اجرای طرح مشارکت بانوان در حفاظت از منابع طبیعی
به گزارش یزدبانو به نقل از روابط عمومی استانداری یزد، «فخر السادات خامسی هامانه » در نشست طرح مشارکت بانوان در حفاظت از منابع طبیعی که با حضور فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در سالن طبیعت اداره کل منابع طبیعی استان یزد برگزار شد، ضمن تشکر از طراحان و برنامه ریزان طرح مشارکت زنان در حفاظت از منابع طبیعی گفت: اين طرح حكايت از توجه و عنایت طراحان به نقش و جایگاه اساسی و کلیدی زنان در طرح های مشارکتی به ویژه در مناطق روستایی دارد.
مديركل امور بانوان و خانواده استانداري با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «فرهنگ منابع طبیعی باید به معارف عمومی تبدیل شود» گفت: حفظ و صیانت از عرصه های طبیعی به عنوان منابع خدا دادی نیازمند مشارکت تمام اقشار مردم است.
وی افزود: منابع طبیعی متعلق به تمام مردم است و نقش و مشارکت آنها در حفظ و صیانت از آن یک امر غیر قابل انکار است و امری آشکار می باشد.
مدیر کل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری یزد تصریح کرد: منابع طبیعی سرمایه های ملی به حساب می آیند و حفظ سرمایه های ملی قائدتاً نمی تواند در حیطه وظایف یک نهاد یا یک ارگان دولتی باقی بماند بلکه نیاز به عزم ملی، اراده و مشارکت های گروهی دارد.
وی خاطر نشان کرد: توسعه پایدار در گرو حفظ منابع خدا دادی و منابع طبیعی است و نیاز است که بخش دولتی در این زمینه سرمایه گذاری نماید همچنین توجه به حضور تمام اقشار مردم در این برنامه ها و طرح ها داشته باشد.
خامسی اظهار داشت: به آگاهی بخشی نیاز است تا تمام اقشار مردم به این باور برسند که منابع طبیعی به عنوان منابع خدادادی ثروت ملی به حساب می آید، بنابراین هم بحث اجتماعی مردم در این زمینه باید تبیین و تشریح شود و هم ریشه های فرهنگی چه فرهنگ باستانی ایران و چه فرهنگ اسلامی برای مردم توضیح داده شود تا مردم این باور و اعتقاد را در درون خود نهادینه نمایند که حفظ منابع طبیعی در واقع منجر به حفظ سلامت جسمی، روحی و روانی آنها می شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در فرهنگ باستانی کشور مان حفظ و حراست از منابع طبیعی در اولویت اعتقادات و باورهای مردم بوده است یادآور شد: در باورهای دینی زمین و منابع طبیعی نعمتی از جانب خداوند محسوب می شوند که ناسپاسی در برابر این نعمت ها نتیجه ای جز از بین رفتن این نعمت ها و گرفتن آن از انسانها نیست.
مدیر کل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری یزد در ادامه، حفظ منابع طبیعی را نیازمند فرهنگ سازی دانست وافزود: مردم بايد خودشان به این باور برسند که باید از این منابع خدا دادی و ثروت ملی حفظ و حراست نمایند و در این راستا استفاده از تمام ظرفیت های اجتماعی و جلب مشارکت آحاد مردم در تمام برنامه ریزی ها حرف اول را می زند که خوشبختانه در این زمینه بحث توانمند سازی جوامع محلی مطرح شده و دولت بر روی آن برنامه ریزی می کند.
مدیر کل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری یزد خاطر نشان کرد: یکي از موانع تحقق بسیاری از برنامه ریزی هایی که در برنامه های توسعه ای پیش بینی شده است شاید عدم استفاده از ظرفیت های خوب بانوان در شهرها و روستاها باشد.
وی افزود: زنان با توجه به اینکه نیمی از جمعیت جامعه را تشکیل می دهند و بر اعضای خانواده می توانند مدیریت نمایند و تاثیر گذار باشند و نیز از آن جهت که تربیت کننده نسل آینده هستند می توانند نقش بسیار کلیدی و اساسی در تمام برنامه ریزی ها از جمله بحث حفاظت از منابع طبیعی را داشته باشند.
خامسی اظهار داشت: نقش زنان در امر توسعه و برنامه ریزی های توسعه ای در کشورهای در حال توسعه در مقایسه با کشورهای صنعتی 8 درصد است و نیز بحث اشتغال زنان در کشورهای در حال توسعه با وجود برخی از قوانین سنتی، تبعیض ها و قوانین دست و پاگیر به حاشیه کشیده شده است.
وی در ادامه تصریح کرد: یکی از اولویت های ما باید بحث توانمند سازی زنان روستایی باشد و منظور ما از توانمند سازی زنان روستایی آماده سازی آنها برای غلبه بر موانع پیشرفت شان در روستا و رسیدن به خود آگاهی است.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری یزد نبود انگیزه کافی، وجود یکسری اعتقادات خاص و باورهای سنتی ، عدم مهارت در زمینه ایجاد ارتباط، تصورات شخصی و مقاومت در برابر خیلی از تغییرها را موانعی در توانمندسازی زنان دانست و اظهارداشت: برای آنکه زنان به این باور و اعتقاد که توانمندهای خود را افزایش دهند، برسند باید آنها را در این زمینه تشویق نمائیم تا مهارت ها ، انگیزه ها و علاقه ها ی خود را از خانه به محله و از محله به سطح شهرها و استانها و استانها به سطح کشوی ، ملی و سطوح بین المللی ببرند.
وی در ادامه با بیان اینکه در استان یزد برنامه ریزی های خوبی در زمینه توانمند سازی زنان روستایی صورت گرفته است گفت: دفتر امور بانوان و خانواده استانداری یزد طرحی را به نام اما برای به منظور ارتقای مشارکت اجتماعی بانوان روستایی استان با همکاری دفتر امور اجتماعی وفرهنگی استانداری ، دفتر امور روستایی استانداری و نهادها ذی ربط اجرا نموده است که این برنامه می تواند بحث افزایش اعتماد به نفس بانوان و آمادگی آنها برای حضور در مشارکت های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی باشد همچنین طرح های بین الملی می تواند در قالب این طرح اجرا شود که اجرایی شدن این طرح نیاز به مشارکت بانوان و نهادهای همچون منابع طبیعی است.
خامسی یاد آور شد: از میان سیصد و ده هزار و 884 خانوار در استان یزد پنجاه و سه هزار و 68 خانوار آن روستایی هستند و نیز از میان پانصد و بیست هزار و 864 بانوی استان هشتاد و پنج هزار و 708 نفر از آنها بانوان روستایی هستند که ما امیدواریم در برنامه ریزی های که هم در سطح بین الملی و هم در سطح ملی و استانی صورت گرفته جایگاه این بانوان روستایی در پیشبرد اهداف توسعه روستایی در برنامه ریزی ها دیده شود که یکی از این موارد می تواند بحث حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی باشد.
وی در پایان سخنان خود اعلام هر گونه همکاری های فکری، نرم افزاری لازم جهت اجرایی شدن طرح مشارکت بانوان در حفاظت از منابع طبیعی نمود.
انتهای پیام/ش
ویژه زنان
- خانهای برای نفسکشیدن بدون ویروس و بیماری! (باز کردن در صفحه جدید)
- برگزاری رزمایش الی بيت المقدس به مناسبت هفته بسیج در یزد (باز کردن در صفحه جدید)
- آزادی مادر در بند با کمک فرزند شهیدِ یزدی (باز کردن در صفحه جدید)
- نفرات برتر مسابقات اسکواش بانوان یزد معرفی شدند (باز کردن در صفحه جدید)
- اقتداری اولین بانوی ایرانی فاتح جهان در اسکواش (باز کردن در صفحه جدید)
- بیشاز ۵۰۰ زوج یزدی در انتظار وام ازدواج (باز کردن در صفحه جدید)
- «زن دلخواه خدا» یا «زن مدنظر غرب» (باز کردن در صفحه جدید)
- مطب پزشک متخلف زنان و زایمان در یزد پلمب شد (باز کردن در صفحه جدید)
- قیمت پوشاک در یزد تغییری نداشته است (باز کردن در صفحه جدید)
- حضور استاندار در منزل مدیرمسئول یزدبانو (باز کردن در صفحه جدید)
- بهرهبرداری از ۲۹ واحد بهداشتی در یزد (باز کردن در صفحه جدید)
- چرا بیمارستان ولیعصر بافق تکمیل نشده است؟ (باز کردن در صفحه جدید)
- آزادی ۳ مادر زندانی یزدی با کمک جاماندگان اربعین حسینی (باز کردن در صفحه جدید)
- لزوم یکسانسازی سرفصلهای طرح نماد با محوریت مجموعه بهزیستی (باز کردن در صفحه جدید)
- تاثیر آب چغندر بر سلامت قلب زنان (باز کردن در صفحه جدید)
- درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (باز کردن در صفحه جدید)
- رعایت حجاب در المپیک کار سختی نبود (باز کردن در صفحه جدید)
- نقش زنان در کربلا کمتر از مردان نبود (باز کردن در صفحه جدید)
- نخستین پیروزی تیم ملی زنان در لیگ ملتهای آسیای مرکزی (باز کردن در صفحه جدید)
- نقش پدر در تغذیه کودک با شیر مادر (باز کردن در صفحه جدید)
نکات خانه داری
- درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (باز کردن در صفحه جدید)
- افراد غیرمتخصص باعث تخریب طب سنتی هستند (باز کردن در صفحه جدید)
- ۲۰ نکته خانهداری مدرن برای همه خانمها (باز کردن در صفحه جدید)
- طرز تهیه مقلوبه پلو عربی مرغ و بادمجان خوشمزه و مجلسی (باز کردن در صفحه جدید)
- آشپزی مدرن و سنتی روی یک سفره (باز کردن در صفحه جدید)
- ترفندهای ساده ولی کاربردی در خانه داری (باز کردن در صفحه جدید)
- طرز تهیه پلوی نخود فرنگی با مرغ ریش ریش شده (باز کردن در صفحه جدید)
- ترفندهای جالب خانهداری که نمیدانستید!/ تصاویر (باز کردن در صفحه جدید)
- جشنوارههای بومی نشاط اجتماعی جامعه را میافزاید (باز کردن در صفحه جدید)
- نکات خانهداری مدرن برای همه خانمها (باز کردن در صفحه جدید)
- طرز تهیه لقمههای گوشتی (باز کردن در صفحه جدید)
- طرز تهیه کوکو پیازچه با سس مخصوص (باز کردن در صفحه جدید)
- شولی؛ پیش غذای محبوب یزدی ها + تصاویر (باز کردن در صفحه جدید)
- شستن ظرف ها بدون پیش بند این عوارض را به دنبال دارد (باز کردن در صفحه جدید)
- مرغ همچنان در اوج (باز کردن در صفحه جدید)
- دستور رئیس جمهور به دو وزارتخانه برای کنترل قیمت مرغ (باز کردن در صفحه جدید)
- یارانه ۲.۵ میلیارد دلاری برای تولید گوشت مرغ کجا رفت؟ (باز کردن در صفحه جدید)
- راهکارهایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران کرونا (باز کردن در صفحه جدید)
- فعالیت زیرزمینی آرایشگاه های زنانه یزد در اوج کرونا!/آرایشگاههای زنانه متخلف لغو مجوز دائم میشوند (باز کردن در صفحه جدید)
- راههای محافطت از کودکان در برابر کووید۱۹ (باز کردن در صفحه جدید)