تفکر غربی نگاه به زن؛ پشت پرده سهمیه سی درصدی زنان در مجلس
به گزارش یزدبانو، به نقل از حیا؛ فضا، فضای انتخاباتی است، احزاب و گروهها مشغول یارگیری از بین نامزدها یا برنامه ریزی برای ثبت نام نمایندگانشان هستند.
وقتی از گوشه و کنار زمزمه هایی میشنویم که بعضی به دنبال سهمیه ۳۰ درصدی زنان در انتخابات هستند … بد نیست نیم نگاهی به وضعیت جامعه امروز زنان بیاندازیم، مشکلاتی که در این قشر از متاهل تا مجردشان وجود دارد و زنانی که این روزها به عنوان نماینده بر روی کرسی های مجلس نشسته اند؛ می دانیم چند نفر از زنان نماینده به طور تخصصی به دنبال حل مسائل زنان هستند؟ اما این را هم می دانیم که حداقل این موضوع یعنی حل مسائل زنان اولویت اول بسیاری از زنان نماینده چه در این دوره و چه در دوره های قبل نبوده است.
شعار ۳۰ درصدی جمعیت زنان در مجلس شاید از لحاظ کَمّی و ظاهری شعار جذابی باشد اما فضای انتخاباتی دهه هفتاد و انتخابات مجلس پنجم و ششم را زنده می کند که به یکباره تعداد زیادی از زنان در فضای آن روز وارد صحنه انتخابات شدند و بعضی نیز به مجلس راه یافتند اما دیدیم که حضور کمّی زنان در مجلس ان هم زنانی که با نگاه غربی قصد رفع مشکلات زنان ایرانی را داشتند چندان موفق نبود. یکی مثل فائزه هاشمی سر از زندان اوین در آورد و امروز با استفاده از رانت خاندان هاشمی در جبهه مخالفان نظام فعالیت میکند و آن یکی فاطمه حقیقت جو که به خارج پناهنده شده و در جبهه مخالفان خارج از نظام فعالیت می کند. این سابقه باعث ایجاد نوعی بدبینی نسبت به زنانی که با شعار دفاع از حقوق زن و… وارد مجلس شدند و در نهایت به دنبال امیال شخصی و مقاصدی جز حقوق زنان ایرانی بودند را ایجاد کرد.
قصد آن را نداریم که زحمات زنانی نماینده ای که از اول انقلاب تا کنون در مجلس بوده و توانسته اند سنگ هایی را در جامعه از جلوی پای زنان ایرانی بردارند و شرایط زندگی خانوادگی و اجتماعی آنان را بهبود بخشیده اند را زیر سوال ببریم؛ قطعا زحمات و مجاهدت های این افراد هم در حافظه تاریخی زنان ایران و هم در نزد خدای متعال محفوظ بوده و مأجور خواهند بود. اما با وجود زحمات این قشر هنوز هم زن ایرانی با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم می کند؛ آن کسانی که با عنوان دفاع از حقوق زن فریادشان بلند است، سهل انگارانه و سهل اندیشانه از کنار آن عبور میکنند.
امروز خیل عظیم دختران مجرد و حدود بیست درصد دختر از ازدواج محروم مانده یکی از معضلات جامعه زنان است اما نهادهایی که داعیه دفاع از حقوق زن را دارند متاسفانه مشکل اصلی زنان را نداشتن شغل عنوان می کنند!
یکی دیگر از مشکلات جامعه زنان ایرانی آن است که با وجود بهبود شرایط اشتغال و رشد علمی فرهنگی زنان بعد از انقلاب که به هیچ عنوان با قبل از انقلاب قابل مقایسه نیست اما هنوز در جامعه ما زنان و دخترانی مجبورند بین پیشرفت اجتماعی و تأهل یکی را انتخاب کنند. و شاید یکی از دلایل بالا رفتن سن ازدواج در بین دختران تحصیل کرده همین موضوع باشد. اما داعیه داران پر ادعای دفاع از حقوق زن در جامعه از کنار این موضوع نیز به راحتی عبور می کنند. در حالی که طبیعیترین حق زن حق مادری و همسری میباشد و با محرومیت دختران از ازدواج در واقع این حقوق طبیعی محروم می مانند.
غرض آنکه جریانی که با طرح شعارهای غربی و بر مبنای تساوی و تشابه حقوق زن و مرد قصد تصاحب ۳۰ درصد از صندلی های سبز مجلس در انتخابات را دارند در بین اکثریت جامعه زنان ایرانی جایگاهی ندارند. چون زن ایرانی خاطره خوشی از این طیف که به مجلس راه یافته اند نداشته است.
زن امروز ایرانی سابقه درخشان ایثارگری به معنای واقعی در هشت سال دفاع مقدس را در پرونده خود دارد؛ به اذعان رهبر فرزانه انقلاب ۵۰ در صد بار انقلاب را به دوش کشیده و هیچگاه صحنه جامعه از حضور او خالی نبوده، هنوز هم این بار را به دوش دارد، هنوز هم در تجمعات، راهپیماییها و هر جایی که به حضورش نیاز باشد پا به پای مردان و حتی گاه جلوتر از مردان حضور دارد و به اهمیت این حضور معرفت و ایمان دارد.
زن ایرانی لزومی نمی بیند که با حضور کمّی در مراکز قدرت و تصمیم گیری نظام، جایگاه خود را تثبیت کند. او به خوبی می داند به واسطه ظلم تاریخی که در حق او و تمام زنان جهان شده برخی به دنبال آنند تا از این نَمَد، کلاهی برای خود درست کنند و به واسطه شعارهای اینچنینی افراد همسو با تفکرات خود را وارد مجلس کنند و به اهداف سیاسی خود دست یابند و در این میان شاید به کمترین چیزی که بها داده می شود مشکلات واقعی زنان است؛ لذا خواهان حضور کیفی و نه کمی زنان در مجلس و پرداختن به مشکلات و مسائل واقعی آنان به عنوان زن با تمام شرایط و ویژگی هایش می باشد.
آری آن بیست میلیون جوان زیر بیست سال پرشور و احساس دهه هفتاد امروز به سن عقلانیت رسیده اند و فریب شعارهای احساسی بدون پشتوانه عقلی از این طیف را نمی خورند؛ آن نسل با تمام وجود تبعات این شعارها را چشیده و آسیب های آن را دیده است و امروز خواهان واقع بینی از سوی جریانهای سیاسی می باشد.
انتهای پیام/ش
مطالب مرتبط:
ویژه زنان
- خانهای برای نفسکشیدن بدون ویروس و بیماری! (باز کردن در صفحه جدید)
- برگزاری رزمایش الی بيت المقدس به مناسبت هفته بسیج در یزد (باز کردن در صفحه جدید)
- آزادی مادر در بند با کمک فرزند شهیدِ یزدی (باز کردن در صفحه جدید)
- نفرات برتر مسابقات اسکواش بانوان یزد معرفی شدند (باز کردن در صفحه جدید)
- اقتداری اولین بانوی ایرانی فاتح جهان در اسکواش (باز کردن در صفحه جدید)
- بیشاز ۵۰۰ زوج یزدی در انتظار وام ازدواج (باز کردن در صفحه جدید)
- «زن دلخواه خدا» یا «زن مدنظر غرب» (باز کردن در صفحه جدید)
- مطب پزشک متخلف زنان و زایمان در یزد پلمب شد (باز کردن در صفحه جدید)
- قیمت پوشاک در یزد تغییری نداشته است (باز کردن در صفحه جدید)
- حضور استاندار در منزل مدیرمسئول یزدبانو (باز کردن در صفحه جدید)
- بهرهبرداری از ۲۹ واحد بهداشتی در یزد (باز کردن در صفحه جدید)
- چرا بیمارستان ولیعصر بافق تکمیل نشده است؟ (باز کردن در صفحه جدید)
- آزادی ۳ مادر زندانی یزدی با کمک جاماندگان اربعین حسینی (باز کردن در صفحه جدید)
- لزوم یکسانسازی سرفصلهای طرح نماد با محوریت مجموعه بهزیستی (باز کردن در صفحه جدید)
- تاثیر آب چغندر بر سلامت قلب زنان (باز کردن در صفحه جدید)
- درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (باز کردن در صفحه جدید)
- رعایت حجاب در المپیک کار سختی نبود (باز کردن در صفحه جدید)
- نقش زنان در کربلا کمتر از مردان نبود (باز کردن در صفحه جدید)
- نخستین پیروزی تیم ملی زنان در لیگ ملتهای آسیای مرکزی (باز کردن در صفحه جدید)
- نقش پدر در تغذیه کودک با شیر مادر (باز کردن در صفحه جدید)
نکات خانه داری
- درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (باز کردن در صفحه جدید)
- افراد غیرمتخصص باعث تخریب طب سنتی هستند (باز کردن در صفحه جدید)
- ۲۰ نکته خانهداری مدرن برای همه خانمها (باز کردن در صفحه جدید)
- طرز تهیه مقلوبه پلو عربی مرغ و بادمجان خوشمزه و مجلسی (باز کردن در صفحه جدید)
- آشپزی مدرن و سنتی روی یک سفره (باز کردن در صفحه جدید)
- ترفندهای ساده ولی کاربردی در خانه داری (باز کردن در صفحه جدید)
- طرز تهیه پلوی نخود فرنگی با مرغ ریش ریش شده (باز کردن در صفحه جدید)
- ترفندهای جالب خانهداری که نمیدانستید!/ تصاویر (باز کردن در صفحه جدید)
- جشنوارههای بومی نشاط اجتماعی جامعه را میافزاید (باز کردن در صفحه جدید)
- نکات خانهداری مدرن برای همه خانمها (باز کردن در صفحه جدید)
- طرز تهیه لقمههای گوشتی (باز کردن در صفحه جدید)
- طرز تهیه کوکو پیازچه با سس مخصوص (باز کردن در صفحه جدید)
- شولی؛ پیش غذای محبوب یزدی ها + تصاویر (باز کردن در صفحه جدید)
- شستن ظرف ها بدون پیش بند این عوارض را به دنبال دارد (باز کردن در صفحه جدید)
- مرغ همچنان در اوج (باز کردن در صفحه جدید)
- دستور رئیس جمهور به دو وزارتخانه برای کنترل قیمت مرغ (باز کردن در صفحه جدید)
- یارانه ۲.۵ میلیارد دلاری برای تولید گوشت مرغ کجا رفت؟ (باز کردن در صفحه جدید)
- راهکارهایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران کرونا (باز کردن در صفحه جدید)
- فعالیت زیرزمینی آرایشگاه های زنانه یزد در اوج کرونا!/آرایشگاههای زنانه متخلف لغو مجوز دائم میشوند (باز کردن در صفحه جدید)
- راههای محافطت از کودکان در برابر کووید۱۹ (باز کردن در صفحه جدید)