پشتکار تنها عامل موفقیت کارآفرینان/شوق انجام کار در بین فعالان اقتصاد مقاومتی موج میزند
به گزارش یزدبانو، به نقل از آوایاقتصاد، حضور زنان در محیطهای کاری و تاثیرگذاری آنان بر اقتصاد از جمله مباحث پرچالش در بین صاحب نظران است. اشتغال زنان در فعالیتهایی که سنخیتی با وجود و ظرافت زنان ندارد و آنها تحت فشارهای مالی و اقتصادی یا مجبور به انتخاب این شغل ها هستند ویا بعضاً صرف علاقه به این مشاغل روی آوردهاند.
چندی است طرحهای متفاوت اقتصاد مقاومتی در سطح کشور مطرح شده و مورد استقبال بسیاری از افراد بویژه بانوان قرار گرفته است. به واقع ویژگیهای منحصر بفرد این طرحها این امکان را به بانوان داده است تا در کنار نقش مادری و همسری فعالیتهای اقتصادی نیز داشته باشند.
نسیم نجاریان از جمله بانوان بسیجی است که کمر همت بسته و یکی از طرحهای اقتصاد مقاومتی را عملیاتی کرده است. این بانوی جوان کارآفرین در رشته روانشناسی تحصیل کرده است وبه گفته خود چون شغل مرتبط با رشته خود پیدا نکرده است و با توجه به علاقهای که به کشاورزی و کارهای تولیدی داشته است به شغل کشاورزی و پرورش قارچ روی آورده است.
نجاریان در خصوص شروع فعالیت خود به خبرنگار آوایاقتصاد گفت: با پیگیریهای مدوامی که داشتم بالاخره مدرک پرورش و تولید قارچ را نیز اخذ کردم و پس از این که در چند جا کارآموزی کردم توانستم یک سالن کوچ پرورش قارچ را راهاندازی کنم.
وی با تاکید بر اهمیت دانش و آگاهی در اجرای طرحها و کارهای تولیدی اظهار داشت: در شروع فعالیت چون اطلاعات کافی و دقیقی از کار و استانداردهای لازم نداشتم دچار ضرر و زیان شدم. در بعضی از موارد هزینههایی به طرح تحمیل شد که نباید اتفاق میافتاد و نهایتاً باعث شد در شروع کار زیان داشته باشم.
نجاریان افزود: با کمکهایی که از بسیج سازندگی شد توانستم بسیاری از هزینها را پوشش دهم و یک سالن کوچک را به دو سالن بزرگ با بازدهی بسیار خوب گسترش دهم.
وی با اشاره به لزوم مدیریت هزینهها گفت: بر اساس تجربهای که در این کار به دست آوردم باید تا حد امکان با تکیه بر توانایی ها و ظرفیت های موجود بسیاری از مواد و وسایل مورد نیاز را خود فرد درست کند تا از هزینههای اضافی جلوگیری شود. سه سال طول کشید تا در این کار تجربهها و اطلاعات لازم را بدست آورم.
نجاریان در خصوص درآمدزایی این شغل گفت: میزان درآمد از این کار بسته به میزان برداشت محصول است و در کل میتوان گفت پرورش قارچ با رعایت اصول و استانداردها درآمدزایی خوبی دارد اما باید گفت این کار بیزحمت نیست و هرکاری که رزق و روزی حلال داشته باشد خوب است در واقع درآمد ان به زحمتش میارزد.
این بانوی فعال با بیان این که استان یزد هنوز درتولید قارچ خودکفا نشده است تصریح کرد: تولیدکنندگان قارچ استان هنوز نتوانستهاند نیاز استان را به طور کامل پوشش دهند و بخشی از مصرف استان از سایر استانها وارد میشود ولی استان یزد این گنجایش را دارد تا در تولید قارچ خودکفا شود.
بازار خوب استانهای جنوب کشور برای تولیدکنندگان قارچ
نجاریان با اشاره به آب و هوای مساعد استان یزد برای پرورش قارچ گفت: استان های جنوبی کشور قابلیت پرورش تولید قارچ خوراکی را ندارند و یزد هنوز نتوانسته محصولات خود را به این استان ها صادر کند این درحالی است که شرایط برای پرورش قارچ در استان بسیار مساعد است و همچنین به علت نزدیکی استان یزد به استانهای جنوبی میتوانند بازار این استانها را در دست بگیرند.
وی میزان بر داشت از هر تن کمپوست را به صورت بهینه بین 250 الی 300 کیلوگرم قارچ عنوان کرد و افزود: بازار پرورش قارچ رقابتی است و برای حفظ سهم خود از بازار باید تمام تلاش را انجام داد تا از بازار حذف نشد از این رو طرحها و برنامههایی برای بهبود و گسترش فعالیت خود داریم تا در بازار قویتر باشیم.
وی با بیان این که بارها برای تشکیل تعاونی تولیدکنندگان قارچ اقدام شده ولی به نتیجه نرسیده است؛ گفت: لازم است تولیدکنندگان قارچ با هم متحد شوند و یک شرکت تعاونی تشکیل دهند تا بتوانند تولیدات خود را هدفمند به بازار عرضه کنند و بسیاری از مسائل و مشکلات تولیدکنندگان را پوشش دهند.
علاقه لازمه شغل کشاورزی
این تولیدکننده لازمه شغل کشاورزی را علاقه و پشتکار دانست و افزود: هیچ کاری بیضرر نیست و ممکن است در هر کاری ضرر و زیان بوجود آید ولی افراد نباید با شکست و ضرر در کار ناامید شوند. افرادی بودند که پنج بار متوالی سالن قارچ خود را شارژ کرده ولی متاسفانه ضرر کردند اما ناامید نشده و برای ششمین باری که دوباره سالن خود را شارژ کردند؛ سودی بدست آوردند که تمام ضررهای گذشته خود را نیز جبران کردند.
نجاریان با بیان این که تحصیل همیشه مهم است افزود: افراد باید یه سراغ کارهایی بروند که به آن علاقه دارند؛ زمانی که تحصیل در کنار علاقه قرار میگیرد موفقیت حاصل میشود. جوانان بیکار ننشینند تا دست غیبی بیاید و به آنها پیشنهاد ریاست یک شرکت را بدهد. جوانان باید با تلاش و همت خود نه تنها زمینه اشتغال خود را ایجاد کنند بلکه برای دیگران نیز کار ایجاد کنند.
وی با اشاره به زحمتهایی که در این راه متحمل شده گفت: کارآفرینان ویژگی خاصی ندارند تنها پشتکار دارند. هر موقع دری به رویم بسته شد سعی کردم از راه دیگری امتحان کنم و سریع ناامید نشدم. خلاقیت جزء مهم هرکاری است که لازمه پیشرفت نیز هست.
طرحهای اقتصاد مقاومتی مناسب برای بانوان خانهدار
نجاریان با اشاره به تشکیل جلسات مشترک بین فعالان اقتصاد مقاومتی گفت: در جمع فعالان اقتصادی روحیه، امید به آینده و شوق انجام کار موج میزند. غالب این افراد خلاق و ریسکپذیر هستند و آدمهای پرانرژی که میخواهند کار کنند و پیشرفت داشته باشند
وی با اشاره به شرایط پرورش قارچ گفت: خانم های خانه دار می توانند در کنار انجام کارهای خانه در زیرزمین خانه خود پرورش قارچ داشته باشند و از قبل این کار تولیدی درآمد کسب کنند و از نظر مالی کمک کار زندگی نیز باشند.
وی با بیان این که آن چنان که باید به کشاورزی بها داده نشده است اظهار داشت: در کتابهای درسی امروز مباحثی در مورد کشاورزی و اهمیت آن برای ایجاد فرهنگسازی در کودکان وجود ندارد و کشاورزی را شغل پدر بزرگها میدانند.
انتهای پیام/ش
مطالب مرتبط:
ویژه زنان
- خانهای برای نفسکشیدن بدون ویروس و بیماری! (باز کردن در صفحه جدید)
- برگزاری رزمایش الی بيت المقدس به مناسبت هفته بسیج در یزد (باز کردن در صفحه جدید)
- آزادی مادر در بند با کمک فرزند شهیدِ یزدی (باز کردن در صفحه جدید)
- نفرات برتر مسابقات اسکواش بانوان یزد معرفی شدند (باز کردن در صفحه جدید)
- اقتداری اولین بانوی ایرانی فاتح جهان در اسکواش (باز کردن در صفحه جدید)
- بیشاز ۵۰۰ زوج یزدی در انتظار وام ازدواج (باز کردن در صفحه جدید)
- «زن دلخواه خدا» یا «زن مدنظر غرب» (باز کردن در صفحه جدید)
- مطب پزشک متخلف زنان و زایمان در یزد پلمب شد (باز کردن در صفحه جدید)
- قیمت پوشاک در یزد تغییری نداشته است (باز کردن در صفحه جدید)
- حضور استاندار در منزل مدیرمسئول یزدبانو (باز کردن در صفحه جدید)
- بهرهبرداری از ۲۹ واحد بهداشتی در یزد (باز کردن در صفحه جدید)
- چرا بیمارستان ولیعصر بافق تکمیل نشده است؟ (باز کردن در صفحه جدید)
- آزادی ۳ مادر زندانی یزدی با کمک جاماندگان اربعین حسینی (باز کردن در صفحه جدید)
- لزوم یکسانسازی سرفصلهای طرح نماد با محوریت مجموعه بهزیستی (باز کردن در صفحه جدید)
- تاثیر آب چغندر بر سلامت قلب زنان (باز کردن در صفحه جدید)
- درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (باز کردن در صفحه جدید)
- رعایت حجاب در المپیک کار سختی نبود (باز کردن در صفحه جدید)
- نقش زنان در کربلا کمتر از مردان نبود (باز کردن در صفحه جدید)
- نخستین پیروزی تیم ملی زنان در لیگ ملتهای آسیای مرکزی (باز کردن در صفحه جدید)
- نقش پدر در تغذیه کودک با شیر مادر (باز کردن در صفحه جدید)
نکات خانه داری
- درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (باز کردن در صفحه جدید)
- افراد غیرمتخصص باعث تخریب طب سنتی هستند (باز کردن در صفحه جدید)
- ۲۰ نکته خانهداری مدرن برای همه خانمها (باز کردن در صفحه جدید)
- طرز تهیه مقلوبه پلو عربی مرغ و بادمجان خوشمزه و مجلسی (باز کردن در صفحه جدید)
- آشپزی مدرن و سنتی روی یک سفره (باز کردن در صفحه جدید)
- ترفندهای ساده ولی کاربردی در خانه داری (باز کردن در صفحه جدید)
- طرز تهیه پلوی نخود فرنگی با مرغ ریش ریش شده (باز کردن در صفحه جدید)
- ترفندهای جالب خانهداری که نمیدانستید!/ تصاویر (باز کردن در صفحه جدید)
- جشنوارههای بومی نشاط اجتماعی جامعه را میافزاید (باز کردن در صفحه جدید)
- نکات خانهداری مدرن برای همه خانمها (باز کردن در صفحه جدید)
- طرز تهیه لقمههای گوشتی (باز کردن در صفحه جدید)
- طرز تهیه کوکو پیازچه با سس مخصوص (باز کردن در صفحه جدید)
- شولی؛ پیش غذای محبوب یزدی ها + تصاویر (باز کردن در صفحه جدید)
- شستن ظرف ها بدون پیش بند این عوارض را به دنبال دارد (باز کردن در صفحه جدید)
- مرغ همچنان در اوج (باز کردن در صفحه جدید)
- دستور رئیس جمهور به دو وزارتخانه برای کنترل قیمت مرغ (باز کردن در صفحه جدید)
- یارانه ۲.۵ میلیارد دلاری برای تولید گوشت مرغ کجا رفت؟ (باز کردن در صفحه جدید)
- راهکارهایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران کرونا (باز کردن در صفحه جدید)
- فعالیت زیرزمینی آرایشگاه های زنانه یزد در اوج کرونا!/آرایشگاههای زنانه متخلف لغو مجوز دائم میشوند (باز کردن در صفحه جدید)
- راههای محافطت از کودکان در برابر کووید۱۹ (باز کردن در صفحه جدید)