Skip to Content

هشدار به بانوان ابرکوهی؛

آرایشگاه‌های ابرکوه هیچ کدام مجوز تاتو (تتو) ندارند + عوارض تاتو


تاتو کردن که درصد بالایی از زنان به آن روی آورده‌اند، عوارضی برای پوست دارد، که دانستن آنها برای خانواده‌ها لازم و ضروری است.

به گزارش یزدبانو؛ به نقل از سرو ابرکوه، در سال های اخیر واژه‌هایی با عنوان تاتو (تتو) و هاشور ابرو و بوتاکس خیلی شنیده شده است. قرار دادن مواد رنگی با منشاء خارجی در زیر پوست که باعث تغییرات رنگی می شود را تاتو- تتو (خالکوبی) می‌گویند.

این کار که گاهی به دلیل یک رفتار فرقه ای و مذهبی و یا به خاطر زیبایی انجام می شود، اما یکی دیگر از علل تاتو این است که راهي براي پوشاندن و از بين بردن نقايص مختلف مانند نقايص مادرزادي يا اكتسابي است. هر چند در ايران، حتي از نگاه يك روش درماني باز هم توسط پزشكان انجام نشده و يا بسيار به ندرت انجام مي شود.

تاتو انواع مختلف و كاربردهاي متنوعي دارد: تاتوي لب، تاتوي ابرو، تاتوي چشم. تاتوی ابرو یکی از رایجترین این موارد است تا جایی که ممکن است حتی شخص بهترین و زیباترین شکل ابرو را داشته باشد، ولی بازهم به بهانه آرایش و زیبایی دست به چنین کاری می زند.

عوارض تاتو (تتو)

پس از تاتو؛ رعايت نكردن بهداشت فردي، مي تواند شخص را در معرض ابتلا به بيماري هاي خطرناكي قرار دهد، چرا که برای تاتو كردن از سوزن هايی استفاده می شود که غير از درد، خونريزی به همراه دارد.

اگر تجهیزاتی که برای تاتو استفاده می شود، آلوده باشد، افراد در معرض بیماری هایی همچون اختلالات و عفونت های پوستی مانند: هپاتیت سی، هپاتیت بی، سيفليس، جذام، سل و ایدز (HIV)، قرار می گیرند.

بوتاکس و عوارض آن

یکی دیگر از کارهایی که در بعضی شهرهای کشور برای زیبایی و جوان کردن پوست انجام می گیرد، بوتاکس است. بوتاکس نام اختصاری سم بوتولیسم است. تزریق مقدار کمی از این ماده بطور مستقیم در ماهیچه فعالیت آن را کم کرده و خطوطی را که در نتیجه پرکاری روی صورت به وجود آمده است، از بین می برد در نتیجه صورت جوان تر و شاداب تر به نظر می رسد.

از طرف دیگر بوتاکس هم مثل تمام موارد درمانی و زیبایی عوارض جانبی دارد که باید مورد توجه قرار گیرد. عوارض جانبی بوتاکس شامل کبودی، بی حسی و تورم منطقه ای، از کار افتادن عضلات نزدیک به محل تزریق، سردرد و افتادگی پلک  و جدی ترین مورد آن ناتوانی باز کردن یک چشم است.

انجام تاتو و بوتاکس در آرایشگاه خلاف قانون می باشد

خانم آرایشگر ابرکوهی در گفتگو با خبرنگار سرو ابرکوه، در خصوص تتو و بوتاکس عنوان کرد: انجام این عمل در آرایشگاه ها خلاف قانون و بدون مجوز می باشد. بوتاکس نیز فقط باید در مطب و زیر نظر پزشک متخصص باشد.

وی تصریح کرد: تاتو باید با وسایل و دستگاه هایی انجام شود که مورد تایید وزارت بهداشت باشند، که در شهرستان تا کنون هنوز مجوزی از طرف دستگاه مربوطه برای انجام چنین کاری ارائه نشده است.

دکتر احمد مختاری سرپرست شبکه بهداشت شهرستان در گفتگو با سرو ابرکوه اظهار کرد: انجام تاتو و بوتاکس در هر آرایشگاهی بر خلاف قانون و مقررات است. لذا ارائه این خدمات تنها با مجوز پزشکی و درمانی از وزارت بهداشت ممکن می باشد.

آرایشگاه های ابرکوه هیچ کدام مجوز تاتو ندارند

مختاری با تاکید بر این موضوع که هیچ کدام از آرایشگاه های ابرکوه مجوز تاتو ندارند، گفت: آرایشگرانی که ادعای داشتن مجوز از فلان پزشک را دارند، اصلا قابل قبول نیست. زیرا مجوز این کار باید از سوی وزارت بهداشت صادر شود. اگر این عمل در آرایشگاه های ابرکوه انجام شود غیر قانونی و بدون مجوز است.

سرپرست شبکه بهداشت افزود: تاتو خطر ابتلا شدن به بیماری های مهلکی همچون هپاتیت و ایدز را چندین برابر می کند، زیرا برای تاتو کردن که موجب جاری شدن خون می شود، باید از وسایل یک بار مصرف و استریل شده استفاده کرد، که ممکن است بسیاری از متولیان این عمل، چنین کاری انجام ندهند.

وی در خصوص عمل بوتاکس که به اصطلاح پوست را جوان و پیری را از بین می برد، تصریح کرد: بوتاکس پوست را جوان تر نمی کند، بلکه تزریق مایع مخصوص باعث می شود برای مدت موقتی خطوط روی صورت را از بین برود، به همین دلیل برای تداوم آن، باید تکرار شود که این تکرار خود عوارض زیادی دارد.

این مقام مسئول عنوان کرد: حتی گاهی ژل هایی که برای بوتاکس استفاده می شود، چون از کالاهای وارداتی است، تقلب بوده و دوزهای مناسب نداشته و به صورت غیرقانونی وارد کشور می شود.

وی در پایان از مردم خواست: تا چشم بینای شبکه بهداشت باشند و مشکلات و مواردی را که می بینند به صورت مکتوب به این مرکز گزارش دهند.

درصد بالایی از زنان ابرکوهی عمل تاتو انجام می دهند/ در صورت انجام تاتو بر طبق قانون با افراد برخورد می شود.

مریم دهقانپور کارشناس بهداشت محیط در اداره مذکور، بیان کرد: در ابرکوه تمایل بسیار زیادی برای انجام عمل تاتو که مربوط به زیبایی است، وجود دارد و درصد بالایی از بانوان به انجام این کار مبادرت می ورزند.

وی افزود: مدتی است وزارت بهداشت برای انجام تاتو (تتو) با وسایل و تجهیزاتی که مورد تایید این نهاد می باشد، مجوز برای متقاضیان صادر می کند. اما تا این لحظه هیچ  یک از آرایشگاه های استان و ابرکوه مجوز مذکور را اخد نکرده اند. در صورت مشاهده چنین عملی که خلاف مقررات می باشد، بر طبق موازین قانونی با فرد خاطی برخورد می شود.

کارشناس بهداشت محیط ابرکوه متذکر شد: دستگاه ها، نوع و محل فعالیت، رنگ هایی که استفاده می شود، وسایل یک بار مصرف، همگی باید با تأیید شبکه بهداشت باشد.

زیبایی به چه قیمت؟!

وی با تاکید بر عوارض تاتو که نمونه آن ضایعات پوستی بعضا جبران ناپذیر می باشد، گفت: بسیاری از بیماری های خونی همچون ایدز و هپاتیت از این طریق قابل انتقال است. به علت خطرات بالا و ابتلا به این بیماری ها به بانوان توصیه می شود، به سمت این کار نروند.

دهقانپور عنوان کرد: تاتو و هاشور از اصل راهکاری برای بیماران سرطانی بود که بر اثر شیمی درمانی موهای آنان می ریخت ولی امروز به عنوان یکی از اقدامات در راستای زیبایی بانوان شناخته می شودف که عوارض آن بیش از فوایدش می باشد.

این کارشناس تاکید کرد: اقداماتی همچون بوتاکس، الکترولیز و تاتو، کاشت ناخن در آرایشگاه ها برخلاف مقررات است و پیگرد قانونی دارد.

چه خوب است قبل از انجام هر کاری برای زیبایی از عوارض و پیامدهایی که چه بسا ممکن است، در مدت زمان کوتاه خود را نشان ندهند، مطلع شویم و سپس اقدام به عملی کنیم که بعضا جبران پذیر و قابل برگشت نیست.

انتهای پیام/ش
 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری