آمدند، رسول خدا(ص) با جواب منفی همه را مأیوس کرد و در برابر اصرار آن‌ها خشمگین شد؛ اما در ازدواج علی(ع) با فاطمه(س) فرمود: اگر این نبود که خداوند علی(ع) را برای فاطمه آفریده است، در روی زمین کفو و همتایی برای او پیدا نمی‌شد.

بنابراین یکی از عوامل موفقیت در ازدواج، همتایی زوجین است که با توجه به روایات این هم‌شأنی و کفویت، به معنای همتایی در ایمان و ارزش‌های اخلاقی است؛ این امر باعث رضایت زوجین در فضای مشترک و دوری از اختلافات می‌شود و در غیر این صورت ممکن است هر یک از زوجین یا هر دو، همسرشان را لایق همسری خود نبینند.

دکتر احمد ترکمانی؛ روانشناس و پژوهشگر حوزه خانواده

انتهای پیام/ش

 

 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری