Skip to Content

گفت و گوي اختصاصي يزدبانو/ سفر نوروزی با شادی و شیرینی

برنامه غذایی در سفرهای نوروزی ضرورت است /از پخت و پز گرفته تاترتیب سن افراد


در روزهاي جشن نوروز خانواده هاي زيادي براي استفاده از تعطيلات راهي سفر مي شوند .براي اينكه در اين سفر مشكلي براي اعضاي خانواده به خصوص در مورد غذا و تغذيه آنها پيش نيايد توصیه های یک کارشناس مواد خوردنی و آشامیدنی را اجرا کنید.

روز گذشته رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با دست اندرکاران سفرها و خدمات نوروزی فرمودند: امیدوارم ایام عید و تعطیلات نوروز به همه مردم ایران خوش بگذرد و مردم این ایام را با شادی و شیرینی سپری کنند و همه دستگاه‌های مسئول باید تلاش کنند تا سوانح سفرهای نوروزی به حداقل ممکن برسد. از آنجایی که تغذیه هم یکی از موارد مهم در سلامت افراد در سفرهای نوروزی به شمار می رود در این رابطه گفتگویی انجام دادیم. کارشناس مواد خوردنی و آشامیدنی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد در گفت و گو با خبرنگار يزدبانو در اين خصوص سفرهای نوروزی توصيه كرد:با توجه به مدت سفر يك برنامه غذايي براي خود تهيه كنيد. اهميت تهيه چنين برنامه اي در فوائد مختلفي است كه در حفظ سلامت افراد با در نظر گرفتن عوامل مهم تغذيه اي به همراه دارد. علی اکبر کمالی اردکانی ادامه داد: اين برنامه بايد با توجه به فاكتورهاي مختلفي مانند تعداد افراد همراه در سفر؛ وضعيت اقتصادي و ميزان هزينه اي كه قرار است براي غذا اختصاص داده شود تركيب سني افراد خانواده و نياز هاي تغذيه اي آنها وامكانات مورد دسترسي در مقصد سفر،امكان يا عدم امكان تهيه غذا در محل اسكان به دقت برنامه ريزي شود. وی خاطرنشان كرد: براي انتخاب غذاها براي وعده هاي مختلف تركيب سني افراد را در نظر بگيريد. براي مثال ممكن است بين اين افراد كودكان و سالمنداني باشند كه امكان مصرف غذاهاي خاصي را ندارند و ممكن است مصرف بعضي از غذاهاي خاص حتي آنها را بيمار كند.در صورتي كه چنين برنامه اي طرح شده باشد به شما امكان مي دهد كه با آماده سازي قسمتي از مراحل پخت پيش از سفر و فريز كردن آن در مدت آماده سازي غذا در هنگام سفر صرفه جويي كنيد.با داشتن چنين برنامه اي شما مي توانيد بعضي از غذاهاي كم كالري و سبك را بين وعده هايي كه غذا مفصل تر و پر كالري تر است قرار دهيد. وي افزود: همچنين اگر فرصت تهيه غذاي شما محدود است مي توانيد غذاهايي را در فهرست برنامه غذايي قرار دهيد كه سريع آماده مي شوند.همچنين براي حمل لوازم كمتر مي توانيد غذاهايي كه ملزومات كمتري براي تهيه نياز دارندانتخاب و در فهرست خود قرار دهيد. اين كارشناس با اشاره به پخت غذاهاي محلي در سفر تصريح كرد: در اين موارد سعي كنيد غذايي را براي پخت انتخاب كنيد كه مواد اوليه و روش پخت سالمتري چه از نظر بهداشتي و تغذيه اي داشته باشد.متنوع ترين غذاها در اين بين غذاهايي هستند كه در تركيب آنها سبزي به كار رفته است. وي با تأكيد بر مصرف ميوه در حين سفر به عنوان ميان وعده مناسب گفت: به منظور مصرف ميوه شستشوي كامل بسيار مهم است. اين كارشناس صنايع غذايي توصيه كرد: براي حمل سالم مواد غذايي بايد از ظروف و يخچال هاي مطمئن كه غذاها را تا درجه حرارت مطمئن سرد نگه مي دارند استفاده شود و به محض رسيدن به مقصد غذاها را در يحچال منتقل كنيدتا دماي آنها كاهش پيدا نكند و همچنان سرد بماند.



رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری