مردم نان حاوی سبوس مصرف کنند
به گزارش یزدبانو؛ حسین زارع بیدکی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از نان با عنوان قوت غالب یا غذای اصلی مردم ایران یادکرد و افزود: در حال حاضر مردم ایران روزانه 360 گرم بیشتر از شهروندان سایر کشورها نان مصرف می کنند.
وی تصریح کرد: در گذشته برای تبدیل گندم به آرد از آسیاب های چکشی یا ضربه ای استفاده می شد، که امکان جداسازی سبوس یا پوسته گندم وجود نداشت و نان تولیدی از این نوع آرد، نان کامل یا سبوس دار بود.
زارع بیدکی با بیان اینکه این نوع نان به دلیل اینکه حاوی پوسته دانه گندم است، از ماندگاری، طعم، مزه و خاصیت بهتری برخوردار است، اظهار داشت: به دلیل اینکه نان تولیدی رنگ روشن و بافت نرم نداشت و در نگاه ظاهری مورد پسند مصرف کنندگان امروزی نیست .
کارشناس کنترل کیفیت مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد با تاکید بر پرهیز مصرف کنندگان و قضاوت سطحی نسبت به این ماده غذایی یادآور شد: در چند دهه اخیر نسل جدید کارخانه های آردسازی با پشرفت فناوری های نوین ابداع شد، در این واحدها به راحتی امکان جداسازی سبوس از دانه گندم فراهم است.
زارع بیدکی تاکید کرد: به طور میانگین از هر 100 کیلوگرم گندم، 20 کیلوگرم سبوس یا پوسته این ماده غذایی که حاوی پروتئین، فیبر ، ویتامین ها و انواع مواد معدنی مفید است، تهیه و به مصرف خوراک دام و طیور می رسد.
به گفته وی با این روش نان تولیدی بافتی نرم و ملایم ، رنگی شفاف و چشم نواز دارد، غافل از اینکه عمده این آرد حاوی نشاسته است که صرفا حاوی کالری و بخش عمده مواد غذایی مفید خود را از دست می دهد.
این کارشناس مواد غذایی ادامه داد: این نوع نان ها نقش بسیار مهمی در ابتلای مصرف کنندگان به چاقی، افزایش قند، چربی و فشار خون دارد و موجب کمبود ریز مغذی ها در بدن و در نهایت منجر به تسریع در ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی می شود.
زارع بیدکی اظهار داشت: در حال حاضر کارخانه های تولید آرد قادر به تنظیم میزان سبوس جدا شده از گندم هستند به گونه ای که آرد خروجی برای تولید نان سنگک و تافتون حاوی مقدار بسیار کمی سبوس است در حالیکه میزان سبوس در آرد نانهای لواش ، فانتزی و بربری نزدیک به صفر است.
وی افزود: این نوع سبوس چون با هدف خوراک دام تولید می شود مشمول رعایت ضوابط خاص تولید بهداشتی مواد خوردنی نیست، عموما در زمان تولید و نگهداری به انواع میکرو ارگانیسم ها آلوده می شود و صرفا برای مصرف دام مناسب است.
کارشناس کنترل کیفیت مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد تصریح کرد: متاسفانه بعضا شاهد افزودن این نوع سبوس به آرد در نانوایی ها هستیم، عموما آلوده و قابلیت افزودن به آرد را ندارد.
به گفته زارع بیدکی مسئولان در وزارت بهداشت با بازنگری در دستورالعمل کارخانه های تولید آرد برای کاهش سبوس گیری اقدام و با آموزش های لازم مردم را جهت مصرف نان های سبوس دار تشویق کنند.
انتهای پیام /*
مطالب مرتبط:
ویژه زنان
-
کمبود فضاهای تفریحی بانوان در یزد (باز کردن در صفحه جدید)
-
آنفلوانزا عامل ۴۰ درصد بیماری تنفسی کودکان یزدی (باز کردن در صفحه جدید)
-
۲ درصد از دانشآموزان شهر یزد مبتلا به شپش هستند (باز کردن در صفحه جدید)
-
ریحان، پاتوق لحظههای خوش دخترانه (باز کردن در صفحه جدید)
-
۶۰ درصد قربانیان جنگ غزه زنان و کودکان هستند (باز کردن در صفحه جدید)
-
لزوم پرهیز از موازیکاری دستگاهها در مبارزه با مواد مخدر (باز کردن در صفحه جدید)
-
زیبایی به چه قیمت؟ (باز کردن در صفحه جدید)
-
خانهای برای نفسکشیدن بدون ویروس و بیماری! (باز کردن در صفحه جدید)
-
برگزاری رزمایش الی بيت المقدس به مناسبت هفته بسیج در یزد (باز کردن در صفحه جدید)
-
آزادی مادر در بند با کمک فرزند شهیدِ یزدی (باز کردن در صفحه جدید)
-
نفرات برتر مسابقات اسکواش بانوان یزد معرفی شدند (باز کردن در صفحه جدید)
-
اقتداری اولین بانوی ایرانی فاتح جهان در اسکواش (باز کردن در صفحه جدید)
-
بیشاز ۵۰۰ زوج یزدی در انتظار وام ازدواج (باز کردن در صفحه جدید)
-
«زن دلخواه خدا» یا «زن مدنظر غرب» (باز کردن در صفحه جدید)
-
مطب پزشک متخلف زنان و زایمان در یزد پلمب شد (باز کردن در صفحه جدید)
-
قیمت پوشاک در یزد تغییری نداشته است (باز کردن در صفحه جدید)
-
حضور استاندار در منزل مدیرمسئول یزدبانو (باز کردن در صفحه جدید)
-
بهرهبرداری از ۲۹ واحد بهداشتی در یزد (باز کردن در صفحه جدید)
-
چرا بیمارستان ولیعصر بافق تکمیل نشده است؟ (باز کردن در صفحه جدید)
-
آزادی ۳ مادر زندانی یزدی با کمک جاماندگان اربعین حسینی (باز کردن در صفحه جدید)
نکات خانه داری
-
درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (باز کردن در صفحه جدید)
-
افراد غیرمتخصص باعث تخریب طب سنتی هستند (باز کردن در صفحه جدید)
-
۲۰ نکته خانهداری مدرن برای همه خانمها (باز کردن در صفحه جدید)
-
طرز تهیه مقلوبه پلو عربی مرغ و بادمجان خوشمزه و مجلسی (باز کردن در صفحه جدید)
-
آشپزی مدرن و سنتی روی یک سفره (باز کردن در صفحه جدید)
-
ترفندهای ساده ولی کاربردی در خانه داری (باز کردن در صفحه جدید)
-
طرز تهیه پلوی نخود فرنگی با مرغ ریش ریش شده (باز کردن در صفحه جدید)
-
ترفندهای جالب خانهداری که نمیدانستید!/ تصاویر (باز کردن در صفحه جدید)
-
جشنوارههای بومی نشاط اجتماعی جامعه را میافزاید (باز کردن در صفحه جدید)
-
نکات خانهداری مدرن برای همه خانمها (باز کردن در صفحه جدید)
-
طرز تهیه لقمههای گوشتی (باز کردن در صفحه جدید)
-
طرز تهیه کوکو پیازچه با سس مخصوص (باز کردن در صفحه جدید)
-
شولی؛ پیش غذای محبوب یزدی ها + تصاویر (باز کردن در صفحه جدید)
-
شستن ظرف ها بدون پیش بند این عوارض را به دنبال دارد (باز کردن در صفحه جدید)
-
مرغ همچنان در اوج (باز کردن در صفحه جدید)
-
دستور رئیس جمهور به دو وزارتخانه برای کنترل قیمت مرغ (باز کردن در صفحه جدید)
-
یارانه ۲.۵ میلیارد دلاری برای تولید گوشت مرغ کجا رفت؟ (باز کردن در صفحه جدید)
-
راهکارهایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران کرونا (باز کردن در صفحه جدید)
-
فعالیت زیرزمینی آرایشگاه های زنانه یزد در اوج کرونا!/آرایشگاههای زنانه متخلف لغو مجوز دائم میشوند (باز کردن در صفحه جدید)
-
راههای محافطت از کودکان در برابر کووید۱۹ (باز کردن در صفحه جدید)