Skip to Content

نقش ماهواره و اینترنت در اشاعه روابط غیر‌‌اخلاقی؛

انحراف سلامت‌جنسی و سقوط اخلاقی، پایان راه گرفتاران دام‌های جنسی در اینترنت


با ظهور اینترنت برخی از جرایم علیه عفت عمومی از محیط فیزیکی به محیط مجازی راه یافت. یکی از این موارد اعتیاد جنسی اینترنتی است. مجرم در این گونه جرایم از رایانه به‌عنوان ابزار بهره گرفته و کار خود را تسهیل می‌نماید. اینترنت از جمله ابزارهایی است که در صورت استفاده نادرست می‌تواند در بزرگسالان و کودکان اعتیاد جنسی ایجاد نماید.

به گزارش یزدبانو؛ به نقل از طنین یاس، یکی از وسایل که می‌تواند نقش مؤثری در گسترش روابط جنسی نامشروع داشته باشد، ماهواره است. ماهواره با وجود آثار و نتایج گاها مثبتی که دارد آثار مخربی نیز می‌تواند داشته باشد. تافلر نویسنده و منتقد اجتماعی درباره آثار مخرب ماهواره می‌نویسد: ( تکنولوژی ماهواره‌ای و دیگر رسانه های جدید فرهنگ ملی را از هم می‌پاشاند.)

می‌توان ادعا کرد که برنامه های ماهواره‌ای در موارد بسیار زمینه ساز مفاسد اجتماعی و اخلاقی بوده، بسیار مضر و خطرناک هستند. یک آسیب شناس اجتماعی درباره آثار ماهواره بر جوانان می‌گوید: ( با وجود اینکه برنامه های ماهواره‌ای محتوای علمی و آموزنده نیز دارند، امروزه بیشتر جوانان ماهواره‌ را برای استفاده از برنامه‌های علمی آن انتخاب نمی‌کنند و بیشتر تمایل به دیدن برنامه‌هایی دارند که آنها را در برنامه‌های داخل کشور نمی‌یایند و در واقع به خاطر برنامه‌های مبتذل و مستهجن از ماهواره استفاده می‌کنند که زمینه انحراف و سقوط اخلاقی در این برنامه‌ها زیاد است. تصاویر مبتذل و مستهجن ماهواره در قالب‌های مختلف و با راهکارهای متفاوت به مخاطبان القا می شود.

این ارائه می‌تواند در قالب برنامه‌های ورزشی، نمایشی، فرهنگی، فیلم‌ها و ... باشد، به طور مثال در برنامه‌های ورزشی، بیش از ورزش، تکیه برجنبه‌های نمایشی است. در میان برنامه‌های ورزشی به ترویج الگوهای لباس، وسایل ورزشی و رقص و آواز می ‌پردازند و زنان ورزشکار به طور برهنه در صحنه آشکار می‌شوند یا در فیلم‌ها، برهنگی زنان و شهوت‌گرایی مردان محور قرار داده شده، روابط زن و شوهر به مساله لذت جنسی خلاصه می‌شود و به ترویج فحشا و منکرات و زشت ترین نوع آن در قالب داستان های جذاب و با کمک توجیه‌هایی روان شناسانه پرداخته می‌شود.

پس ماهواره می‌تواند عواقب و پیامدهای منفی متفاوت داشته باشد که از آن جمله: از بین رفتن قبح روابط غیراخلاقی در خانواده و سستی و از هم پاشیدن این نهاد، تغییر و دگرگونی ارزش‌ها و هنجارهای جامعه، ترویج فرهنگ مد و تجمل گرایی در جامعه و همچنین عواض روحی و روانی تماشای فیلم‌های مبتذل و مستهجن است.

باتوجه به آثاری که ماهواره به رواج بی‌بندوباری در جامعه دارد، در ایران استفاده از تجهیزات ماهواره ممنوع شده است و به نظر می رسد که قانون گذار با توجه به عواقب منفی آن و ترویج و اهمیت آنها بر تأثیرات و استفاده‌های مفید ماهواره به نحو کلی این وسیله را ممنوع کرده است. در ماده 1 قانون ممنوعیت بکارگیری تجهیزات دریافت ماهواره مصوب 1373 آمده است: ( به موجب این قانون ورود توزیع و استفاده از تجهیزات ماهواره به جز در مواردی که قانون تعیین کرده است، ممنوع است.»

بنظر می‌رسد قانون گذار برای عدم استفاده از ماهواره با رویکرد ممنوعیت مطلق استفاده از ماهواره، ساده‌ترین راه را که روش فیزیکی جمع آوری ماهواره است، برگزیده است و می‌توان گفت به جای حل مسأله، صورت مسأله را پاک کرده است، اما به نظر می رسد برای این امر راه حل های دیگری نیز وجود دارد، از جمله می توان پازازیته کردن سیگنال‌ها، فیلترگذاری و جرم انگاری را نام برد، ولی راه حل مناسب، فرهنگ سازی در خانواده ها و ایجاد بستر مناسب فکری برای استفاده صحیح از ماهواره است.

نقش اینترنت در اشاعه روابط غیراخلاقی

با ظهور اینترنت برخی از جرایم علیه عفت عمومی از محیط فیزیکی به محیط مجازی راه یافت. اما بسیاری از آنها به دلیل عدم جرم – انگاری قانون گذار در محدوده جرایم رایانه‌ای جا نگرفتند. این موارد را می توان به عنوان انحرافات جرم انگاری نشده نام برد.

یکی از این موارد اعتیاد جنسی اینترنتی است. مجرم در این گونه جرایم از رایانه بعنوان ابزار بهره گرفته و کار خود را تسهیل می نماید. اینترنت از جمله ابزارهایی است که در صورت استفاده نادرست می تواند در بزرگسالان و کودکان اعتیاد جنسی ایجاد نماید.

به عقیده بسیاری از محققان، اینترنت نوعی اعتیاد ایجاد می نماید. یکی از این اعتیادها، اعتیاد جنسی اینترنتی است، سکس مجازی موضوع جدیدی است که افراد می‌توانند در فضای اینترنت یکدیگر را ببینند و بدون تماس جنسی، رابطه عاشقانه داشته باشند.

این اعتیاد، ارتباط به سن، فرهنگ و نژاد ندارد. افراد خلاق با تصورات بسیار فعال، کسانی که از احساس خود ارزشمندی کمی برخوردارند، افرادی که سابقه اعتیاد در خانواده دارند، مبتلا به افسردگی و اضطراب، اختلال و وسواس فکری – عملی، فرزندان خانواده های بیش از حد مذهبی و افرادی که سابقه سوء استفاده جنسی در دوران کودکی دارند، بیش از دیگران در معرض ابتلا به اعتیاد جنسی اینترنتی هستند. اعتیاد جنسی از طریق متعدد در هتل ها، پارک ها، خود نمایان و چشم چرانان در خیابان ها، مجلات و کتب هرزه بینی،نمایش خودنمایی در شبکه‌های ماهواره ای واقع می شود. اما اینترنت به عنوان رسانه ایده‌ال در گفتاری جنسی است و علت این امر را علاوه بر سانه سرد بودن می توان در این عوامل یافت: ارزان بودن، قانونی بودن، ناشناس بودن، ناشناخته ماندن هویت فرد، حضور در خلوت زندگی فرد، عدم خطر مستقیم برای انتقال  بیماری های جنسی به کاربر، به جا نماندن مدرک و مخفی نگه داشتن فعالیت از همسر و افراد دیگر...

فعالیت جنسی معتادان به سکس اینترنتی اغلب دیدن یا دانلود کردن هرزه بینی همراه با استمنا، گاهی خواندن و نوشتن داستان ها و نامه‌های جنسی، ایمیل زدن برای برپایی ملاقات‌های خصوصی با یک فرد، ارائه تبلیغات برای ملاقات شرکای جنسی، وارد شدن در اتاق گفت وگوی جنسی، درگیری در روابط جنسی آنلایت متقابل همان فرد با جنس مخالف است. علاوه بر این، معتادان در فعالیت های آنلاین به کارهای غیرقانونی دیگر چون دیگر آزاری، خودآزاری، جماع با حیوانات، دیدن هرزه بینی کودکان، تصاویر هرزه بینی نوجوانان، سکس با افراد کم سن و سال نیز اقدام می کنند. این پدیده به سرعت واقع می گردد، زیرا سرعت اعتیاد در انیترنت بسیار بالاست و به سرعت جستجوی متوالی تصاویر تبدیل به گفت وگوی متوالی افراد می گردد.

علاوه بر آن سکس اینترنتی می‌تواند تأثیر زیادی بر دوام زناشویی داشته باشد، زیرا اعتیاد جنسی ممکن است باعث افزایش ساعات درگیری فرد با اینترنت، افزایش تعداد شرکای جنسی معتاد و همچنین مشکلات خانوادگی و ارتباطی فرد گردد. انزوای فرد معتاد، ضعف عملکرد او، از دست دادن شغل و پایگاه اجتماعی و مشکلات مالی از نتایج روایت مزبور علاوه بر تأثیر روی فرد، بر خانواده نیز مؤثر می افتد و موجب بی اعتمادی، ترس، عدم صمیمیت، حس بی کفایتی، افسردگی و حتی خودکشی یا ضرب و جرح طرفینی شریک جنسی واقعی فرد معتاد می گردد.

علوه بر تأثیر سکس اینترنتی بر روی شریک جنسی واقعی، شریک جنسی واقعی، این عمل بر روی کودکان نیز مؤثر است، زیرا کودکان از توجه والدین محروم می شوند، مأمن خود را از دست می دهند، نظاره گر مشاجرات والدین می شوند و ترجیح می دهند بیشتر بیرون خانه باشند.

در مواقعی نیز کودکان استمنا و هرزه بینی والدین را می بینند و دیدن تصاویر هرزه بر جای مانده بر روی صفحه کامپیوتر، استراق سمع سکس تلفنی والدین در حالی که در اتاق در حال گفت وگو هستند و ... آثار زیان بار بر روی آنها خواهند گذاشت.

نیتجه اینکه با گسترش رسانه های جدید و بین المللی شدن آنها، اغلب رسانه ها برای جذب مخاطب، سود و منافع تجاری و سایر اهداف منفعت گرایانه خود به ارائه تصاویر مستهجن و هرزه نگاری می پردازند. برخی از این رسانه ها حتی پا را فراتر گذاشته و صحنه های ارتباط عینی را بطور آشکار تبلیغ می کنند. از جمله این رسانه ها ماهواره و اینترنت است که با نمایش عمل بزهکارانه با همه جزئیات میل به ارتکاب جرم را تحریک می کند، افکار نابهنجار را توسعه می دهد و روح تبهکاری را پرورش می دهد، برای مقابله با این انحرافات باید از راهکار اجتماعی، فرهنگی، روان شناختی بهره برد.

منابع:

اسفندیار، سرور، خانواده در کوچه پس کوچه های اینترنت

ایزدیان، اسفرجانی، ساره و نهاله مشتاق بیدختی، اینترنت، اعتیاد و روابط جنسی

صابری، الهام، نقش رسانه های جمعی در به انحراف کشاندن جوانان ( ماهواره)

کوپر، ال. اینترنت و کمین اخلاقی، نیمه پنهان قدرت ، ترجمه حمید مرتضوی و بتول جباریان.

انتهای پیام/ش




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری