Skip to Content

مدیر واحد آرد و نان استان یزد در گفتگو با یزدبانو

بانوان یزدی در ادراه نانوایی سهیم اند/ پخت نان سبوس دار در یزد+قیمت انواع نان


مدیر واحد آرد و نان استان یزد گفت : در مناطق بلوار شهید پاکنژاد، خیابان کاشانی و آزادشهر سه نفر از بانوان یزدی مدیریت واحدهای نانوایی ها را در دست دارند.

علیرضا نیکو سیرت در پاسخ به سؤال خبرنگار یزدبانو در مورد وضعیت استاندارد آرد نانوایی های یزد اظهار داشت: کارخانجات تولید آرد از استاندارد کافی برخوردار هستند و نوع گندم و آرد با کیفیت خیلی خوب تحویل واحدهای نانوایی می شود .

 نیکو سیرت با بیان این مطلب که   طرح تناسب تحویل آرد با نوع پخت  از ماه گذشته در تمام واحدهای نانوایی اجرایی شده است گفت: این طرح به اینگونه می باشد که آرد نانوایی تافتون با 12 درصد سبوس گیری ، آرد بربری با 17 درصد ، آرد لواش با 15 درصد و آرد سنگک با 7 درصد سبوس گیری تحویل واحد های نانوایی می شود که این خود به کیفیت آرد و به تبع آن به تولید نان افزوده می شود.

وی تصریح کرد: با اجرای این طرح احتمال تیرگی نان وجود دارد که  دلیل بر بی کیفیتی نان نیست بلکه افزایش سبوس در نان مصرفی برای سلامت مردم مفید است و به ارزش غذایی نان می افزاید .

مدیر واحد آرد و نان استان یزد  در پاسخ به این سؤال که آیا  در یزد نانوای زن هم فعالیت دارد گفت:  سه نفر از بانوان یزدی در مناطق بلوار شهید پاکنژاد، خیابان کاشانی و آزادشهر مدیریت واحدهای نانوایی ها را در دست دارند.

* نوسازی نانواییهای یزد نیازمند 950 میلیون ریال اعتبار/ وجود دستگاههای قدیمی نانوانی ضایعات نان را افزایش می دهد

نیکو سیرت در پاسخ به این سؤال که چه عواملی در کاهش ضایعات نان نقش داشته است گفت:  با توجه به اینکه ضایعات نان از سال قبل به حداقل رسیده است ولی 15 درصد ضایعات نان به خاطر دستگاههای قدیمی نا مناسب تولید نان است .

وی تصریح کرد:  با بررسی و برنامه ریزی های انجام شده ، 950 میلیون تومان اعتبارلازم است تا واحد های نانوایی به دستگاههای روز مجهز شوند که در این صورت  ضایعات نان به 10 درصد دیگرنیز کاهش می یابد .

مدیر واحد آرد و نان استان یزد اظهار داشت : در سال قبل ضایعات نان 25 درصد بود و در 9 ماهه سال جاری با تولید و توزیع آرد با کیفیت در واحد های نانوایی و  آموزش کارگران نانوایی، ضایعات نان به  10 درصد کاهش یافته است.

نیکوسیرت افزود: این ضایعات دور ریخته نمی شود و در دامداری ها مصرف خوراک دام می شود .

*اعلام قیمت انواع نان در استان یزد

مدیر واحد آرد و نان استان یزد در خصوص قیمت انواع نان در استان گفت: نان بربری  300 تومان ، تافتون ماشین عربی 150 تومان ، تافتون ماشینی فری وری 175 تومان ، تافتون دستگاهی غیرمستقیم 200 تومان ، تافتون تنوری 275 تومان ، لواش 125 تومان ، سنگک 450 تومان ، کُرنو 150 تومان و نان ساندویچی 120 تومان به فروش می رسد.

نیکوسیرت  یکی از مشکلات اصلی واحد های نانوایی را به دلیل سختی کار در این واحدهای صنفی عنوان کرد و افزود: به همین دلیل قدرت جذب کارگر در واحد های نانوایی کاهش پیدا می کند .

مدیر واحد آرد و نان استان یزد پیش از این در دیماه سال جاری در مصاحبه ای گفته بود: نمایندگان شرکت غله و خدمات بازرگانی یزد، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، اداره کل استاندارد و اداره تعزیرات حکومتی استان از کارخانجات آرد سازی استان یزد بازدید و طبق دستور العمل ها و براساس شاخص هایی مانند نیروی انسانی آموزش دیده، آزمایشگاه فعال، وضعیت بهداشتی، تجهیزات بوجاری امکانات ذخیره سازی وکیفیت محصول تولیدی، کارخانجات آرد سازی را رتبه بندی ودرادامه نیز بر توزیع آردهای تولیدی بین واحدهای صنفی از نظر میزان سبوس گیری نظارت عالیه انجام گرفته است.




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری