Skip to Content

عضو هیئت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران:

تب بالای مدرک‌گرایی عامل بالای بیکاری فارغ التحصیلان یزد/مهندسین مدرک گرا فراوان، تکنسین ماهر هیچی!


عضو هیئت مدیره خانه صنعت ، معدن و تجارت ایران با بیان اینکه نگاه مدرک گرایی به رشته مهندسی باعث افزایش فارغ‌التحصیلان این رشته‌ها شده است افزود: به دلیل همین نگاه مدرک‌گرایی متاسفانه در بعضی از مواقع نیروی کار مورد نیاز صنعت کم می شود.

به گزارش یزدبانو، رئیس سابق خانه صنعت و معدن استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزد رسا با اشاره به نرخ بالای بیکاری جوانان تحصیل کرده در یزد گفت: تقاضا و انتظارات صنعت به گونه ای است که در کنار نیاز به مهندسین ماهر به تکنسین‌های فعال و خوب نیز نیاز دارد. این در حالی است که امروزه اغلب جوانان به رشته‌های مهندسی گرایش دارند. مهندسینی که فقط آموزش‌های تئوری می‌دانند و از این رو نمی‌توانند در صنعت جا بگیرند.

محمد حسین فنایی با بیان این که نگاه مدرک گرایی به رشته مهندسی باعث افزایش فارغ‌التحصیلان این رشته‌ها شده است افزود: به دلیل همین نگاه مدرک‌گرایی متاسفانه در بعضی از مواقع نیروی کار مورد نیاز صنعت که مهارت لازم را داشته باشد کم خواهد بود؛ در واقع تکنسین ماهر که صنعت در حال حاضر به آن نیاز دارد وجود ندارد. در صورتی که رشته‌های مهندسی و تکنسین باید به صورت یک پکیج در کنار هم باشند.

وی با انتقاد از نبود مهارت لازم در فارغ التحصیلان دانشگاهی اظهار داشت: فرد برای یافتن شغل مناسب باید مهارت لازم را داشته باشد و این مهارت در عمل بدست می‌آید و نه در آموزش‌های صرف تئوری که در دانشگاه‌ها وجود دارد. این مهارت نه در طول تحصیل برای فرد ایجاد می‌شود و خود فرد به دنبال کسب آن می‌رود.

ضرورت آسیب شناسی دوره‌های کارآموزی

فنایی با انتقاد از برگزاری دوره‌های کارآموزی دانشجویان گفت: اکثر دانشجویان آن چنان که باید به این دوره‌ها اهمیت نمی‌دهند و به دید تفریح به آن نگاه می کنند. از این رو بهتر است اساتید نیز به همراه دانشجو در محل کارآموزی حضور داشته باشند و در انتهای دوره برآوردی از دوره داشته باشند.

وی اظهار داشت: با این وضعیت مشخص است که صنعت نیروی کار مورد نظر خود را پیدا نمی‌کند چرا که اکثر فارغ‌التحصیلان دانشگاهی با محیط‌های کاری آشنایی ندارند و هر فارغ التحصیل بعد از شروع کار باید یک الی دو سال آموزش ببیند و مهارت لازم را کسب کند و این فرصت آموزش را باید صنعت به نیروی کار بدهد.

سمینارها و جلسات بی نتیجه‌ای که برای بیکاران شغلی ایجاد نکرده است

عضو هیئت مدیره خانه صنعت ، معدن و تجارت ایران در خصوص ارتباط صنعت و دانشگاه گفت: سال‌هاست که در مورد ارتباط صنعت و دانشگاه صحبت می‌شود و سمینارهای مختلفی برگزار می‌شود اما اکنون زمانی است که باید وارد عمل شد و به دنبال یکسری تکنیک‌ها و دستورالعمل‌های اجرایی رفت. یکسری اصول و الگوهایی که در کشورهای دیگر اجرا شده و نتیجه بخش نیز بوده است مورد بررسی قرار گیرد و در ایران نیز اجرا شود.

فنایی اظهار داشت: در سیستم آموزشی موجود دانشگاه‌ها عادت به تربیت نیروی ماهر و همچنین انجام کارهای اجرایی نکرده‌اند و از سویی دیگر صنعتگر نیز برای ارتقاء محصول و تکنولوژی خود نیز راه دانشگاه را نمی‌داند.

وی ادامه داد: اگر دانشگاه‌ها طرح و پروژه‌ای را نیز ارائه می‌دهند بررسی‌های اقتصادی روی آن انجام نداده‌اند و اغلب قیمت تمام شده آن اقتصادی نیست. دانشگاهیان اغلب صرفا دید فنی دارند در صورتی که باید پروژه‌های خود را با دید اقتصادی ارائه دهند.

فنایی با انتقاد از عدم مدیریت صحیح منابع انسانی در کشور اذعان داشت: برنامه خاصی برای رفع این مشکل در کشور وجود ندارد و نتوانسته‌ایم منابع انسانی را مدیریت کنیم و حتی جلسات متعددی که در این زمینه برگزار می‌شود نیز صرفا مطالب تئوری بیان می‌شود و در پایان نیز هیچ کدام از جلسات یک قطعنامه و نتیجه اجرایی در بر نداشته و وقتی جلسه و سمینار تمام می‌شود همه دوباره به سر خط و همان مشکل بر می‌گردیم.

اجرای طرح "سرباز مهندس" یک راه حل پیشنهادی

فنایی در خصوص راهکارهای پیشنهادی برای این معضل گفت: قبلا دولت یه طرحی داشت که دوره سربازی مهندسین و دانش‌آموختگان فنی در کارخانه‌ها سپری می‌شد و نهایتا درصدی از حقوق را کارفرما و مابقی را دولت پرداخت می‌کرد. زمانی که دوره سربازی فرد تمام می‌شد علاوه براین که تجربه  خوبی کسب کرده‌ بهتر می‌تواند در بازار کار جذب شوند. اما اکنون فرد بعد از اتمام دوره سربازی می گوید آنچه که در دانشگاه فراگرفته‌ام یادم رفته است!

وی با اشاره به روند سخت جذب فارغ‌التحصیلان در بازارکار گفت: برای استخدام فرد در هر کاری سابقه کاری می‌خواهند؛ اما فردی که تازه از دانشگاه فارغ‌التحصیل شده سابقه کاری ندارد. این در حالی است که با اجرای طرح سربازی در کارخانجات برای فرد سابقه کاری ایجاد می‌شود و مطمئنا شرایط امروز را نخواهیم داشت.

انتهای پیام/ق




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری