Skip to Content

اختصاصی یزدبانو/ هنر در خانه

روسری و شال های ساده را با نقاشی زییاتر کنیم


اگر مایلید با مراحل اولیه طراحی و نقاشی روی انواع پارچه و لباس آشنا شوید؛ در گفتگو با یکی از بانوان هنرمند یزدی راه ساده و میانبر این هنر را به شما آموزش می دهیم.

به گزارش خبرنگار یزدبانو، امروزه با توجه به متنوع بودن سلایق به یژه در قشر بانوان، هنرهای گوناگونی به سرعت در حال گستزش است و یکی از این هنرها طراحی و نقاشی روی پارچه است.
فاطمه دهقان بنادکی یکی از بانوان هنرمند یزدی است که در بیش از 10 رشته هنری فعالیت دارد. از وی دعوت کردیم تا در بخش هنر در خانه ما را یاری کند.
در این بخش از این بانوی هنرمند خواستیم تا مراحل اولیه و طراحی و نقاشی روی پارچه را به ما بیاموزد تا اگر شما بانوان به این رشته هنری علاققه مند شدید بتوانید به صورت تخصصی تر درباره یادگیری آن پیگیری کنید.

*وسایل مورد نیاز نقاشی روی انواع پارچه :
پارچه روشن یا تیره
قلم مو
رنگ های ستاکالر مات یا( رنگ اکرلیک) و ( رنگ texco)
اکلیل برای براق شدن کار
مداد سیاه
کاربن برای انتقال طرح به پارچه
کارت تلفن یا یک جسم نوک تیز
گچ پاستل سفید
کارگاه گلدوزی برای مواقعی که نقشها ریز است
یک بشقاب تخت قدیمی به جای پالت نقاشی
دستمال کاغذی برگ گرفتن زیادی نم قلم مو
ابر برای بعضی از کارها یا اپل کهنه

 

* نکات اولیه برای انتخاب طرح نقاشی روی پارچه:
- طرح های ذهنی شما و یا با الگوبرداری از البسه طراحی شده در فروشگاهها و یا هر گل و بلبلی که دوست دارید می تواند به عنوان طرح های اولیه شما قرار گیرد.
- بهتر است به صورت آزمایشی ابتدا از پارچه ها و یا لباس های کهنه برای شروع کار استفاده کنید. بهترین پارچه برای این کار کتان نه خیلی کلفت نه خیلی نازک هست و یا تترون. البته روی جنس های دیگر هم می شود ولی این برای مبتدی ها راحت تر است.
- تمیزی و نظم در این کار بسیار مهم است چون ریختن رنگ و نقاشی روی لباس و پارچه غیر قابل جبران است و پاک نمی شود.


 

*انتقال طرح روی پارچه:
اگر پارچه ی شما روشن است طرح را زیر آن قرار داده و به وسیله سوزن ته گرد ثابت کنید.سپس از این سمت پارچه طرح را بکشید.
در صورت تیره بودن پارچه، پشت طرح را با گچ پاستل سفید رنگ کنید و آن را روی پارچه ثابت کنید و با یک جسم نوک تیز مثل کارت تلفن روی طرح را بکشید تا به صورت خط های سفید روی پارچه منتقل شود.
حالا پارچه شما آماده است و می توانید طرح را با قلم مو و رنگ مناسب رنگ کنید.
ابتدا پارچه را کمی نمدار کنید تا رنگ ها راحت تر به داخل یکدیگر بروند.


*انتخاب رنگ:
رنگ اکرلیک که به صورت متالیک و صدفی و فسفری و ساده وجود دارد که برای شروع بهتر است از مارک وستای ایرانی استفاده کنیم.
مارک تی تی به صرفه است.یه جعبه ی ده رنگه ی تی تی فکر کنم 10000 تومن باشه.مارک ریوز رو ابدا توصیه نمی کنم چون بدرد پارچه نمی خوره بیشتر برای شیشه (ویترای) مصرف میشه.

چسب dm5 که بعد از خشک شدن بی رنگ می شود برای زیرسازی مورد استفاده قرار میگیرد.در کار روی پارچه های مشکی چون هر چقدر هم که از رنگ استفاده کنیم بعد از خشک شدن باز هم رنگ زمینه ی مشکی دیده میشود باید از این چسب برای زیرسازی استفاده کنیم.جدا از زیرسازی پارچه های مشکی برای برجسته کردن کار هم مصرف می شود.

 

 

*پالت تخم مرغی برای گذاشتن و ترکیب رنگ ها

آب که برای رقیق کردن رنگ استفاده میشه.قطره قطره آب رو باید روی رنگ بریزید تا غلظت رنگ دلخواه بدست بیاد.زمانی هم که رنگی رو در پالت اضافه آوردید چند قطره آب روی رنگ بریزید.

5)قلموی سرگرد سایزهای 1 و 0 و00و 000 مارک خرم ایرانی و یا وینذور خارجی


* روش مخلوط کردن و آماده کردن رنگ

رنگ مورد علاقه را که شاید با ترکیب چند رنگ به دست می آورید اماده کنید یعنی رنگ texco را با حدود دو قطره آب ( قطره چکان) و دو قطره چسب بندر و اگر مایل بودید با اکلیل مخلوط می کنیم و با قلم موهای ظریف روی طرحی که با کاربن به پارچه منتقل کرده ایم پیاده می کنیم.

اگر قطره چکان در اختیار ندارید می توانید از بطری های خالی قطره بینی یا چشمی برای چسب، آب، اکلیل و...استفاده کنید.(شکل بالا)
از رنگ سه صفر و چهار صفر برای دورگیری پایانی نقاشی و یا سایه زدن استفاده می کنیم.
برای اجرا تکنیک گره چینی می باید از رنگ هایی که نسبتا رقیق هستند استفاده کنید.اجرای این تکنیک به دو روش امکان پذیر است:

روش اول:پارچه ی خود را به حالت زیگزاک تا بزنید و با آن یک گره بزرگ درست کنید و سپس به وسیله رنگ های دلخواهتان و قلم موی پهن پارچه خود را رنگ کنید.

روش دوم:قسمتهایی از پارچه خود را جمع کنید و با نخ ببندید.این کار را در چند قسمت از پارچه تکرار کنید تا روی پارچه چین و چروک ایجاد شود.سپس به وسیله رنگ های دلخواهتان و قلم موی پهن قسمت های مختلف پارچه را رنگ کنید.
ویژگی برجسته تکنیک گره چینی این است که پس از باز کردن گره پارچه و یا نخ قسمت های جمع شده یا چروک خورده ی پارچه، که در تماس با رنگ نیستند به رنگ اصلی پارچه باقی می مانند.
در اینجا یک شال نخی را برای شما اماده کرده ایم که در شکل مشاهده می کنید.

 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری