پیشگیری از بیماریهای کلیه با فعالیت بدنی و تغییر رژیم غذایی/افزایش بیماران کلیوی در یزد
به گزارش یزدبانو به نقل از ایرنا، شمار افراد تحت پوشش انجمن بیماران کلیوی یزد در پایان سال 1391یکهزار و 10نفر بود و در سال گذشته از 151بیمار و در سه ماهه نخست امسال 73 بیمار جدید در استان یزد پذیرش شده اند.
براساس اعلام انجمن حمایت از بیماران کلیوی شمار بیماران دیالیزی استان 584 نفر است که از این تعداد 350 نفر مرد، 230 نفر زن و چهار نفر کودکانی هستند که بعد از 1380 متولد شده اند.
گزارش های رسمی حاکی است، شمار افراد در انتظار پیوند کلیه در استان 110 نفر است که هزینه پیوند کلیه به طرق مختلف تامین می شود.
انجمن حمایت از بیماران کلیوی در سال 1368تاسیس شد و هم اکنون از 10 شهرستان این استان تنها در شهرستان ابرکوه نمایندگی دارد.
مدیرعامل انجمن بیماران کلیوی استان یزد در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: دلیل ابتلای افراد به بیماری کلیوی علاوه بر دیابت (بیش از 60درصد)، فشار خون، آنژین چرکی ، کلیه پلی کیستیک و سندروم نفروتیک است.
خانم ˈعزت یادگارˈ مهمترین علائم اولیه دیابت را افزایش عطش و تکرر ادرار، گرسنگی شدید، کاهش وزن ناگهانی، خستگی مفرط و تاری دید عنوان کرد.
به باور این عضو انجمن بیماران کلیوی ایران، فشار خون می تواند سالها بدون علامت باشد یا ممکن است با علائم درد ناحیه پس سر، بویژه صبح ها هنگام بیدار شدن از خواب، سرگیجه، وزوز گوش، خستگی، تپش قلب و تنگی نفس همراه باشد.
این فعال اجتماعی، تاکید کرد: برای پیشگیری از بیماری کلیوی علاوه بر افزایش فعالیت بدنی، مصرف فراوان فیبر غذایی، ارتقای مصرف غلات کامل، کاهش وزن اضافی، رعایت رژیم غذایی، اصلاح الگوی غذایی و مصرف غذاهای سالم نیاز است.
یادگار، با بیان این که فیبر در میوه، سبزی، غلات کامل، حبوبات، مغزها و بذرها یافت می شود، گفت: هنوز روشن نشده است که چه عواملی علاوه بر فیبر غلات کامل در کاهش خطر دیابت و تثبیت سطح قند خون موثرند.
وی اضافه کرد: برای پیشگیری از دیابت، کاهش وزن و چربی مورد نظر است، طوری که نیم کیلو کاهش وزن مازاد در ارتقای سلامت موثر است.
به گفته یادگار، افرادی که کاهش وزن معتادل و نیز فعالیت های بدنی منظمی دارند خطر توسعه دیابت در آن ها طی سه سال حدود 60 درصد کاهش می یابد.
مدیر عامل انجمن بیماران کلیوی استان توصیه کرد: مردم به جای تکیه بر رژیم غذایی محدود و زودگذر به سمت الگوی زندگی سالم سوق داده شوند و با کنترل حجم غذای مصرفی، از غذا های سالم، بهره مند شوند و رژیم غذایی خود را برای همیشه اصلاح کنند.
یادگار، خواستار کاهش مصرف چربی، نمک طعام و افزایش مصرف حبوبات و سبزی شد.
وی تصریح کرد: مصرف مواد قندی یا هر ماده غذایی که در تهیه آن شکر به کار رفته باشد و مصرف مواد نشاسته ای کاهش یابد زیرا بسیاری آنها در بدن به چربی تبدیل می شوند.
یادگار، فعالیت های بدنی و ورزش مستمر را در پیشگیری از دیابت موثر خواند و تصریح کرد که ساده ترین راه ورزش، 30دقیقه پیاده روی در روز است.
به گفته وی افراد دارای فشار خون بالا زیر نظر پزشک معالج، به طور منظم فشار خون خود را اندازه گیری کنند و هر 6 ماه یکبار آزمایش چربی، قند، اوره، اسید اوریک خون و آزمایش کامل ادرار را انجام دهند.
این فعال اجتماعی یادآو رشد: در بیماری های کلیوی گروه خونی و سن مطرح نیست، اما نکته مهم این است شخص در طول زندگی خود تا چه اندازه از ابتلا به دیابت و فشار خون پیشگیری کرده است .
یادگار خاطر نشان کرد: در ابتلای افراد به بیماری کلیوی، مسایل ارثی هم مطرح است مانند بیماری کلیه ˈپلی کیستیک ˈ که در استان یزد آمار بالایی دارد.
به گفته وی، با توجه به افزایش هزینه درمان ، اعتبار مورد نیاز از طریق منابع مالی دولتی با کمک وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و از طریق کمک های خیری، تامین می شود.
یادگار گفت: بیماری های کلیوی متفاوت است و متناسب با هر نوع بیماری، رژیم غذایی خاصی باید در نظر گرفت و افراد برای داشتن، کلیه سالم با رعایت رژیم غذایی، ورزش، و به نوشیدن آب کافی و مصرف متعادل همه گروه های غذایی نیاز دارند.
وی یادآور شد: وزن هر شخص متناسب با قد، جنس، استخوان بندی و فعالیت های او است، و داشتن وزن مناسب را یکی از بهترین روش های پیشگیری از بیماری های مزمن دانست.
یادگار با بیان اینکه فعالیت ورزشی سبب دفع سموم بدن و بهبود عملکرد کلیه ها می شود، خاطرنشان کرد: مصرف کم نمک طعام به داشتن بدن سالم و تضمین کلیه های سالم کمک می کنند.
این عضو شورای اسلامی شهر یزد ادامه داد: مصرف متعادل آب با توجه به شرایط آب و هوایی هر منطقه و فعالیت روزمره اشخاص مهم است ، اما در برخی بیماری های کلیوی از جمله نارسایی مزمن کلیه و آلبومینوری (نفریت)، مصرف آب نباید زیاد باشد، مصرف آب زیاد سبب ورم بدن شود.
یادگار گفت: بی توجهی به هشدارهای بهداشتی ، غذایی و ورزشی ممکن است سبب آسیب جدی به کلیه ها شود.
وی کنترل فشار خون را در پیشگیری به بیماری کلیوی مهم خواند و اظهار داشت: فشار خون بالا و کنترل نشده آسیب جدی به کلیه وارد می سازد.
این عضو انجمن بیماران کلیوی ایران خبر داد که در بیمارستان شهید صدوقی یزد امکان پیوند کلیه فراهم شده و در انتظار عمل پیوند هستیم.
وی همچنین تعداد دستگاه های دیالیز استان را ناکافی دانست و گفت: از 88 دستگاه دیالیز، تعداد 10 دستگاه غیر قابل استفاده است و استان نیاز به 10 تا 15 دستگاه دیالیز دیگر دارد.
همچنین ˈسمیه دست آموزˈ سر پرستار بخش دیالیز بیمارستان شهید رهنمون یزد که 12سال سابقه فعالیت به بیماران دیالیزی دارد، در مورد علت دیالیزی شدن افراد گفت: دیابت، فشار خون بالا و نارسایی مزمن کلیوی منجر به دیالیزی شدن افراد می شود.
وی بر رعایت رژیم غذایی، داشتن فعالیت های ورزشی ، گنجاندن مصرف سبزی، میوه و پرهیز ار مصرف دخانیات و کاهش مصرف چربی تاکید کرد.
به گفته این کارشناس هم اکنون در بخش دیالیز بیمارستان شهید رهنمون یزد20 دستگاه دیالیز موجود است که بدلیل مراجعه زیاد بیماران، تعدادی از دستگاه ها فرسوده است و باید در اسرع وقت جایگزین شود.
وی مدت زمان دیالیز هر بیمار را در هر نوبت چهار ساعت ذکر کرد .
ˈاصغر زارع سرویˈ از بیماران دیالیزی که پنج فرزند و 47 سال سن دارد، از 10سال قبل در مسیر دیالیز قرار گرفت و در حال حاضر هفته ای سه مرتبه و هر بار چهار ساعت در بیمارستان دیالیز می شود.
زارع سروی در حالی بغض گلویش را گرفته بود، درگفت و گوی تلفنی با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: قبل از بیماری به کشاورزی اشتغال داشت، بدلیل داشتن قند خون و رعایت نکردن اصول تغذیه امروز به این وضع افتاده است.
وی توجه بیشتر تشکل های مردم نهاد از جمله انجمن بیماران کلیوی و افراد خیر به افراد دیالیزی را خواستار شد و گفت: یک پایش متورم شده و با مشکل راه رفتن رو برو است.
مطالب مرتبط:
ویژه زنان
- خانهای برای نفسکشیدن بدون ویروس و بیماری! (باز کردن در صفحه جدید)
- برگزاری رزمایش الی بيت المقدس به مناسبت هفته بسیج در یزد (باز کردن در صفحه جدید)
- آزادی مادر در بند با کمک فرزند شهیدِ یزدی (باز کردن در صفحه جدید)
- نفرات برتر مسابقات اسکواش بانوان یزد معرفی شدند (باز کردن در صفحه جدید)
- اقتداری اولین بانوی ایرانی فاتح جهان در اسکواش (باز کردن در صفحه جدید)
- بیشاز ۵۰۰ زوج یزدی در انتظار وام ازدواج (باز کردن در صفحه جدید)
- «زن دلخواه خدا» یا «زن مدنظر غرب» (باز کردن در صفحه جدید)
- مطب پزشک متخلف زنان و زایمان در یزد پلمب شد (باز کردن در صفحه جدید)
- قیمت پوشاک در یزد تغییری نداشته است (باز کردن در صفحه جدید)
- حضور استاندار در منزل مدیرمسئول یزدبانو (باز کردن در صفحه جدید)
- بهرهبرداری از ۲۹ واحد بهداشتی در یزد (باز کردن در صفحه جدید)
- چرا بیمارستان ولیعصر بافق تکمیل نشده است؟ (باز کردن در صفحه جدید)
- آزادی ۳ مادر زندانی یزدی با کمک جاماندگان اربعین حسینی (باز کردن در صفحه جدید)
- لزوم یکسانسازی سرفصلهای طرح نماد با محوریت مجموعه بهزیستی (باز کردن در صفحه جدید)
- تاثیر آب چغندر بر سلامت قلب زنان (باز کردن در صفحه جدید)
- درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (باز کردن در صفحه جدید)
- رعایت حجاب در المپیک کار سختی نبود (باز کردن در صفحه جدید)
- نقش زنان در کربلا کمتر از مردان نبود (باز کردن در صفحه جدید)
- نخستین پیروزی تیم ملی زنان در لیگ ملتهای آسیای مرکزی (باز کردن در صفحه جدید)
- نقش پدر در تغذیه کودک با شیر مادر (باز کردن در صفحه جدید)
نکات خانه داری
- درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (باز کردن در صفحه جدید)
- افراد غیرمتخصص باعث تخریب طب سنتی هستند (باز کردن در صفحه جدید)
- ۲۰ نکته خانهداری مدرن برای همه خانمها (باز کردن در صفحه جدید)
- طرز تهیه مقلوبه پلو عربی مرغ و بادمجان خوشمزه و مجلسی (باز کردن در صفحه جدید)
- آشپزی مدرن و سنتی روی یک سفره (باز کردن در صفحه جدید)
- ترفندهای ساده ولی کاربردی در خانه داری (باز کردن در صفحه جدید)
- طرز تهیه پلوی نخود فرنگی با مرغ ریش ریش شده (باز کردن در صفحه جدید)
- ترفندهای جالب خانهداری که نمیدانستید!/ تصاویر (باز کردن در صفحه جدید)
- جشنوارههای بومی نشاط اجتماعی جامعه را میافزاید (باز کردن در صفحه جدید)
- نکات خانهداری مدرن برای همه خانمها (باز کردن در صفحه جدید)
- طرز تهیه لقمههای گوشتی (باز کردن در صفحه جدید)
- طرز تهیه کوکو پیازچه با سس مخصوص (باز کردن در صفحه جدید)
- شولی؛ پیش غذای محبوب یزدی ها + تصاویر (باز کردن در صفحه جدید)
- شستن ظرف ها بدون پیش بند این عوارض را به دنبال دارد (باز کردن در صفحه جدید)
- مرغ همچنان در اوج (باز کردن در صفحه جدید)
- دستور رئیس جمهور به دو وزارتخانه برای کنترل قیمت مرغ (باز کردن در صفحه جدید)
- یارانه ۲.۵ میلیارد دلاری برای تولید گوشت مرغ کجا رفت؟ (باز کردن در صفحه جدید)
- راهکارهایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران کرونا (باز کردن در صفحه جدید)
- فعالیت زیرزمینی آرایشگاه های زنانه یزد در اوج کرونا!/آرایشگاههای زنانه متخلف لغو مجوز دائم میشوند (باز کردن در صفحه جدید)
- راههای محافطت از کودکان در برابر کووید۱۹ (باز کردن در صفحه جدید)