Skip to Content

گفتگوی تفصیلی/ مشاور مدیرحوزه علمیه خواهران استان یزد هشدار داد؛

سایه اقلیت بدحجاب بر 95 درصد جمعیت محجبه /فهم حجاب نباید«کاریکاتوری» باشد


مشاور حوزه علمیه خواهران استان یزد با اشاره به گرایش تنها پنج درصد جامعه به بدحجابی هشدار داد : با وجود گرایش 95 درصدی جامعه به حجاب ولی بروز و ظهور اقلیت بدحجابان بر اکثریت محجبین و بازار حجاب سایه افکنده است.

به گزارش خبرنگار یزدبانو، مرضیه نقیب القراء درگفتگوی اختصاصی با یزدبانو در پاسخ به این پرسش که وضعیت عفاف و حجاب زنان پس از پیروزی انقلاب اسلامی را چگونه ارزیابی می کنید؟ گفت : بر اساس تحقیقات به عمل آمده الحمدلله 95 درصد مردم معتقد به حجاب و عفاف هستند و این از برکات انقلاب اسلامی است و تنها پنج درصد  معتقد نیستند و بعضاً موضع گیری کرده، قصد تخریب دارند ولی چون همه جا بروز و ظهور پیدا می کنند و تأثیرگذار هستند حتی بر بازار حجاب، به نظر می رسد غالب هستند در صورتیکه حقیقتاً اینگونه نیست.
*حجاب زنان قبل از انقلاب
نقیب القراء افزود :  قبل از انقلاب هویت زنان مسلمان را به بد پوشی و خود فروشی سوق داده بودند  و  به زنان عفیف و محجّبه ، امّل و  مرتجع می گفتند  و اینگونه جامعه زنان  رو  به سبکی و غرب گرائی بود.
وی  میل به دینداری در کنار میل به زیبایی  و مد گرایی  اشاره کرد و تصریح نمود : میل به دینداری و رعایت این مسأله هست اما میل به زیبایی  و مد گرائی که فرمهای متفاوتی دارند گرایش غالب را دارد لذا هرکس سهمی دارد که عمده سهم را خانواده ها دارند.

مشاور حوزه علمیه خواهران استان یزد، در مورد رسالت اساسی خانواده در نهادینه کردن عفاف و حجاب تصریح کرد : توجه همه جانبه در تمامی دوران سنی در امر عفاف و حجاب  و نهادینه شدن آن  و پر کردن خلأهای موجود، متضمن در نظر گرفتن ظرافت های تربیتی و آگاهی های لازم متناسب با زمان و ایجاد خلاقیت، نوگرائی و مدهای ملی که مغایرت با متون دینی نداشته باشند می تواند در این امر بسیار مؤثر باشد.


*دختران امروزی و خلأهای عفاف و حجاب
نقیب القراء پیرامون  برنامه های نهادهای فرهنگی برای دختران امروزی اظهار کرد : نباید فرصت ها را ازدست داد و اصول را فدای فروع نمود و مدام به افراد با حجاب توجه کنیم بلکه به جای بردن برندهای حجاب نزد افراد باحجاب آن را به جاهایی که خلأ ایجاد شده است ببریم .
وی  اهتمام به برگزاری کلاسها و کارگاههای آموزشی پیرامون حجاب را ضروری برشمرد و خاطرنشان کرد : ایجاد کارگاه ها و آموزش های تخصصی خوب به خانواده از  طریق مراکز علمی و آموزشی ، خاصه آموزش و پرورش از طریق انجمن اولیاء و مربیان و همانگونه که نسبت به تشکیل کلاسهای تقویتی، بنیه علمی ، تست و زبان و ... اهمیت  نشان داده با اقتدار برخورد می کنند به این امر مهم هم اهتمام بورزند.
این کارشناس مسائل دینی به لحاظ کردن اصل پوشش در اماکن دولتی به عنوان یک ضرورت از یکی دیگر از برنامه های فرهنگی در زمینه حجاب و عفاف یاد کرد و افزود : باید منشور اخلاقی پوشش تنظیم  و افراد ملزم به اجرای آن شوند و نیز تشکل هایی که نقش امربه معروف را دارند مورد حمایت قرار گیرند.

*عفاف از برنامه های ضروری جامعه
نقیب القرا عفاف را یکی دیگر از برنامه های ضروری خواند و تصریح کرد : نهاد های محله ای دختر و پسرشان بد پوشش نباشند و نیز مردمی بودن این امریکی دیگر  از  برنامه های لازم  نهادهای فرهنگی در زمینه حجاب و عفاف است.
وی  خاطرنشان کرد : در  مدارس دخترانه و پسرانه، معلمان در جایگاه معلمی شش سال اول مباحث را  با محوریت عفت قرار بدهند  و شش سال دوم مباحث با محوریت پوشش و غیرت باشد.
  مشاورحوزه علمیه خواهران استان یزد به اجرای موازین پیرامون عفاف و حجاب در دانشگاه ها اشاره کرد و گفت : این برنامه به شرط اینکه مسئولین عامل باشند جواب می دهد زیرا دانشگاهیان باید بفهمند نظام درسی یعنی : نظم ، سادگی، یعنی داشتن نگاه عالی ارزشی به عنوان هنجار سازمانی  و اینکه حجاب باید رعایت شود و  قداست علم و مرکز علمی نباید شکسته شود.
نقیب القرا با تأکید بر عدم  هنجارشکنی توسط نهاد ها، سازمانها و مدیریت ها خاطرنشان کرد :  باید نسبت به رعایت پوشش توجه شود  زیرا که به عنوان یک رابط سازمانی احترام به آن جامعه محسوب می شود.
وی آرمان گرا شدن، تقوا، ادب و اهمیت به آن را به عنوان برنامه های لازم دیگر برای دختران و بانوان امروزی درزمینه عفاف و حجاب برشمرد و  افزود  : توجه پسران  و دختران هم که خود از عوامل محیطی فرهنگی هستند در این زمینه لازم است  که  البته احتیاج به همسوئی  و یک عزم ملی فرابخشی دارد .
وی با اظهار امید واری نسبت به اینکه فهم عفاف و حجاب جنبه کاریکاتوری نداشته باشد بلکه دغدغه همه مردان  و  زنان مسلمان ما باشد گفت : ان شاء الله همه مردم در به ثمر رساندن انقلاب اسلامی نقش داشته باشند.

انتهای پیام/ص




رای شما
میانگین (1 رای)
The average rating is 5.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری