Skip to Content

گفتگوی تفصیلی/ پرستار نمونه کشوری:

پرستاری از رزمندگان تا پرستاری بخش نوزادان/ ارتقای وضعیت پرستاران دغدغه پرستار نمونه


بانوی پرستار نمونه استان یزد و شاخص کشوری در گفتگوی تفصیلی با یزدبانو به بیان بخشی از خاطرات خود از ابتدای کار پرستاری در بیمارستان سید الشهداء در زمان جنگ تا پرستاری امروز در بخش نوزادان، انجام پژوهشگری، دلایل نمونه شدن خود و پیشنهادات ارتقای سطح پرستاران را بیان کرد.

به گزارش خبرنگار یزدبانو، به مناسبت قرار گرفتن در هفته پرستار و برگزاری چهارمین همايش کشوري راهکار های ارتقاء کیفیت خدمات پرستاری و مامایی به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی یزد تصمیم گرفتیم تا با «حمیده ستوده نیا » پرستار نمونه استان یزد و شاخص کشوری گفتگویی را انجام دهیم و دلایل معرفی وی به عنوان پرستار برتر را جویا شویم و از دغدغه های وی بپرسیم.


*سرکار خانم ستوده نیا از اینکه وقتتان را در اختیار سایت یزدبانو قرار دادید سپاسگزارم.ابتدا از زندگینامه خود و دوران تحصیل و سوابق کاری خود سخن بگویید:
بعد از گرفتن دیپلم در سال 65-66 در دوره بهیاری بیمارستان سیدالشهدا شروع به کار کردم و از سال 66 شروع به کار در بخش اطفال نمودم و در سال 67دانشگاه قبول شدم و بعد از اتمام دانشگاه در سال 73 در بیمارستان افشار بخش جراحی شروع مشغول شدم.
در سال 75 یک سال در بخش سی سیو بودم ودر سال76 به عنوان سرپرستار بخش مراقبتهای ویژه نوزادان مشغول به کار شدم  و تا کنون نیز در این بخش که خوشبختانه جزو بخش های برتر در زمینه مراقبت ویژه در کل کشور است فعالیت دارم .


الگوی شما در پرستاری چه کسی است؟
الگوی اینجانب در پرستاری حضرت زینب کبری (س) هستند که بنده در مناطق محروم کار نکردم ولی همیشه در بخشهای شلوغ و با فشار کاری بالا کار کردم .


پرستاری یک زن را تشریح کنید؟
پرستاران زن به خاطر محبت خدادای که در وجودشان هست می توانند موفق  باشند.


از خاطرات شروع به کار پرستاری بفرمایید:
شروع کار پرستاری من همزمان بود با جنگ تحمیلی و مجروحان جنگی که به بیمارستانها آورده می شدند باحال عمومی بد و زخمهای بسیار عمیق من در بخش جراحی سعی می کردم تاآنجاکه می توانم به این بزرگ مردان خدمت کنم. تعویض پانسمان ها با اینکه چهار نفر بودیم گاهی تا  سه ساعت هم طول می کشید .
تعدادپرسنل پرستاری کم بود و ماچند شیفت پشت سر هم کارمی کردیم تا به همه مجروحان رسیدگی کافی بشود و با چه عشق وعلاقه ای کارمی کردیم واحساس خستگی معنایی نداشت.این یکی ازخاطرات شیرین وتجربه خوبی از پرستاری خوب پرسنل در زمان جنگ تحمیلی بود .اینها همه برای من تجارب کاری عالی درپی داشت.

دلایل انتخاب شما به عنوان پرستار نمونه چه بود؟
1- عضوکمیته های بیمارستانی ایمنیو ترویج زایمان طبیعی و کاهش مرگ و میر نوزادان و تغذیه با شیر مادر و کمیته مرگ و میرکودکان یک تا 59 ماهه در سطح بیمارستان و کمیته آغوشی مادر و نوزاد درسطح دانشگاه هستم.
2-در امر آموزش بالینی دانشجویان مامایی از سال83 لغایت87 به میزان600ساعت و در سال92-91 با آموزش بالینی دانشجویان پرستاری دانشکده پرستاری و مامایی شهیدصدوقی یزد 50 ساعت همکاری داشته ام.
3- انجام مأموریتهای خارج استانی برای کسب تجارب بیشتر و ارائه مهارتهای کسب شده در محیط کار، همایش  پرستار حرفه ای وحرفه پرستاری و همایش توانمندسازی و اصول مراقبتها و چالش های پزشکی و پرستاری در بخشNICU
4-مأموریت درون استانی بیمارستانهای یزد و شهرستانهای یزد برای  آموزش و انتقال تجربیات و آموزشهای پرسنلی به یکدیگر و بعنوان ارزیاب اعتبار بخش بیمارستانهای
5-  دانشکده پرستاری ومامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران درتاریخ 15/8/91 لغایت 18/8/91
افتخار ميزبانی جمع کثیری ازمسئولین، متخصصین وصاحب نظران حوزه های مختلف مرتبط بانوزاد را در همایش سراسری "پرستارحرفه ای، حرفه ی پرستاری دربخشهای مراقبت ویژه نوزادان" بامحورهای اصلی تازه های مراقبت از نوزادان، مهارتهای ارتباطی، آموزش بالینی، اخلاق و قانون، الگوهای مراقبتی، ایمنی نوزاد، مراقبت مبتنی برشواهد، چالشهای پرستاری و مدیریت در بخشهای مراقبت ویژه نوزادان را داشت و اینجانب  بعنوان پرستار نمونه نوزادان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ازطرف دانشکده پرستاری معرفی شدم.
6-در سال 81  به همراه انتقال بخش به بیمارستان شهیدصدوقی منتقل شدم در سال 81 بیمارستان های خصوصی فاقد بخش مراقبتهای ویژه نوزادان بود و فشارکاری بالا بربخش دولتی وارد بود که با آموزش پرستاران طرحی و جذب ایشان در بیمارستان های خصوصی کم کم بخش های مراقبت های ویژه نوزادان در این بیمارستانهاهم تأسیس شد و خدمت بیشتری به مردم استان داده شد ولی همچنان کمبود تخت مراقبتهای ویژه نوزادان مشهود بود تا به لطف خداوند متعال و همت خیرمحترم درب یمارستان شهید صدوقی بخش مراقبتهای ویژه نوزادان با32 تخت ساخته و در دی ماه سال جاری به همت بلند مسئولین دانشگاه علوم پزشکی شهیدصدوقی و ریاست محترم بیمارستان ومسئولین بیمارستان و پزشکان و پرسنل محترم و اینجانب بخش راه اندازی شد تا بیشتر به هموطنان خدمت کنیم.


مشکلات کاری پرستاران در حال حاضر چیست؟
مهمترین مشکل کنونی پرستاران کمبود نیروی پرستاری است که باعث فرسودگی نیروی پرستاری و اضافه کار اجباری پرستاران شده است.
کمبود دریافتی با توجه به سختی کار پرستاری از دیگر مشکلات پرستاران است که البته با اجرای طرح تحول نظام سلامت ، .دریافتی ها خوشبختانه افزایش یافته است اما تا حد مطلوب فاصله زیادی دارد .


شما چه پیشنهاداتی برای ارتقای وضعیت پرستاران دارید؟
برنامه ريزي براي كاركنان پرستاري درعرصه هاي خدمات رفاهی، بررسي وشناسائي مشكلات مربوط به پرستاري، فراهم نمودن امکانات آرامشی وتأمین نیاز مادی، فراهم كردن محيطي مناسب و ایمن برای پرستار به منظور حسن اجراي برنامه آموزش پرستاري و نيل به اهداف پرستاري جامعه نگر.
*دركليه حيطه هاي كارآموزي وكارآموزي در عرصه توجه خاص به مددجو، خانواده وجامعه شده، بررسي وضعيت مددجو و خانواده به هنگام پذيرش، پيگيري وضع مددجو و خانواده در طول دوران بستري و به هنگام ترخيص وپيگيري وضع مددجو در خانواده  به صورت بازديد منزل، بازديد از كارخانه، مدرسه و هر جامعه ديگري كه مددجو به آن تعلق دارد، صورت گیرد.


ارتباط یک پرستار با یک بیمار چگونه باید باشد؟
برای ارتباط موثر با بیمار یک پرستار علاوه بر تحصیلات آکادمیک و یادگیری های بالینی خود باید از وجود خویش نیز مایه گذاشته تا ارتباط بهتر و موثر تری برقرار نماید .چون همانگونه که می دانید کلمه بیمار به معنی کسی است که توان و صبر خود را از دست داده و لذا پرستار به معنای واقعی کلمه باید صبور و بردبار باشد و شاید به همین دلیل است که روز پرستار را مصادف با ولادت حضرت زینب نموده اند زیرا ایشان به راستی اسوه صبر و استقامت و پرستار ی می باشند.


یک پرستار چگونه روحیه می گیرد؟
لطف و محبت پرودرگار  و رضایت خلق ما را در انجام این وظیفه سنگین دلگرم می کند .
برای  ارتقای روحیه پرستار هیچگاه نمی توان تک عاملی پاسخ گفت می شود به مواردی نظیر ارتقای هوش معنوی و پرورش این حس که خداوند ناظر ماست و او قدر یک شب پرستاری را مصادف با یک عمر عبادت می داند را در رأس همه عوامل مطرح نمود ، رضایت مردم و بیماران ، همکاری خانواده و رضایت درونی خود پرستار از جمله سایر عوامل مؤثر است.


شما چه تجربیاتی در این زمینه دارید؟
دارا بودن  توکل به خداوند در تمامی امور، صبر و حوصله، احساس رضایت شغلی
و اعتماد به نفس

 

به پرستاران جدید چه توصیه ای دارید؟
توصیه به پرستاران جدید این است که با بیماران و مردم صبور و مهربان باشند .
توصیه می کنم همراه با تحصیل به تزکیه و تهذیب نیز همت گمارند چون شغل پرستاری شغلی است که علاوه بر علم ، تربیت و تهذیب  نیز می خواهد .

 

چه طرح های تحقیقاتی تا کنون ارائه داده اید؟
1 فرآیندکاهش زمان بستری نوزاد در بخش مراقبتهای ویژه نوزادان بیمارستان شهیدصدوقی یزد (یزد1383)
1 طرح تحقیقاتی بررسی آلودگی شیرمادر ( یزد1386)
2 طرح پیشگیری تئوفیلیندرآسفیکسی شدیدنوزادی (یزد1387)
3 تبیین نقش وجایگاه دانش مدیریت دراداره بهینه بخش مراقبتهای ویژه نوزادان(تهران 1391)
4 ارتقائ مراقبت پرستاری ازنوزادان بستری دربخش مراقبتهای ویژه نوزادان
(یزد1391)
5 شناسایی مهمترین علل خطاهای پرستاری دربخش مراقبتهای ویژه نوزادان
(تهران 1391)


عوامل موفقیت شما در حرفه پرستاری چه بوده است؟
- تعاون و همکاری با سیستم کاری و سایر همکاران، داشتن صداقت با سایرین، احترام گذاشتن به دانشجویان که مشتریان اصلی سیستم آموزشی می باشند.
- احترام قائل شدن و علاقه به کارآموزش و دادن اطلاعات به پرسنل در حد توان خود، داشتن مطالعه و به روزکردن اطلاعات وجزوات درسی، داشتن برنامه ریزی کاری، داشتن حس مسئولیت پذیری در قبال انجام وظائف، داشتن همکاری صمیمانه با مربیان دانشگاه، داشتن خلق نیکو و پسندیده در محیط کار،
داشتن وجدان کاری و انگیزه، حضوربه موقع در بیمارستان و محیط کار، رعایت کامل نکات ایمنی و مراقبتهای پرستاری، احترام به تمامی همکاران در رده های مختلف.
به نظر شما چه اقدامات ماندگاری در زمینه پرستاری انجام داده اید؟
1-راه اندازی بخشNICUبیمارستان شهید صوقی وتجهیزاین بخش به صورتی که امروزیکی ازبزرگترین ومجهزترین بخشهایNICUاستان یزد می باشد.
2-آموزش پرستاران طرحی طی 11سال گذشته که توانستند بخشهایNICU شهریزد را دربیمارستانهای خصوصی پوشش دهندکه کمک به برطرف کردن کمبود تختNICU دراستان نمود
3-بااجرای طرح ارتقاء کیفیت در بخشNICU بیمارستان شهید صدوقی میانگین طول مدت بستری نوزادان از 9 روزبه 4 روزکاهش یافت.
4-باگذراندن دوره آموزشی ارزیابی اعتباربخشی بیمارستان ها در دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 91 در ارزیابی اعتبار بخشی بیمارستان های شهر یزد با همکاران گروه ارزیابی شرکت کردم.
 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری