Skip to Content

بانوی طراح و کارآفرین:

به کیفیت ایرانی اعتماد کنیم/زنان سرپرست خانوار باید توانمند شوند


یک طراح پارچه و لباس با انتقاد از بی رغبتی مردم به طرح‌های ایرانی گفت: مردم به کیفیت ایرانی اعتماد کنند.

به گزارش یزدبانو، سعیده سروش فر در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره استفاده از طراحی ایرانی و اسلامی در پوشش بانوان گفت: کاری که ما شروع کردیم، استفاده از نقوش ایرانی و بناهای باستان بر روی پارچه است و برای دکوراسیون داخلی و بخشی هم در طراحی لباس کاربرد دارد.

وی با اشاره به تولید داخلی و ایجاد کارآفرینی در داخل کشور گفت: یکی از گسترده‌ترین کارآفرینی‌ها در حوزه لباس و پوشاک صورت می‌گیرد. در کارگاه ما چند بانوی سرپرست خانوار فعالیت می‌کنند. من نگاه ویژه ای به کارآفرینی گسترده دارم و این بخش مدنظر بسیاری از طراحان ایرانی است.

سروش فر با تاکید بر اینکه باید زنان سرپرست خانوار توانمند شوند، گفت: متاسفانه بارها و بارها شاهدیم که برای رفع نیاز اقشار ضعیف یا زنان بدسرپرست و سرپرست خانوار، پول جمع‌آوری می‌شود و به آن‌ها وجه نقد پرداخت می‌شود. این نوع کمک البته بد نیست، اما این خیلی خوب است که این زنان سرپرست خانوار، درآمدزایی مستقل برای خودشان داشته باشند. زنان سرپرست خانوار باید توانمند شوند.

این طراح پارچه و لباس درباره کار خود گفت: ما در وهله اول کار را طراحی می کنیم؛ برای این طراحی گاهی عکاسی می‌شود، گاهی دستی و... سپس طرح‌ها در چاپخانه چاپ می‌شود و... کل این پروسه با ۵ طراح و تعدادی خطاط عملیاتی می‌شود.

وی با اشاره به خیاط‌ها گفت: با چاپخانه‌ای که کار می‌کنیم خیاط‌هایی را معرفی کردند که زنان سرپرست خانوار هستند.

سروش فر در ادامه در پاسخ به این سوال که چرا مردم کمتر از طراحی‌های داخلی استقبال می‌کنند، گفت: یکی از مهمترین دلایل آن این است که این پروسه هزینه‌بر است و چون بحث حمایتی وجود ندارد، محصول نهایی گران عرضه می‌شود و کمتر کسی قدرت خرید دارد.

وی افزود: از سوی دیگر هنوز پذیرش این طرح‌ها در جامعه زیاد نشده است و نیاز به زمان دارد. نمونه آن خوشنویسی بر روی لباس بود که اوایل فقط هنرمندها می‌پسندیدند و بعدها همه گیر شد. این طرح‌ها نیز نیاز به گذر زمان دارد.

این طراح لباس با تاکید بر ضرورت حمایت دولت از بخش‌های مربوط به تولید پارچه و لباس گفت: متاسفانه به دلیل پاره‌ای محدودیت‌ها در این حوزه بخش مهمی وارداتی است. اول و آخرش بحشی از محصولات باید از خارج بیاید. صفر و صد ایرانی نیست. مثلا پنبه از هند می آید، در حالی که یک زمان ما پنبه صادر می‌کردیم. اما سعی ما این است که لااقل در زمینه طراح، بتوانیم به ریشه‌های ایرانی تمرکز کنیم.

سروش فر با بیان این مطلب که به دلیل عدم اعتماد خریداران به جنس ایرانی، بسیاری از اجناس تولید داخل با نام برندهای خارجی عرضه می‌شود، گفت: تولید داخلی برای ما مهم است و این با اعتماد مردم ایجاد می‌شود. خیلی مواقع چاپخانه‌ها می‌گویند اسم ایرانی نزنید و ما به اسم ایتالیایی یا ترک طرح‌ها را می‌زنیم.

وی گفت: اصلاح این نگاه خیلی زمان می‌برد و باعث بی اعتمادی شده است. اما همین بی اعتمادی باعث شده بسیاری از پارچه بافی‌ها و صنایع مرتبط با طراحی و لباس تعطیل شوند. کار به جایی رسیده که واقعا نیاز به حمایت دولت احساس می‌شود. ما به عنوان طراح ایرانی ساعت‌ها در بازار می‌چرخیم اما جنس ایرانی نمی‌بینیم. جنس‌ها بیشتر چینی است.

این طراح در پایان گفت: تنها درخواست من این است که مردم به کیفیت ایرانی اعتماد کنند. قبول داریم که بی‌مهری‌هایی از تولیدکنندگان داخلی هم صورت گرفته است، اما این همه جنس چینی خریدیم که دوام نداشت، یک مدت بیاییم سمت جنس ایرانی و تحقیق کنیم درباره برندهای مناسب که در ایران فعالیت می‌کنند.




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری