Skip to Content

سندی دیگر بر توانمندی بانوان یزدی؛

74 درصد مجوز مشاغل خانگی استان یزد را بانوان به خود اختصاص داده‌اند


مدیر کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد با بیان اینکه 74 درصد مجوز مشاغل خانگی استان را بانوان به خود اختصاص داده‌اند، گفت: مشاغل خانگی ظرفیت مناسبی جهت افزایش اشتغال زنان است.

یزدبانو؛ خانواده از مهم‌ترین عوامل پایداری و رشد اجتماعی کشور است و باوجود خانواده سالم می‌توانیم به اقتصاد سالم و مقاوم دست پیدا کنیم و با راه‌‌حل‌‌های علمی کارایی و بهره‌وری بیشتری داشته باشیم.

با ارائه تسهیلات فراگیر و پایدار دولت برای کارآفرینی، تولید و آموزش کارآفرینی به زنان می‌توان مشاغل خانگی را گسترش داد. مشاغلی که زنان می‌توانند در کنار انجام وظایف اصلی خود به آن‌ها بپردازند و در شرایط نابسامان کنونی به چرخش چرخ اقتصاد خانواده کمک کنند.

مشاغل خانگی عرصه فعالیت اقتصادی با کمترین سوء استفاده و استثمار

«محمدعلی طالبی» معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد دراین‌باره خاطرنشان کرد: امروز باورهای اجتماعی و دینی اجازه نقش‌آفرینی در عرصه‌های مختلف را به زنان داده و اگر امروز از اقتصاد مقاومتی صحبت می‌کنیم و اگر امروز از ضرورت تکیه‌بر توانمندی‌های خود تأکید می‌کنیم، باید از همه ظرفیت‌ها استفاده کنیم که یکی از این ظرفیت‌ها، حضور زنان است.

وی ادامه داد: امروز با طرح‌ها و برنامه‌هایی مواجه هستیم که نقش‌آفرینی زنان در عرصه‌های اشتغال‌زایی را به دنبال داشته است.

طالبی تصریح کرد: امروز یک فضای شفاف کسب‌وکار وجود دارد که زمینه را برای حضور بانوان در جامعه و در زمینه‌های مختلف اقتصادی و ... پررنگ‌تر می‌کند.

طالبی ادامه داد: کسب‌وکارهای کوچک، مشاغل خانگی، کسب‌وکارهای حوزه صنایع‌دستی و ... عرصه‌هایی است که زنان می‌توانند در آن ورود کنند و بدون کمترین سوءاستفاده و استثماری به مسیر اشتغال و فعالیت اقتصادی خود ادامه دهند.

معاون استاندار یزد تأکید کرد: چشم‌انداز توسعه استان باید با نگاه به ظرفیت بانوان ترسیم شود و نباید در این مسیر از توانمندی‌ها و تسهیل گری‌های بانوان در عرصه اقتصادی غافل بود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی یزد:

جوانان از ظرفیت موجود برای اشتغال بهره ببرند

«محمدحسین ریاحی» مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی یزد در گفتگو با خبرنگار یزدبانو خاطرنشان کرد: در حوزه مشاغل روستایی، فراگیر و خانگی اعتباری بالغ‌بر 500 میلیارد تومان در اختیار استان یزد قرارگرفته است.

ریاحی با بیان اینکه از جوانان و فارغ‌التحصیلان انتظار می‌رود که از ظرفیت به وجود آمده استفاده کرده و در حوزه توسعه اشتغال در استان قدم‌های خوبی با نگاه کارآفرینی بردارند، تصریح کرد: در سال 96 به میزان 294 هزار و 505 میلیون ریال تسهیلات اشتغال‌زایی به متقاضیان پرداخت شد.

«فریبا آیت‌اللهی» مدیر کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزدبانو با بیان اینکه از سال 90 تاکنون 20هزار و 165 مجوز مشاغل خانگی در استان یزد صادر شده است، گفت: قالیبافی، پرورش گوسفند و بز، دوخت لباس، رودوزی سنتی، گلیم‌بافی، تولید زعفران، پرده‌دوزی ازجمله رشته‌های مشاغل خانگی بوده است که عمدتاً یزدی‌ها انتخاب کرده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: در سال 96 سهمیه تسهیلات ابلاغی به استان 160 هزار میلیون ریال بوده است که 120 هزار میلیون ریال به استان تخصیص یافته است و تاکنون به 729 طرح به مبلغ 78هزار و 700میلیون ریال تسهیلات مشاغل خانگی پرداخت شده است.

این مقام مسئول تصریح کرد: سهمیه تسهیلات ابلاغی به استان در سال جاری به میزان 177 هزار میلیون ریال و تاکنون تخصیص نیافته است.

آیت‌اللهی در مورد سهم مردان و زنان یزدی در مشاغل خانگی گفت: از کل مجوزهای صادره در استان یزد تعداد 14 هزار و 853 مجوز(74درصد) برای زنان و 5هزار و 312 مجوز (26درصد) برای مردان صادر شده است.

وی اذعان کرد: قریب سه‌چهارم مجوزهای مشاغل خانگی در استان یزد برای زنان صادر شده است که با توجه به نوع و ماهیت رشته‌های مشاغل خانگی و متناسب بودن آن‌ها برای اشتغال زنان، مشاغل خانگی ظرفیت مناسبی جهت افزایش اشتغال زنان است.

مدیر کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد افزود: در راستای الگوی توسعه مشاغل خانگی و با عنایت به وضعیت بیکاران استان، در کارگروه تخصصی اشتغال مورخ 10/12/96 استان مصوب شد حداقل 70 درصد از مجوز‌های مشاغل خانگی الزاماً برای بیکاران فارغ‌التحصیل دانشگاهی، جوانان و زنان صادر شود؛ مصوبه مذکور از ابتدای سال جاری در دستور کار دستگاه‌های اجرایی صادرکننده مجوز مشاغل خانگی قرارگرفته و در حال اجرایی شدن است.

انتهای پیام/ش

 

 

 

 

 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری