Skip to Content

عضو انجمن علوم روانشناختی ایران:

دختران در مدارس با خودزنی به دنبال آرامش کاذب هستند/ شکست عشقی عامل بسیاری از خودزنی‌ها در مدارس دخترانه


عضو انجمن علوم روانشناختی ایران گفت: یکی از عمده دلایل اصلی خودزنی در دختران مدرسه ای شکست‌های عشقی گزارش شده است که موجب شده تا دست به خودزنی بزنند. در حقیقت خیلی‌ها در ابتدا به نیت خودکشی این رفتار غلط را انجام نمی‌دهند بلکه به نوعی به دنبال آرامش کاذب برای خود و جلب توجه دیگران هستند.

به گزارشیزدبانو؛ دکتر پروانه صفایی مقدم، در گفت و‌گو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی طنین یاس، خودزنی دختران مدرسه ای را نوعی اختلال روحی و بیماری تلقی کرد و با بیان این مطلب هشدار داد: خودآزاری با اشیای برنده و تیز به روی دست و پا توسط دختران نوجوان مدرسه نشان دهنده یک نوع اختلال رفتاری است که ریشه در مشکلات و اختلالات  درون رفتاری آن‌ها دارد که از بعد روانشناسی این دسته از دختران به عنوان بیمار تلقی می‌شوند و مراجعه به مشاوره برای درمان ضرورت محسوب می‌شود.

عضو انجمن روانشناسان ایران ادامه داد: خودزنی بر روی دست نشان دهنده اوج شدت مشکلات یک فرد است که می‌خواهد به اطرافیان نزدیک خود با این عمل بفهماند که او دچار یک سری مشکلات شده است و نیازمند توجه آن‌هاست که ما از آن به عنوان رفتار انتحاری یاد می‌کنیم. رفتاری که بازگو کننده این است که فرد می‌خواهد بفهماند که در اوج درگیری روحی است و نیاز به کمک دارد.

وی تصریح کرد: اما این رفتارغلط  نه تنها اختلالات فرد را دو چندان می‌کند بلکه از منظر اجتماعی هم این فرد مورد قبول اطرافیان واقع نمی‌شود.

این روانشناس، خودزنی را خطری بزرگ در کمین دختران امروزی دانست و اظهار کرد: دختران در اوج دروان نوجوانی و جوانی بسیار در کانون احساسات و عاطفه قرار دارند و خودزنی و خودآزاری یکی از پیش پا افتاده ترین راه‌های پیش روی این دوران است که متاسفانه خیلی زود به عنوان راهکار در ذهن این دختران برای فرار از مشکلات شکل می‌گیرد.

صفایی مقدم تصریح کرد: متاسفانه مدتی می‌شود که این خودزنی‌ها که به گفته خودشان به خون بازی تشبیه شده است در مدارس کشور رواج پیدا کرده است و این رفتار ناشایت می‌تواند در روحیات دیگر هم کلاسی‌ها تاثیر روحی بدی بگذارد و این نیازمند توجه جدی مدیران مدارس است.

دوستی والدین  با فرزندشان در پیشگیری از خودزنی‌ها موثر است

وی خواستار توجه بیشتر والدین نسبت به فرزندان شد و افزود: والدین نقش بسیار مهمی در کنترل رفتارهای خطرناک در دخترانشان دارند. به هر حال باید والدین عزیز بپذیرند که خودزنی رفتاری نیست که قابل برگشت باشد و در بسیاری از موارد متاسفانه این خودزنی‌ها عامل مرگ دختران جوان بوده است بنابراین توجه بیشتر و دوست بودن با آن‌ها بسیار می‌تواند در پیشگیری از این هنجار اجتماعی موثر واقع شود.

عضو انجمن علوم روانشناختی ایران، شکست عشقی را عمده دلیل اصلی خودزنی‌ها دانست و خاطرنشان کرد: یکی از عمده دلایل اصلی خودزنی در دختران مدرسه ای شکست‌های عشقی گزارش شده است که موجب شده تا دست به خودزنی کنند. در حقیقت خیلی‌ها در ابتدا به نیت خودکشی این رفتار غلط را انجام نمی‌دهند بلکه به نوعی به دنبال آرامش کاذب برای خود و جلب توجه دیگران هستند.

این روانشناس بالینی اظهار کرد: خودزنی نیازمند درمان از سوی مشاور است. خودزنی همانند بیماری‌ حادی است که اگر به موقع درمان نشود ممکن است به مراحل خطرناک کشیده شود بنابراین توصیه ما این است که خدای ناکرده قبل از هر اقدامی مراجعه به روانشناس در اولویت برنامه‌ها قرار گیرد.

انتهای پیام/غ




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری