Skip to Content

مسئول دفتر شورای نگهبان در استان یزد:

بصیرت و ولایت‌پذیری ویژگی‌های خاص حضرت زهرا(س)


مسئول دفتر شورای نگهبان در استان یزد گفت: بصیرت به معنای شناخت شرایط زمان و فهم درست وقایع است که حضرت زهرا(س) به درستی شرایط موجود را شناختند.

آیت‌الله سیدناصر محمدی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری «یزدبانو» اظهار کرد: پیامبر اکرم(ص) در منطقه حجاز که از نظر ظاهری، بدترین و فاسدترین نقطه روی زمین بود، در میان اعراب بی‌تمدن آن زمان مبعوث شدند، اما توانستند در مدت ۲۳ سال انقلابی را در این منطقه ایجاد کنند. در این بین پیروان حضرت دو دسته بودند: دسته اول پیروان صادق و راستین و واقعی پیامبر که همان مؤمنان هستند و دسته دوم: پیروان منفعت‌طلب و فرصت‌طلبی بودند که به دنبال منافع خود بودند و حتی اسلام را به عنوان وسیله‌ای برای سوءاستفاده می‌خواستند که این دسته همان منافقان هستند.

وی در بیان خصوصیات منافقان گفت: منافقان بر حسب ظاهر می‌گفتند که پیامبر را قبول داریم، ولی در قرآن خدا می‌فرماید که دروغ می‌گفتند. آن‌ها در زمان پیامبر خیلی کارشکنی کردند، بارها پیامبر اسلام را آزردند، حتی چندین بار قصد ترور حضرت را داشتند که موفق نبودند. در موقعیت‌های مختلف برای خودشان اظهار نظر می‌کردند انگار خودشان را هم‌سطح و هم‌طراز پیامبر می‌دانستند، پیامبر(ص) را به عنوان یک سیاستمدار و پادشاه می‌دانستند نه به عنوان پیامبری که از جانب خدا آمده است.

 

چهره واقعی منافقان پس از شهادت پیامبر(ص)

مسئول دفتر نمایندگی شورای نگهبان در استان یزد ادامه داد: بلافاصله پس از شهادت پیامبر اکرم(ص) منافقان چهره واقعی خود را نشان داده و باعث اختلاف در بین مسلمانان شدند. مؤمنان واقعی در اقلیت بودند و منافقان و مخالفان اهل بیت(ع) در اکثریت قرار گرفتند.

وی افزود: منافقان با اینکه می‌دانستند پیامبر(ص) به دستور خداوند، علی(ع) را جانشین خود قرار داده است، ولی گفتند: ما صلاح نمی‌دانیم علی(ع) خلیفه باشد و در همین جریان غصب حکومت و حمله به منزل امیرالمؤمنین(ع) بود که نقش حضرت زهرا(س) در دفاع از ولایت مشخص شد.

 سه ویژگی  بارز حضرت فاطمه(س)

محمدی ضمن اشاره به جایگاه والای حضرت صدیقه کبری(س) بیان کرد: حضرت زهرا(س) دارای ویژگی‌های درس‌آموز زیادی هستند، اما سه ویژگی خاص حضرت زهرا(س) باعث شد نقش ایشان در دفاع از ولایت نمود پیدا کند. از جمله این ویژگی‌ها «بصیرت» است. بصیرت به معنای شناخت شرایط زمان و فهم درست وقایع است که حضرت زهرا(س) به درستی شرایط موجود را شناختند و اهمیت موضوع غصب خلافت را برای آیندگان درک کرده و درصدد دفاع از ولایت برآمدند.

وی در بیان دومین ویژگی درس‌آموز حضرت زهرا گفت: ویژگی دوم حضرت، «فداکاری و جان گذشتگی در راه ولایت» است. حضرت در فاصله بین شهادت پیامبر(ص) تا شهادت خود، تمام تلاش خود را برای دفاع از حریم ولایت و شناساندن دستگاه غاصب، به کار بردند. از سخنرانی و خطبه خواندن در مسجد و گریه و اعلام نارضایتی از وضع موجود تا رفتن به درب خانه مهاجر و انصار و روشنگری و... از جمله فعالیت بانوی دو عالم در راه بصیرت‌افزایی مردم بود. حتی وصیت عجیب حضرت فاطمه(س) مبنی بر اینکه: یا علی! مرا شبانه غسل و کفن کن و شبانه به خاک بسپار... فعالیت سیاسی محسوب می‌شد، چرا که حضرت با این وصیت قصد داشتند به مردم بفهمانند که از امت اسلام ناراضی بودند و در آن حال دنیا را ترک کرده‌اند.

وی ادامه داد: سومین ویژگی خاص حضرت صدیقه(س) «ولایت‌پذیری» ایشان است. با وجود اینکه خود حضرت زهرا(س) مقام بالایی در هر دو عالم دارند و طبق روایات، خداوند بعد از پیامبر(ص) و امیرالمؤمنین(ع) مخلوقی بالاتر از حضرت فاطمه(س) خلق نکرده است، اما ولایت‌پذیری فوق‌العاده حضرت ستودنی است.

 لزوم تواضع در برابر ولی امر

مسئول دفتر شورای نگهبان در استان یزد در بیان اهمیت ولایت‌پذیری در جامعه اسلامی گفت: تواضع و فروتنی حضرت فاطمه(س) در برابر ولی امر زمانشان نشان از اهمیت ولایت‌پذیری دارد. ما در زمان پس از انقلاب تاکنون افرادی را دیده‌ایم که در برابر ولی امر زمان، گردن‌درازی می‌کنند و در برابر اوامر ایشان، چون و چرا می‌آورند. دلیل این مسئله این است که اینها جایگاه ولایت را یک جایگاه سیاسی می‌دانند و خود را همطراز این جایگاه تصور می‌کنند، به همین دلیل در برابر نظرات و اوامر ولی امر حرف دارند. در زمان خود پیامبر(ص) نیز منافقانی بودند که در برابر اوامر پیامبر(ص) تسلیم نبودند و همیشه برای پیامبر(ص) مشکل‌ساز می‌شدند.

 نارضایتی حضرت زهرا(س) از خلفا

ناصری در پایان به روایتی از اواخر عمر شریف حضرت صدیقه شهیده(س) در چگونگی برخورد حضرت با غاصبان حکومت اشاره کرد و گفت: یکی از روزهای پایانی عمر شریف حضرت فاطمه(س) دو نفر از غاصبان حکومت برای مردم فریبی، قصد عیادت حضرت را داشتند. چون می‌دانستند مردم از نارضایتی دختر پیامبر(ص) از ایشان باخبرند و این مسئله وجهه خوبی برای حکومتشان ندارد. از این رو به امیرالمؤمنین(ع) گفتند: ما قصد داریم به عیادت فاطمه(س) بیاییم. حضرت مسئله را با همسرشان مطرح کردند و ایشان با وجود نارضایتی از حضور این دو نفر، موافقت نمودند.

وی گفت: خلفا وارد منزل امیرالمؤمنین(ع) شدند و به عیادت حضرت زهرا(س) که در بستر بودند، رفته و سلام کردند. حضرت بدون اینکه جواب آن‌ها را بدهند، روی گرداندند. اینها به سمت دیگر رفتند تا با حضرت صحبت کنند، اما باز فاطمه(س) از آنان روی گرداندند. یکی از آنها سؤال کرد: دختر پیامبر! چرا از ما ناراضی هستید؟ ما هر چه کرده‌ایم به صلاح امت بوده است! حضرت زهرا(س) فرمودند: آیا از پدرم شنیده‌اید که فرمودند: رضای خدا در رضایت من و رضای من در رضایت فاطمه است و غضب خدا در غضب من و غضب من در غضب فاطمه(س) است؟! پاسخ دادند: آری شنیده‌ایم. حضرت بلافاصله فرمودند: بدانید که من از شما غضبناکم و هرگز از شما راضی نخواهم بود.

انتهای خبر/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری