Skip to Content

آمار رسمی نشان می‌دهد؛

آمار تولد یزد تغییری نداشته است


بر اساس آمار رسمی میزان ثبت ولادت در استان یزد ۱۷ هزار و ۳۵۳ نفر در سال ۱۴۰۲ بوده و نسبت به سال ۱۴۰۱ تغییری جزئی داشته است.

به گزارش پایگاه خبری «یزدبانو»، موضوع جمعیت، افزایش آن، کنترل یا تنظیم خانواده به دلیل تأثیرگذاری در اقتصاد، امنیت، پیشرفت علمی، بقای نسل و نژاد در طول تاریخ همواره موردتوجه همه جوامع بوده و اکنون نیز از موضوعات محوری و بحث برانگیز در جوامع و محافل مختلف به شمار می‌رود.

یکی از شاخص‌هایی که برای پیش‌بینی وضعیت جمعیتی کشور به برنامه‌ریزان کمک می‌کند آمار وقایع چهارگانه حیاتی ولادت، وفات، ازدواج و طلاق است که تحلیل درست آمار موجود و بررسی تغییرات آن نسبت به گذشته منجر به تحلیل درست از اتفاقات گذشته و وقایع پیش رو می‌شود.

عدم تغییر میزان تولد در استان یزد

با وجود تلاش دولت در زمینه فرزند آوری، نرخ رشد موالید حداقل در استان یزد روند صعودی به خود نگرفته است؛ به‌طوری که بنا بر آمار‌ها نرخ رشد موالید در سال گذشته و در مقایسه با سال قبل از آن، کاهش ۲۰۰ نفری را شاهد هستیم.

بر اساس آمار رسمی از ثبت‌احوال در سال ۱۴۰۲ به تعداد ۱۷ هزار و ۳۵۳ واقعه ولادت شامل ۸ هزار و ۸۵۹ مرد و ۸ هزار و ۴۹۴ زن به ثبت رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با ثبت ۱۷ هزار و ۵۵۳ مورد واقعه ولادت با کاهش ۲۰۰ نفری روبرو بوده است.

بر اساس آمار ارائه‌شده از میزان ولادت در استان یزد در سال ۱۴۰۱، تعداد ۱۶ هزار و ۴۰ نفر در مناطق شهری و یک هزار و ۵۱۳ نفر در مناطق روستایی متولد شده‌اند؛ فراوانی ولادت در شهرستان‌های استان یزد به ترتیب شهر یزد با ۱۰ هزار و ۶۸۹ تولد، میبد با یک هزار و ۵۸۶ ولادت، اردکان با یک هزار و ۴۷۳ تولد، بافق با ۸۸۰ ولادت، مهریز با ۸۰۶ تولد، ابرکوه با ۶۴۳ ولادت، خاتم با ۴۶۲ تولد، تفت با ۴۴۳ ولادت، اشکذر با ۳۷۰ تولد و بهاباد با ۲۰۱ تولد است. آماری از شهرستان‌های زارچ و مروست به دلیل اینکه تازه شهرستان شده‌اند، در دست نیست.

بر اساس آمار ارائه‌شده از میزان ولادت در استان یزد در سال ۱۴۰۲، فراوانی ولادت در شهرستان‌های استان یزد به ترتیب یزد با ۱۰ هزار و ۴۴۱ تولد، میبد با یک هزار و ۵۴۷ تولد، اردکان با یک هزار و ۵۲۶ تولد، مهریز با ۸۵۱ ولادت، بافق با ۸۴۳ ولادت، ابرکوه با ۶۶۷ تولد، خاتم با ۴۴۶ تولد، تفت با ۴۳۹ تولد، اشکذر با ۳۸۸ ولادت و بهاباد با ۲۰۵ ولادت به ترتیب بیشترین فراوانی تولد را داشته‌اند.

با توجه به آمار‌های جمعیتی استان یزد، میزان عمومی ثبت ولادت در استان یزد از ۲۱ در هزار نفر در ابتدای دهه ۹۰ به عدد ۱۵. ۹ در سال ۱۴۰۰ رسیده که کاهش چشمگیری را نشان می‌دهد.

آمار فوتی‌ مردان در یزد بیشتر از زنان است

همراه با کاهش ولاد‌ت‌های استان در سال گذشته، آمار فوتی‌های استان نیز افزایش داشته است، به‌طوری که این رقم از ۵ هزار و ۳۵۶ مورد در سال ۱۴۰۱ به ۵ هزار و ۴۵۴ نفر در سال گذشته رسیده است و ۹۸ نفر افزایش فوتی در استان یزد داشته‌ایم.

از تعداد افراد فوت‌شده در استان یزد در سال ۱۴۰۱، تعداد ۲ هزار و ۹۵۸ نفر مرد و ۲ هزار و ۳۹۸ نفر زن بوده‌اند. همچنین از تعداد افراد فوت‌شده در استان یزد در سال ۱۴۰۲، تعداد ۳ هزار و ۲۸ نفر مرد و ۲ هزار و ۴۲۶ نفر زن بوده‌اند.

بر اساس آمار ارائه‌شده توسط ثبت‌احوال استان یزد، میزان تولد در سال ۱۳۹۵ به میزان ۲۵ هزار و ۴۷۸ نفر، در سال ۱۳۹۶ به میزان ۲۴ هزار ۶۲۶ نفر، در سال ۱۳۹۷ به تعداد ۲۲ هزار و ۲۱۶ نفر، در سال ۱۳۹۸ به میزان ۱۹ هزار و ۱۷۵ نفر، در سال ۱۳۹۹ تعداد ۱۷ هزار و ۹۴۸ نفر، در سال ۱۴۰۰ به تعداد ۱۸ هزار و ۳۹۲ نفر، در سال ۱۴۰۱ تعداد ۱۷ هزار و ۵۵۳ نفر و در نهایت در سال گذشته به تعداد ۱۷ هزار و ۳۵۳ واقعه ولادت ثبت شده است که نشان از کاهش چشمگیر واقعه ولادت استان یزد در دهه اخیر دارد و میزان موالید در سال ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱ نیز در استان یزد کاهشی بوده است.

خطر پیری جمعیت همچنان کشور را تهدید می‌کند و نسبت به گذشته باید موضوع سالمندی را جدی بگیریم و برای آن تدبیری اتخاذ شود؛ اما نکته حائز اهمیت این است که اگر مجموعه اقداماتی که در قالب طرح «جوانی جمعیت و حمایت از خانواده» که در سال ۱۳۹۹ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید، صورت گرفت، انجام نمی‌شد شاید روال کاهشی با شیب تند بود ولی باید توجه داشته باشیم که اقدامات صورت گرفته مثمر ثمر نبوده و قرار نیست خطر سالمندی کشور را رفع کند.

ضرورت دارد به گونه تصمیم‌گیری شود و سیاست‌های دولت به سمتی برود که علاوه بر جلوگیری از پیری جمعیت، جوانی جمعیت را برای ایران اسلامی به ارمغان بیاورد.

انتهای خبر/

 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری