Skip to Content

در گزارشی از زنان یزدی؛

آثار منفی آسیب های اجتماعی و فقر اقتصادی از دلایل افزایش سن ازدواج دریزداست


جمعی از زنان یزدی مهمترین دلایل افزایش سنّ ازدواج در یزد را مشکلات اقتصادی، پیامدهای منفی آسیب های اجتماعی از جمله طلاق و دوری از فرهنگ غنی اسلامی می دانند.

 به گزارش خبرنگار یزدبانو، بالارفتن سنّ ازدواج در بسیاری از کشورها به خصوص ایران اسلامی به یکی از معضلات اجتماعی با پیامدهای منفی اجتماعی تبدیل شده است و دلایل متعددی از سوی جامعه شناسان، روانشناسان و متولیان امور جوانان از جمله عدم هماهنگی بین بخشی متولیان امور ازدواج جوانان برای این موضوع بیان می شود.

خبرنگار ما برای آگاهی از دیدگاههای مردمی در مورد دلایل افزایش سنّ ازدواج با چند نفر از بانوان یزدی گفتگوهایی را انجام داده است که هر کدام دیدگاههای جالب و متفاوتی را با توجه به شناخت خود از این موضوع بیان کرده اند:

فاطمه دهقان یکی از عمده ترین دلایل تأخیر در امر ازدواج را عوامل اقتصادی برشمرد و افزود : عدم توانایی اقتصادی از جمله  برخوردار نبودن از شغل و مسکن و تهیه لوازم و ضروریات زندگی و جشن ازدواج، انگیزه ازدواج در جوانان را از بین برده است و اجازه نمی‌دهد آنها در سنین پایین ازدواج کنند.

بانوی یزدی که دارای فرزند است در این گفتگو کمرنگ شدن فرهنگ غنی و کامل اسلامی و در اولویت نبودن این مسأله بین جوانان  را ازعوامل بالا رفتن سنّ ازدواج دانست و افزود: سفارش‌ مؤکد اسلام به تعجیل در امر ازدواج وکراهت در تأخیر آن تا حدودی  در جوانان به فراموشی سپرده شده و فرهنگ بیگانه در جامعه زیاد شده است.

بانو ایرجی بالا رفتن سن ازدواج را ناشی از افزایش جرایم و آسیب های اجتماعی برشمرد و افزود: اعتیاد، بی بند و باری، همسرآزاری، طلاق،  روابط سرد همسران و دخالت اطرافیان و مانند آن نه تنها موجب از هم پاشیدگی خانوده ها می‌شود بلکه باعث سلب اعتماد جونان از ازدواج و ترس از آینده زندگی مشترک می شود.

این بانوی یزدی با بیان اینکه عوامل مؤثر بر افزايش فرهنگي سن ازدواج را بايد در واقعيات جامعه و تلقي نسل جوان از مفهوم تأهل و استقلال جستجو كرد، افزود: الگوهاي رفتاري معاصر به دنبال رفاه است و آن را جزئي ضروري از زندگي مي‌داند و از اين طريق توقع مادي بيشتري ايجاد می شود.

وی ادامه داد: بي‌اعتمادي نسبت به جنس مخالف، وسواس بيش از اندازه در انتخاب همسر و فراهم بودن زمينه ارضاي نامشروع از عوامل تأخیر در ازدواج به شمار می روند.

بانوافسری هم توقعات نابجای خانواده‌ها و توجه بە معیارهای مادی و باورهای اشتباه و افراطی نسبت بە نظر اطرافیان را بە عنوان مهمترین دلایل ازدواج نکردن جوان دانست و اذعان کرد: جوانان تمایلی به ازدواج ندارند چون احساس می کنند تأهل برای آنها و آینده و پیشرفتشان سدّ راه است.

وی مسایل و مشکلات مالی،  بیکاری یا برخوردار نبودن از امنیت شغلی، شرایط نامناسب مسکن و ترس از هماهنگ نشدن با شرایط مالی همسر آینده را از دیگر دلایل بالا رفتن سن ازدواج برشمرد و افزود: راه حل این است که مسئولان و کسانی که با جوانان سروکار دارند به فکر این موضوع بوده و شرایط را برای ازدواج آنها فراهم کنند و در این راستا نباید کسی نقطه اتهام را به سوی جوانان بگیرد.

خانم محمدی مهمترین دلیل تن ندادن خیلی از جوانان به مسئولیت‌های زندگی مشترک را هزینه‌های گزاف و سرسام آور مراسم ازدواج ، روابط خیابانی و عدم اطلاع از انتخاب صحیح همسر  دانست و خاطرنشان کرد: تورم و گرانی و مشکل مسکن از دیگر عواملی هستند که جوانان را دیرتر به فکر ازدواج می اندازد.

انتهای پیام/د

 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری