توصیههای یک کارشناس تغذیه برای تأمین پروتئین مورد نیاز بدن
به گزارش یزدبانو، در ماه های اخیر مردم شاهد گرانی افسار گسیخته بسیاری از کالاهای مصرفی خود هستند که در این بین گوشت قرمز گوی سبقت را از دیگر کالاها گرفته است و قیمت آن با افزایش بی سابقه ای از مرز صد هزار تومان نیز گذشته است و به دلیل کاهش قدرت خرید در سبد غذایی بسیاری از خانواده ها گوشت قرمز حذف شده است و اکنون بسیاری از خانواده ها به دنبال جایگزین مناسبی برای این نوع ماده غذایی هستند تا مواد مورد نیاز بدن تامین شود.
یوسف نقیایی در این خصوص در گفتگو با خبرنگار یزد بانو اظهار داشت: گوشتها یکی از گروههای مواد غذایی هستند که مهمترین هدف از مصرف آنها تأمین بخشی از پروتئین موردنیاز برای گروههای سنی مختلف هست که مانند سایر غذاها دارای جانشین است.
وی تصریح کرد: از مهمترین جانشینی که در این گروه قرار میگیرد میتوان به تخممرغ، پنیر، پروتئینهای گیاهی که در رأس آنها انواع حبوبات، کنجاله سویا و قارچ قرار میگیرند اشاره کرد.
میزان مجاز مصرف گوشت
نقیایی در خصوص میزان متعادل مصرف گوشت گفت: مصرف زیاد گوشت میتواند با توجه به اینکه حاوی مقدار قابلتوجهی چربی و یا کلسترول هست منجر به افزایش چربی خون و کلسترول بالا در افراد شده و منجر به بروز و شیوع بیماریهای قلبی و عروقی میگردد.
وی خاطرنشان کرد: مقدار استاندارد مصرف برای گروه گوشتها 2 واحد در روز جهت بزرگسالان توصیه میگردد که هر واحد 45 تا 60 گرم، معادل سه تکه درشت گوشت هست. بنابراین نکته بسیار قابلتوجه این است که از مصرف بیش از اندازه آن در طول روز خودداری شود.
ضرورت رعایت تنوع غذایی
نقیایی ادامه داد: همچنین افراد باید تنوع غذایی در این گروه رعایت کنند چراکه میتوان انواع دیگری از مواد غذایی را استفاده کرد که دراینبین مصرف حبوبات با توجه به اینکه هیچ کلسترولی در آنها وجود ندارد؛ میتواند حائز اهمیت باشد؛ ضمن اینکه مصرف پروتئینهای حبوباتی سیرکنندگی بیشتری را دارند.
وی با اشاره به اهمیت آهن موردنیاز بدن اذعان داشت: از اهداف دیگر در مصرف گوشتها برای بعضی افراد تأمین آهن موجود در این نوع مواد غذایی است که در این خصوص باید توجه داشت که آهن در برخی دیگر مواد غذایی نیز ازجمله حبوبات مانند عدس، شیر و لبنیات وجود دارد و میتوانند قسمتی از آهن موردنیاز بدن را تأمین نمایند.
رعایت تعادل در مصرف جانشینهای گوشت
این کارشناس تغذیه در خصوص استفاده از سنگدان و جگر مرغ در سبد غذایی خانوادهها گفت: در مصرف برخی جانشینهای گوشت مانند سنگدان و جگر باید به این نکته توجه داشت که اینگونه مواد غذایی حاوی کلسترول بالایی هستند و میبایست در مصرف آنها رعایت تعادل را نمود. ضمن اینکه جگر حیوانات کوچکی مانند مرغ میتواند محل تجمع و انباشت سموم و مواد دفعی بدن باشد که میبایست از مصرف زیاد آن پرهیز کرد
وی با اشاره به ارزش غذایی سنگدان مرغ افزود: مصرف سنگدان مرغ چیز بدی نیست ولی به دلیل کلسترول بالایی که دارد توصیه به مصرف زیاد آن نمیشود چراکه ممکن است مشکلاتی را به همراه داشته باشد.
مطالب مرتبط:
ویژه زنان
- خانهای برای نفسکشیدن بدون ویروس و بیماری! (باز کردن در صفحه جدید)
- برگزاری رزمایش الی بيت المقدس به مناسبت هفته بسیج در یزد (باز کردن در صفحه جدید)
- آزادی مادر در بند با کمک فرزند شهیدِ یزدی (باز کردن در صفحه جدید)
- نفرات برتر مسابقات اسکواش بانوان یزد معرفی شدند (باز کردن در صفحه جدید)
- اقتداری اولین بانوی ایرانی فاتح جهان در اسکواش (باز کردن در صفحه جدید)
- بیشاز ۵۰۰ زوج یزدی در انتظار وام ازدواج (باز کردن در صفحه جدید)
- «زن دلخواه خدا» یا «زن مدنظر غرب» (باز کردن در صفحه جدید)
- مطب پزشک متخلف زنان و زایمان در یزد پلمب شد (باز کردن در صفحه جدید)
- قیمت پوشاک در یزد تغییری نداشته است (باز کردن در صفحه جدید)
- حضور استاندار در منزل مدیرمسئول یزدبانو (باز کردن در صفحه جدید)
- بهرهبرداری از ۲۹ واحد بهداشتی در یزد (باز کردن در صفحه جدید)
- چرا بیمارستان ولیعصر بافق تکمیل نشده است؟ (باز کردن در صفحه جدید)
- آزادی ۳ مادر زندانی یزدی با کمک جاماندگان اربعین حسینی (باز کردن در صفحه جدید)
- لزوم یکسانسازی سرفصلهای طرح نماد با محوریت مجموعه بهزیستی (باز کردن در صفحه جدید)
- تاثیر آب چغندر بر سلامت قلب زنان (باز کردن در صفحه جدید)
- درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (باز کردن در صفحه جدید)
- رعایت حجاب در المپیک کار سختی نبود (باز کردن در صفحه جدید)
- نقش زنان در کربلا کمتر از مردان نبود (باز کردن در صفحه جدید)
- نخستین پیروزی تیم ملی زنان در لیگ ملتهای آسیای مرکزی (باز کردن در صفحه جدید)
- نقش پدر در تغذیه کودک با شیر مادر (باز کردن در صفحه جدید)
نکات خانه داری
- درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (باز کردن در صفحه جدید)
- افراد غیرمتخصص باعث تخریب طب سنتی هستند (باز کردن در صفحه جدید)
- ۲۰ نکته خانهداری مدرن برای همه خانمها (باز کردن در صفحه جدید)
- طرز تهیه مقلوبه پلو عربی مرغ و بادمجان خوشمزه و مجلسی (باز کردن در صفحه جدید)
- آشپزی مدرن و سنتی روی یک سفره (باز کردن در صفحه جدید)
- ترفندهای ساده ولی کاربردی در خانه داری (باز کردن در صفحه جدید)
- طرز تهیه پلوی نخود فرنگی با مرغ ریش ریش شده (باز کردن در صفحه جدید)
- ترفندهای جالب خانهداری که نمیدانستید!/ تصاویر (باز کردن در صفحه جدید)
- جشنوارههای بومی نشاط اجتماعی جامعه را میافزاید (باز کردن در صفحه جدید)
- نکات خانهداری مدرن برای همه خانمها (باز کردن در صفحه جدید)
- طرز تهیه لقمههای گوشتی (باز کردن در صفحه جدید)
- طرز تهیه کوکو پیازچه با سس مخصوص (باز کردن در صفحه جدید)
- شولی؛ پیش غذای محبوب یزدی ها + تصاویر (باز کردن در صفحه جدید)
- شستن ظرف ها بدون پیش بند این عوارض را به دنبال دارد (باز کردن در صفحه جدید)
- مرغ همچنان در اوج (باز کردن در صفحه جدید)
- دستور رئیس جمهور به دو وزارتخانه برای کنترل قیمت مرغ (باز کردن در صفحه جدید)
- یارانه ۲.۵ میلیارد دلاری برای تولید گوشت مرغ کجا رفت؟ (باز کردن در صفحه جدید)
- راهکارهایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران کرونا (باز کردن در صفحه جدید)
- فعالیت زیرزمینی آرایشگاه های زنانه یزد در اوج کرونا!/آرایشگاههای زنانه متخلف لغو مجوز دائم میشوند (باز کردن در صفحه جدید)
- راههای محافطت از کودکان در برابر کووید۱۹ (باز کردن در صفحه جدید)