ترور فرهنگی، فرزندان بیدفاع
به گزارش یزدبانو، طی ۲ روز گذشته کلیپی از یک خواننده لسآنجلسی در فضای مجازی منتشر و موجب نگرانی نهادهای فرهنگی، تربیتی و خانوادهها شد. ساسان حیدرییافته ملقب به «ساسی مانکن» در این کلیپ با بهکارگیری یکی از بازیگران آمریکایی فیلمهای غیراخلاقی و استفاده از طرح لوکیشن فیلم «ابد و یک روز» اشعاری سخیف را به مخاطب مخابره میکند.
از آنجا که نوع ملودی به کار رفته در آثار تولیدی این خواننده جذبکننده قشر نوجوان و جوان است، این نگرانی پدید آمده که مخاطبان این اثر از نظر فرهنگی دچار آسیب شوند.
این خواننده لسآنجلسی که در تولیدات خود عموما ساختارشکنانه و خلاف عفت عمومی عمل میکند، در نمونههای قبلی تولیدات خود آثاری را ارائه داد که دانشآموزان، بازیگران نقش اول آن بودند. بر همین اساس و در سایه غفلت مسؤولان آموزشوپرورش، این آهنگ از برخی بلندگوهای مدارس پخش شد. ویدئوهای منتشرشده از همخوانی دانشآموزان با این آهنگ، دلنگرانیهای بسیاری را در سطح جامعه پدید آورد.
این خواننده در ویدئوکلیپ اخیر خود با بهرهگیری از بازیگر فیلمهای غیراخلاقی، یک بار دیگر زنگ خطر را برای جامعه به صدا درآورده است. استفاده از این بازیگر در شرایطی رخ داده که بسیاری از نهادهای فرهنگی در سطح جهان نسبت به موضوعاتی که با مسائل اخلاقی پیوند خورده با حساسیت برخورد کرده و مانع از تکثیر و در اختیار قرار گرفتن اینگونه آثار برای قشر نوجوان میشوند.
برای نمونه اینستاگرام به منظور پاکسازی این شبکه اجتماعی از محتوای غیراخلاقی، اقدام به مسدود کردن صفحه شخصی ۱۳۰۰ بازیگر نقشهای غیراخلاقی و حذف بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار محتوای غیراخلاقی کرده است. اما همین شبکه اجتماعی در مواجهه با مخاطبان ایرانی بنا بر دستور کاری مشخص از حذف پستهای حاوی مطالب غیراخلاقی که جامعه هدف آن مردم ایران است، خودداری میکند.
با این شرایط حال باید دید مدیران فرهنگی و اجتماعی در مواجهه با این دست از تولیدات که ساختار فرهنگی جامعه را مورد هدف قرار میدهند، چگونه برخورد خواهند کرد.
متاسفانه با وجود موارد مختلف از تخریبهای فرهنگی که در قالبهای مختلف بروز و ظهور مییابد اما مسؤولان فرهنگی در برابر این گونه موارد همچنان سکوت پیشه کردهاند و هیچگونه اقدام متقابلی برای آن طرحریزی نکردهاند.
در همین رابطه دکتر امانالله قراییمقدم، آسیبشناس و کارشناس مسائل اجتماعی ضمن اشاره به ضعفهای فرهنگی موجود در جامعه گفت: تخریب فرهنگ، ارزشها و هنجارهای معنوی از قبل انقلاب آغاز شد. طبق فرمایش آقای بهشتی «انقلاب ما انقلاب ارزشها است» و این انقلاب برای احیای فرهنگ دینی شکل گرفت. حکومت قبل با تولید فیلمهای جنسی عملا فرهنگ جامعه را مورد هدف قرار داد. هماکنون بعد از ۴۰ سال همچنان ما با موضوعات فرهنگی روبهرو هستیم و انتشار چنین کلیپهایی حکایت از آن دارد که تهاجم ادامه دارد تا معیارها، ارزشها و ناموس در جامعه کمرنگ شود. ما باید قبول کنیم که جامعه پشت پای فرهنگی خورده است.
یقینا هنرمندان و خوانندگان به عنوان قشری شناخته میشوند که میزان تاثیرگذاری بالایی بر روی جامعه مخاطب خود دارند، بر همین اساس ضروری است تا نوع آثار ارائه شده از سوی این قشر مورد توجه قرار گیرد، بویژه تولیداتی که با هدف تخریب فرهنگی بوده و قشر نوجوان را به سمت خود میکشاند. در همین رابطه دکتر مجید ابهری، آسیبشناس و محقق اجتماعی در گفتوگو با «وطنامروز» گفت: ورود هر فناوری به یک جامعه باید همراه با برنامهریزی فرهنگی و ایجاد فرهنگ کاربرد آن باشد. متأسفانه اینترنت مانند کرونا بدون هماهنگی و خبر قبلی به جامعه ما هجوم آورد و از آنجایی که کشور ما یکی از جوانترین کشورهای جهان است، جوانان و نوجوانان را مورد هدف قرار داد.
وی ادامه داد: فضای مجازی، شبکههای اجتماعی و گروههای فاقد هرگونه کنترل به میان جوانان آمده و پر کردن اوقات فراغت آنها را بر عهده گرفتهاند. در این میان بعضی مأموران ضدفرهنگی همانند ویروسهای بیماریزا وارد فرهنگ جامعه شده و در قالب رپر و خواننده و گروههای مختلف به سبکسازی و هجوم فرهنگی به جوانان پرداختهاند.
این جامعهشناس گفت: هرزههای فرهنگی گاه در لباس یک خواننده و گاه در قامت یک استندآپ کمدین وارد جامعه میشوند. متاسفانه متولیان فرهنگی جامعه ما هیچگونه احساس خطری در این زمینه نداشته و مسؤولیتی در قبال فرزندان این کشور قبول نمیکنند. نوجوانان و جوانان را به امان خدا رها کردهاند و همین میشود که هر روز یک خواننده از آن سوی آب ویدئویی را در فضای مجازی پخش میکند و به دنبال تخریب فرهنگ دینی نوجوانان و جوانان میرود.
ابهری ادامه داد: در این زمینه خانوادهها، نهادهای فرهنگی، آموزشوپرورش و صداوسیما باید به فکر واکسیناسیون و درمان این ویروس فرهنگی باشند، در غیر این صورت تا سالهای آینده دیگر چیزی به نام فرهنگ اجتماعی در جامعه ما وجود نخواهد داشت و الگوی جوانان ما ساسی مانکن و تتلو خواهند بود.
وی تاکید کرد: این افراد جز خالکوبی و ایجاد فضای رسانهای چه ویژگی فرهنگی دیگری دارند که چندین میلیون جوان و نوجوان را متأثر از خود کنند. قصور ما و صاحبنظران فرهنگی باعث شده تا این افراد که اوباشهای فرهنگی هستند، یکهتازی و فضای فرهنگی جامعه ما را مسموم کنند.
انتشار ویدئوکلیپ به دور از اخلاق اخیر «ساسان حیدرییافته» موجی از انتقادات را علیه این خواننده بیآبرو راه انداخت. محمد سرشار، مدیر شبکه پویا در پست اینستاگرام خود نوشت: در همه دنیا، ارائه هرزهنگاری (پورنوگرافی) به کودکان ممنوع است و اگر کسی کودکان را به تماشای پورنوگرافی تشویق کند، با واکنش منفی مردم و دولت مواجه میشود. هنرمندان حرفهای در آثار دارای مخاطب کودک و نوجوان از بازیگران هرزهنگاری (پورناستارها) استفاده نمیکنند و یک باور جمعی برای مقابله با آزار جنسی کودکان وجود دارد اما متاسفانه «ساسان حیدرییافته» (مشهور به ساسی) در آخرین ویدئوکلیپ خود از یک پورناستار استفاده کرده و برای دیدهشدن بیشتر، آتش به خرمن تربیت کودکان و نوجوانان ایرانی زده است، آن هم در شرایطی که شیوع کرونا باعث شده کودکان برای یادگیری از راه دور، به اینترنت دسترسی وسیعی پیدا کنند و هنوز بسیاری از خانوادهها، آموزش لازم را برای استفاده صحیح کودکان از اینترنت ندیدهاند.
البته از یاد نبردهایم که او در یک ویدئوکلیپ دیگر خود، شبکهای را در برخی مدارس کشور ایجاد کرده بود تا دانشآموزان آهنگهایش را همخوانی کنند. من به عنوان پدر ۳ فرزند بشدت نگرانم. نه فقط من که پدرها، مادرها و کارشناسان بسیاری نگران هستند. مهم نیست ما چه باوری داریم. مهم نیست ما ملحد یا مؤمن، مسلمان یا مسیحی، انقلابی یا برانداز، چپ یا راست، یا هر دوگانه دیگری باشیم، حتی مهم نیست ما ساکن ایران یا خارج باشیم، مهم این است که ایران آینده را فرزندان ما خواهند ساخت و ما باید امروز برای حفاظت از آینده، دست در دست هم با آزار جنسی کودکان و تشویق آنها به تماشای پورنوگرافی مقابله کنیم.
۱- از خانواده، دوستان و دوستداران آقای ساسان حیدری میخواهم او را نصیحت کنند تا از این مسیر نادرست برگردد.
۲- از ایرانیهای ساکن خارج کشور درخواست میکنم مستقیما یا از طریق انجمنهای حمایت از حقوق کودکان، با این رویه ساسی مانکن مقابله کنند و براساس بند الف ماده۳۴ کنوانسیون حقوق کودک یا دیگر قوانین کشورهای خودشان، از او شکایت کنند.
۳- از والدین و مربیان تقاضا میکنم به همدیگر خطرات این اقدام و تبعات تماشای هرزهنگاری توسط کودکان را گوشزد کنند.
۴- از فعالان فضای مجازی میخواهم با صفحاتی که محتواهای اینچنینی را منتشر میکنند، مقابله و ضمن گزارش این صفحات، نارضایتی خودشان را اعلام کنند.
۵- از دادستانی، وزارت ارتباطات و پلیس فتا درخواست میکنم بر اساس بند ۶ ماده ۱۰ قانون حمایت از اطفال و نوجوانان، با کسانی که امکان دسترسی کودکان به این محتوای مبتذل را ایجاد میکنند یا آن را به آنها ارائه میدهند، برخورد کنند. ما برای آینده ایران و فرزندانمان باید جلوی این خطای بزرگ بایستیم.
مطالب مرتبط:
- تکذیب ادعای مطرح شده مبنی بر بدرفتاری یک قاضی با سرباز/ فرد موجود در فیلم قاضی نیست
- استفاده از ظرفیت فضای مجازی برای برگزاری رویدادهای فرهنگی
- کاربران فضای مجازی برای رفع عیب تجهیزات خود به مراکز مجاز مراجعه کنند
- نامه فعالان فضای مجازی به مجلس درباره کارنامه پراشکال وزیر ارتباطات در حوزه فضای مجازی
- حب الحسین یجمعنا راهپیمایی جهانی اربعین امسال را در فضای مجازی رقم زد+فیلم
ویژه زنان
- کمبود فضاهای تفریحی بانوان در یزد (باز کردن در صفحه جدید)
- آنفلوانزا عامل ۴۰ درصد بیماری تنفسی کودکان یزدی (باز کردن در صفحه جدید)
- ۲ درصد از دانشآموزان شهر یزد مبتلا به شپش هستند (باز کردن در صفحه جدید)
- ریحان، پاتوق لحظههای خوش دخترانه (باز کردن در صفحه جدید)
- ۶۰ درصد قربانیان جنگ غزه زنان و کودکان هستند (باز کردن در صفحه جدید)
- لزوم پرهیز از موازیکاری دستگاهها در مبارزه با مواد مخدر (باز کردن در صفحه جدید)
- زیبایی به چه قیمت؟ (باز کردن در صفحه جدید)
- خانهای برای نفسکشیدن بدون ویروس و بیماری! (باز کردن در صفحه جدید)
- برگزاری رزمایش الی بيت المقدس به مناسبت هفته بسیج در یزد (باز کردن در صفحه جدید)
- آزادی مادر در بند با کمک فرزند شهیدِ یزدی (باز کردن در صفحه جدید)
- نفرات برتر مسابقات اسکواش بانوان یزد معرفی شدند (باز کردن در صفحه جدید)
- اقتداری اولین بانوی ایرانی فاتح جهان در اسکواش (باز کردن در صفحه جدید)
- بیشاز ۵۰۰ زوج یزدی در انتظار وام ازدواج (باز کردن در صفحه جدید)
- «زن دلخواه خدا» یا «زن مدنظر غرب» (باز کردن در صفحه جدید)
- مطب پزشک متخلف زنان و زایمان در یزد پلمب شد (باز کردن در صفحه جدید)
- قیمت پوشاک در یزد تغییری نداشته است (باز کردن در صفحه جدید)
- حضور استاندار در منزل مدیرمسئول یزدبانو (باز کردن در صفحه جدید)
- بهرهبرداری از ۲۹ واحد بهداشتی در یزد (باز کردن در صفحه جدید)
- چرا بیمارستان ولیعصر بافق تکمیل نشده است؟ (باز کردن در صفحه جدید)
- آزادی ۳ مادر زندانی یزدی با کمک جاماندگان اربعین حسینی (باز کردن در صفحه جدید)
نکات خانه داری
- درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (باز کردن در صفحه جدید)
- افراد غیرمتخصص باعث تخریب طب سنتی هستند (باز کردن در صفحه جدید)
- ۲۰ نکته خانهداری مدرن برای همه خانمها (باز کردن در صفحه جدید)
- طرز تهیه مقلوبه پلو عربی مرغ و بادمجان خوشمزه و مجلسی (باز کردن در صفحه جدید)
- آشپزی مدرن و سنتی روی یک سفره (باز کردن در صفحه جدید)
- ترفندهای ساده ولی کاربردی در خانه داری (باز کردن در صفحه جدید)
- طرز تهیه پلوی نخود فرنگی با مرغ ریش ریش شده (باز کردن در صفحه جدید)
- ترفندهای جالب خانهداری که نمیدانستید!/ تصاویر (باز کردن در صفحه جدید)
- جشنوارههای بومی نشاط اجتماعی جامعه را میافزاید (باز کردن در صفحه جدید)
- نکات خانهداری مدرن برای همه خانمها (باز کردن در صفحه جدید)
- طرز تهیه لقمههای گوشتی (باز کردن در صفحه جدید)
- طرز تهیه کوکو پیازچه با سس مخصوص (باز کردن در صفحه جدید)
- شولی؛ پیش غذای محبوب یزدی ها + تصاویر (باز کردن در صفحه جدید)
- شستن ظرف ها بدون پیش بند این عوارض را به دنبال دارد (باز کردن در صفحه جدید)
- مرغ همچنان در اوج (باز کردن در صفحه جدید)
- دستور رئیس جمهور به دو وزارتخانه برای کنترل قیمت مرغ (باز کردن در صفحه جدید)
- یارانه ۲.۵ میلیارد دلاری برای تولید گوشت مرغ کجا رفت؟ (باز کردن در صفحه جدید)
- راهکارهایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران کرونا (باز کردن در صفحه جدید)
- فعالیت زیرزمینی آرایشگاه های زنانه یزد در اوج کرونا!/آرایشگاههای زنانه متخلف لغو مجوز دائم میشوند (باز کردن در صفحه جدید)
- راههای محافطت از کودکان در برابر کووید۱۹ (باز کردن در صفحه جدید)