Skip to Content

دکترای روانشناسی در گفتگو با یزدبانوبیان کرد

افزایش علاقه کودکان به مطالعه با بهره مندی ازقهرمانان برنامه کودک


دکتر محمدرضا ابرقویی نقش برنامه سازان رادیو و تلوزیون را درعلاقه مندی کودکان به مطالعه خطیر دانست و راهکارهای جالبی را برای بهره مندی از شخصیت ها وقهرمانان برنامه کودک در افزایش علاقه به مطالعه در کودکان پیش روی والدین قرار داد.

دکترای روانشناسی در دومین گفتگوی تفصیلی با یزدبانو درباره راهکارهای افزایش مطالعه در کودکان موضوع این گفتگو را به نقش وسایل ارتباط جمعی به ویژه رادیو و تلوزیون و برنامه سازان این رسانه اختصاص داد.


*کودکان در 6 سالگی به برنامه های رادیو علاقه مند می شوند
دکتر ابرقویی به سنین 5-6 سالگی اشاره کرد و یکی از خصوصیات این سنین را پرورش قدرت تمرکز وگوش دادن معرفی کرد و افزود : در این سنین کودک بیشتر مایل است به برنامه های رادیویی مخصوص خود گوش دهد و دیگر برنامه های مورد علاقه خود را از تلوزیون تماشا می کند.
وی با بیان این خصوصیت فوق، رسالت دست اندرکاران برنامه کودک را در استفاده از این خصوصیت رفتاری و علاقه مهم خواند و افزود : برنامه سازان رسانه ملی می توانند علاقه و اشتیاق  به کتاب را در کودکان این سنین به وجود بیاورند و حتی  می توانند کتب مناسب کودکان 5-6ساله رامعرفی کنند تا والدین آنها را  تهیه کنند .

 

*انتخاب کتاب هایی با موضوع قهرمانان برنامه کودک
این دکترای روانشناسی و فعال در زمینه روانشناسی کودکان در پاسخ به این سؤال که قهرمانان داستان ها چه تأثیری در شخصیت کودکان دارند و چه بهره برداری را می توان از این قهرمانان در افزایش مطالعه کودکان برد اظهار داشت : کودکان بعد از تماشای برنامه های تلوزیونی، علاقه خاصی نسبت به قهرنان داستانها و فیلم های مخصوص خود پیدا می کنند و دوست دارند لباسهایی را را بپوشند که تصویر قهرمان مورد نظرشان بر روی آن نقش بسته باشد خواه باب اسفنجی یا پسر شجاع ویا مرد عنکبوتی و بن تن و...باشد.
دکتر ابرقویی افزود: کودکان بر اساس قهرمان های برنامه کودک، کتابی را انتخاب می کنند که در رابطه با برنامه هایی است که از تلوزیون دیده اند وحتی کودکان در بازیهایی خود نشان می دهند که چگونه از فیلم وکار تونهای تلوزیونی تأثیر پذیرفته اند.
وی در خصوص راهکار استفاده از این خصوصیت در ادامه پاسخ به سؤال فوق تصریح کرد : اگر شما بتوانید کتابی را انتخاب کنید که درباره یکی از برنامه های تلوزیونی یا رادیویی باشد و آن را در اختیار کودک خود قرار دهید، آنگاه در مورد برنامه های دیگر نیز، کودک خودش از شما سؤال خواهد کرد آیا قصه در مربوط به آن هست یا خیر؟

*اطلاعات بیشتری از کتاب درباره برنامه های تلوزیونی به کودکان بدهید
این مشاور خانواده و عضو هیأت علمی دانشگاه افزود: در برنامه کودکانی که نهنگ یا دلفین یا حیوان دیگری نمایش داده می شود می توان کتابی را انتخاب کرد که به این موضوع پرداخته باشد و از این طریق کودکان شما متوجه می شود که کتاب، حاوی مطالب زیادی هست و به همان اندازه تلوزیون و یا بیشتر می تواند اطلاعاتش را به دست بیاورد.


*توصیه مهم به والدینی که کمبود وقت را بهانه می کنند
دکتر ابرقویی به والدین دارای فرزند خردسال توصیه کرد: والدین برنامه های تلوزیون را بررسی کنند و اگر لازم بود اطلاعات اضافی و یا مورد نیاز را جمع آوری و به کودکان خود منتقل کنند و یا اگر کتب مناسب و مکمل برنامه های برنامه های تلوزیونی در بازار موجود بود، برای فرزندن خود تهیه کنند.
وی به والدینی که کمبود وقت را بهانه می کنند پیشنهاد داد: اگر برای فرزندتان وقت بگذارید توانسته اید گامی در مسیر علاقه مند کردن کودکان خود به کتاب و مطالعه بردارید و اگر برنامه ریزی داشته باشید و وقت خود را خوب تنظیم کنید هم به کار و هم به امر تربیت فرزندان خود خواهید رسید.




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری