Skip to Content

متخصص طب ایرانی مطرح کرد

تدابیری برای حفظ سلامتی در فصل بهار


متخصص طب ایرانی گفت: بهار فصل معتدلی است و با رعایت نکاتی می‌توان با حفظ سلامتی فصل بهار را با زیبایی‌هایش سپری کرد.

به گزارش یزد بانو؛ «دکتر سید کاظم کاظمینی» متخصص طب ایرانی در گفتگو با خبرنگار یزد بانو خاطرنشان کرد: بهار بهترین و معتدل‌ترین فصل در میان فصول چهارگانه است.

وی با بیان اینکه هوا در بهار به‌تدریج گرم می‌شود و سرما و تری زمستان تحلیل می‌رود، اذعان کرد: مزاج بهار گرم و تر است و گرما و رطوبت برای روشن نگاه‌داشتن چراغ حیات و سلامتی، لازم و ملزوم یکدیگرند.

متخصص طب ایرانی در مورد دستور و پرهيز غذایی در فصل بهار گفت: در بهار باید از گوشت به میزان زیاد پرهیز کرد؛ مصرف زیاد گوشت مخصوصاً گوشت قرمز باعث افزایش گرمی و تری در بدن می‌شود و با توجه به اینکه مزاج فصل بهار هم گرم و تر است، افزایش بیش‌ازحد گرمی و تری بدن را دچار مشکل می‌کند.

وی با اشاره به اینکه بهتر است در فصل بهار ادویه‌جات تند مانند دارچین، فلفل، زنجبیل و ...کمتر مصرف شوند، ادامه داد: باید از مصرف زیاد غذاهای شور و غليظ پرهیز کرد؛ بهتر است در فصل بهار از خوردن غذاهایی مانند کله‌پاچه گوشت گاو، خامه و ماست ترش پرهیز شود.

کاظمینی با اشاره به اینکه حکماى طب سنتى عقیده دارند که در فصل بهار باید به «تلطیف غذا» پرداخت، اذعان کرد: کلمه تلطیف غذا ممکن است در ذهن این معنى را ایجاد کند که باید غذایى خورده شود که از آن خون رقیق تولید شود و یا ممکن است کسى با شنیدن این کلمه فکر کند که باید غذاى کمترى مصرف کند؛ درحالی‌که باید غذاهایی با طبیعت مایل به سرد مصرف شود تا هیجان و رقت اخلاط و مواد را تعدیل کند.

وی افزود: از سوى دیگر درون بدن و دستگاه گوارش گرم شده و به همین خاطر هضم تقویت می‌شود و بدن به غذاى بیشترى احتیاج دارد؛ به‌علاوه گرسنگى باعث تحریک بیشتر اخلاط می‌شود.

کاظمینی تصریح کرد: منظور اطباى سنتى از تلطیف غذا، خوردن غذایی است که مانند میوه‌ها و سبزی‌ها هرچند ازلحاظ مقدار زیاد است، ولی غذاییت کمى دارد.

وی ادامه داد: درواقع باید با مصرف مقدار زیاد غذا با غذائیت کم، دستگاه گوارش را فریب داد و سرگرم کرد تا خیال کند که غذاى زیادى مصرف‌شده ولى در عمل مواد زیادى وارد عروق نشود و به هیجان اخلاط و مواد نیفزاید.

متخصص طب ایرانی گفت: آش سبزیجات، بورانی اسفناج، کاهو با سکنجبین، آش یا سوپ جو با روغن‌زیتون و آب‌غوره، زرده تخم‌مرغ عسلی، گوشت پرندگان، مانند بلدرچین، کبک و جوجه مرغ، ماش پلو با خرفه، شیر بادام، خورش ریواس، ماء‌الشعیر طبی، شربت تمر هندی، حریره بادام، خورش سیب‌درختی، والک پلو و دم‌کرده عناب با کمی عسل به‌جای چای برخی از غذاها و ترکیباتی است که مصرف آن‌ها در فصل بهار توصیه می‌شود.

انتهای پیام/ش

 

 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری