Skip to Content


جنگ 33 روزه نقطه عطفی در منازعات اعراب و اسرائیل است/ پایان افسانه شکست‌ناپذیری رژیم صهیونیستی


استاد علوم سیاسی دانشگاه یزد گفت: جنگ 33 روزه که در واقع ششمین جنگ اسرائیل و اعراب است، در مقایسه با دیگر جنگ‌ها، بسیار طولانی‌تر، بی‌نظیر و از ابعاد مختلف دارای اهمیتی فوق‌العاده و منحصربه‌فرد است.

به گزارش یزدبانو؛ دکتر اکبر غفوری در مصاحبه با خبرگزاری فارس بابیان اینکه جنگ سی‌وسه روزه رژیم صهیونیستی با حزب‌الله لبنان هرچند در ظاهر میان این دو کشور بود اما درواقع جنگ دو جبهه حق و باطل محسوب می‌شود، گفت: در یک‌طرف این جنگ نظام جمهوری اسلامی ایران و در طرف دیگر نظام سلطه و در رأس آن آمریکا و اروپا قرار داشت.

وی ادامه داد: در این جنگ همگان مشاهده کردند که اگر ایمان و مقاومت باشد هرچند که در مقابل آن از ادوات و نیروهای انسانی و تجهیزات بسیاری برخوردار باشند بازهم پیروزی نصیب ایمان و اسلام می‌شود.

غفوری با اشاره به اینکه تهاجم همه‌جانبه اسرائیل به لبنان در سال 2006 نقطه عطفی در منازعات اعراب و اسرائیل است، تصریح کرد: این جنگ که ششمین جنگ اسرائیل و اعراب است که در مقایسه با دیگر جنگ‌ها، بسیار طولانی‌تر، بی‌نظیر و از ابعاد مختلف دارای اهمیتی فوق‌العاده و منحصربه‌فرد است چراکه اسرائیل به اهداف خود که با آمریکای جنایتکار هماهنگی و برنامه‌ریزی کرده بود دست نیافت.

استاد دانشگاه یزد خاطرنشان کرد: بهترین مستندات شکست این جنگ برای اسرائیل را می‌توان به اظهارات وزیر جنگ این کشور اشاره کرد که گفته بود، نتایج این جنگ زخمی است که همچنان در اسرائیل خون‌ریزی می‌کند. این مسئله نشان‌دهنده شکست سخت این کشور در جنگ سی‌وسه روز لبنان است که همچنان دامن‌گیر رژیم غاصب صهیونیستی است.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه یزد بابیان اینکه اگر شما به آمار تلفات صهیونیست‌ها در این جنگ نگاه کنید، عمق فاجعه‌ای که برای رژیم صهیونیستی به وجود آمده است را به‌خوبی متوجه خواهید شد، گفت: طبق آماری که یک مرکز فرانسوی باوجود سانسورهایی که خود اسرائیلی‌ها در این زمینه داشتند، نشان از هلاکت بیش از 2300 نفر و زخمی شدن بیش از 700 نفر از صهیونیست‌ها در این جنگ است.

کارشناس مسائل سیاسی به پیامد منطقه‌ای و بین‌المللی این جنگ اشاره و خاطرنشان کرد: جنگ سی‌وسه روزه باعث ارتقاء جایگاه حزب‌الله و محور مقاومت در جهان عرب شد به‌طوری‌که جایگاه اسطوره‌ای را برای حزب‌الله لبنان در جهان عرب به ارمغان آورد.

غفوری بابیان اینکه یکی دیگر از پیامدهای این شکست پایان افسانه شکست‌ناپذیری رژیم صهیونیستی بود، اظهار داشت: این شکست روحیه کشورهای عربی را در منطقه برای مقابله با رژیم صهیونیستی تقویت کرد.

وی تقویت جایگاه جمهوری اسلامی ایران و گسترش نفوذ در منطقه را از دیگر پیامدهای مهم جنگ سی‌وسه روزه دانست و افزود: این مسئله برخلاف تبلیغات منفی آمریکایی‌ها و رژیم صهیونیستی اتفاق افتاد به‌گونه‌ای بیشتر تحلیلگران در منطقه، جمهوری اسلامی ایران را دارای نقش محوری و اساسی در مدیریت بحران معرفی کردند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: افول قدرت و جایگاه آمریکا در جهان، بی‌اعتمادی افکار عمومی دنیا به نهادهای بین‌المللی، شکست باور اسرائیل در اینکه در زمینه‌های هوایی و نظامی بالایی برخوردار هستند، بی‌اعتمادی به حاکمیت سیاسی و نظامی اسرائیل در میان افکار عمومی خود اسرائیل را دیگر پیامدهای این شکست دانست.

استاد علوم سیاسی دانشگاه یزد بابیان اینکه هنر یک کشور این است که بتواند مرزهای امنیتی خود را فراتر از مرزهای جغرافیایی خود قرار دهد، اظهار کرد: اینکه برخی در کشور نسبت به اقدامات در سوریه و عراق جبهه‌گیری می‌کنند یا از روی جهل و نادانی آن‌هاست و یا مسئله نفوذی است که مقام معظم رهبری نیز در مورد این مسئله تأکیدات بسیار داشته‌اند.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه یزد در پایان با اشاره به اینکه ظرفیت و پتانسیل انقلاب اسلامی فراتر از آن چیزی است که در تصور ما است، اظهار داشت: به‌طور مثال تا سه گذشته کسی تصور نمی‌کرد که یمن که فقیرترین کشور جهان عرب نام دارد از آن‌چنان ظرفیتی برخوردار باشد که بتواند دو سال در مقابل عربستان صعودی مقاومت کند و حتی در بخشی نیز سه استان عربستان را نیز تحت اختیار خود قرار دهد.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری