Skip to Content

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان یزد:

بحران آب در کمین/ میزان بارندگی در یزد طی ۱۵ سال گذشته کمتر از ۶۰ میلی‌متر بوده است


مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان یزد، بحران آب در یزد را جدی قلمداد کرد و گفت: اگر مسئولان برای بحران آب در یزد چاره‌اندیشی نکنند، تا پنج سال آینده آب شرب مردم این استان جیره‌بندی خواهد شد.

به گزارش یزد بانو به نقل از فارس، علی اسلامی، ظهر چهارشنبه در نشستی خبری اظهار داشت: ورودی آب به سفره‌های زیرزمینی استان یزد، یک میلیون و ۲۵۰ هزار متر مکعب در سال است در حالی که سالانه ۱٫۵ میلیارد آب از این سفره‌ها برداشت می‌شود.

اغلب چاه های یزد در عمق ۱۸۰ متری به آب می رسند

اسلامی عنوان کرد: اکنون بسیاری از چاه‌های آب که آب آنها در چند سال پیش شیرین بوده، به آب شور تبدیل شده ‌اند و به دلیل افت شدید کیفیت، تعدادی از آنها پلمپ و از چرخه بهره ‌برداری خارج شدند.

وی افزود: اغلب چاه های آب در استان یزد در عمق ۱۸۰ متری تازه به آب می رسد که این امر هزینه های سنگینی را به استان تحمیل می کند ضمن اینکه منابع آبی آیندگان را نیز با خطرات بسیار جدی مواجه می کند.

اسلامی تاکید کرد: آنچه امروز در حوزه آب مطرح است، تامین آب شرب مردم است و ما نهایت تلاش خود را در این زمینه به کار گرفته‌ایم.

* مشکل اصلی در تامین آب، منابع آبی است

وی یادآور شد: مشکل اصلی آب در استان یزد، تجهیزات و امکانات نیست بلکه منابع آبی است که با محدودیت شدید مواجه است.

مدیرعامل شرکت آبفای استان یزد با بیان اینکه همواره از سوی مسئولان کشور مطرح می‌شود که از مردم بخواهید در مصرف آب صرفه‌جویی کنند، عنوان کرد: مردم یزد مردمی صرفه‌جو هستند و با توجه به دمای بالای ۴۰ درجه در روزهای گرم تابستان، مصرف چندانی ندارند.

وی تصریح کرد: تنها دو درصد از مردم یزد بیشتر از حد متعارف آب مصرف می‌کنند و ۹۸ درصد مردم صرفه جویی واقعی در مصرف آب دارند.

* میزان مصرف مردم یزد در روزهای گرم تنها یک درصد افزایش یافت

اسلامی یادآور شد: در سال جاری با وجود اینکه پیش‌بینی ما افزایش چهار درصدی مصرف آب توسط مردم بوده است، افزایش مصرف، کمتر از یک درصد بوده و این نشان از صرفه‌جویی مردم دارد.

اسلامی خاطرنشان کرد: کل مصرف آب استان یزد در همه حوزه‌های شرب و بهداشتی، کشاورزی، صنعتی و …. معادل حجم یکی از سدهای نسبتا بزرگ کشور است و این میزان برای استان صنعتی یزد و استانی که در اغلب روزهای تابستان، دمای بالای ۴۰ درجه را تجربه می‌کند، زیاد نیست.

وی تاکید کرد: واقعیت این است که برداشت‌های مکرر آب شرب در استان یزد، این استان را از پنج سال آینده به بعد، تهدید می‌کند و مردم، مسئولان و رسانه‌ها باید به طور خاص و جدی بر روی این مسئله کار کنند.

اسلامی با اشاره به اینکه توسعه استان یزد به لحاظ صنعت و کشاورزی وابسته به آب است، تصریح کرد: با خطر کمبود آب، توسعه استان نیز با خطر جدی مواجه است زیرا صنعت برای پیشرفت به آب نیاز دارد و اشتغال و درآمد و … نیز به صنعت وابسته است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان یزد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در سال گذشته ۳۰ درصد آب مصرفی استان یزد از چاه‌های داخل تامین شد و ۷۰ درصد از آب انتقالی عنوان کرد: امسال نیز در استفاده از آب انتقالی با کاهش ۱۰ درصدی مواجه بودیم.

*میزان بارندگی در یزد طی ۱۵ سال گذشته کمتر از ۶۰ میلی‌متر بوده است

اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در دشت یزد – اردکان، متوسط بارندگی ۶۰ میلی‌متر در سال است، بیان کرد: در بسیاری از مناطق، بارندگی‌ها پنج برابر این میزان است و حتی در استان‌های همجوار نیز میزان بارندگی قابل مقایسه با یزد نیست.

وی با بیان اینکه تنها امسال میزان بارندگی در یزد به ۱۰۰ میلی‌متر رسید، افزود: در ۱۵ سال گذشته، میزان بارندگی در شهر یزد، زیر ۶۰ میلی‌متر بوده است.

اسلامی در بخش دیگری از سخنان خو د با اشاره به پروژه‌های آبرسانی به استان یزد عنوان کرد: قرار بود سال گذشته آبرسانی به بهاباد و ندوشن نیز انجام شود اما به دلیل کمبود اعتبارات، این طرح‌ها متوقف شد.

*کمبود اعتبار طرح‌های آبفا را تا مرز توقف پیش برد

وی افزود: اما امسال تلاش می‌کنیم آبرسانی به بهاباد را تا شهریور ماه به اتمام برسانیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان یزد تاکید کرد: در مجموع بسیاری از کارهای آبفا به دلیل مشکلات بودجه‌ای، بر اساس برنامه پیش نمی‌رود اما هیچ طرح را نیز متوقف نکرده‌ایم و متناسب با درآمدهای داخلی شرکت آبفا، طرح‌ها تا حدی پیش برده‌ایم.

وی همچنین از رسانه‌ها خواست همکاری‌های خود را با آبفا افزایش دهند و مردم و مسئولان را بیش از پیش متوجه بحران آب کنند.




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.

ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری