Skip to Content


سرطان سینه درکمین زنان یزدی


بیشترین آمار ابتلای زنان به سرطان در کشور دراستان یزد به ثبت رسیده است.بنابرآمارهای موجود می توان ادعا کرد: سرطان در ایران سومین عامل مرگ و میراست اما دریزد به عنوان دومین عامل مرگ و میر محسوب می شود.

به گزارش یزد بانو، بعد از سرطان پوست، سرطان سینه در زنان شایع است، به طوریكه شیوع سرطان سینه ٣/١٥درصد را در میان زنان یزدی به خود اختصاص داده است.


دکتر محمد فرات یزدی، فوق تخصص خون و انکولوژی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی هم چند وقت پیش اعلام کرده بود؛نتایج بررسی‌های انجام شده در سال‌های گذشته نشان داد؛ سرطان سینه، پوست، خون و مثانه در زنان یزدی آمار بالایی را به خود اختصاص داده است.

وی در عین حال معتقد است که چون در یزد سرطان سینه  از نظر آماری شیوع بالایی دارد و این سرطان در جامعه بیشتر به چشم می‌آید، در کل احساس می‌شود این سرطان در یزد بسیار شایع‌تر از سایر شهر‌ها و استان‌ها است. البته سرطان در یزد آمار بالایی دارد ولی نه در ان اندازه‌ای که در جامعه تصور می‌شود.

این گفته ها در حالی بیان می شود که از اواخر سال پیش اجرای طرح پیشگیری و تشخیص بیماری سرطان سینه در یزدکلید خورده است.فاز اول این طرح شامل زنان مبتلا به سرطان در خانواده‌ها است ،اما فاز دوم این طرح شامل خانم های بالای 40 سال است که بر اساس آن همه خانم های بالای 40 سال مورد معاینه قرار می‌گیرند و براساس یافته‌های فیزیکی برای انجام ماموگرافی و سایر اقدامات بعدی معرفی می‌شوند.همچنین در حال حاضر شاخص بروز سنی سرطان در کشور، 29 مورد در 100 هزار است که این آمار چیزی در حدود کمتر از  0.5 درصد در سال است.

این نکته هم قابل ذکر است که در کشور ما به دلیل ساختار جمعیتی، سن ابتلا به سرطان ها حتی سرطان سینه یک دهه کمتر از سایر کشورهای جهان است. بدین معنی که ابتلا به سرطان سینه در بین زنان ایرانی بین سن 40 تا 50 سالگی است در حالی که در سایر کشورهای دنیا بعد از حدود 55 سالگی آغاز می شود.

به گفته پزشکان متخصص،هرچه سن بلوغ دیرتر و یائسگی به موقع اتفاق بیفتد، خطر ابتلا به سرطان سینه در خانم ها کاهش یافته و به عبارت دیگر، هرچه دوره پریودی طولانی‌تر باشد، خطر ابتلا به سرطان بیشتر است وهرچه تعداد زایمان، بیشتر و دوره شیردهی طولانی تر باشد، ابتلا به سرطان سینه کاهش می یابد.همچنانکه زایمان پس از سن 35 سالگی، پریود زودرس، یائسگی دیرهنگام، چاقی، مواد دخانی (سیگار و قلیان)، عوامل ژنتیکی و همین طور عوامل تغذیه‌ای در بروز سرطان سینه موثرند.هر چه سن یک زن بیشتر باشد، احتمال بیش تری دارد تا یکی از ۷تا ۸نفری باشد که مبتلا به سرطان پستان می‌‌شوند. همچنین احتمال بیش تری وجود دارد که توده ‌های پستانی در زنان سالمند و زنانی که به دوران یائسگی نزدیک می‌ شوند و یا یائسه شده‌‌اند سرطانی شوند.


مریم طباطبائیانمتخصص جراحی سینه با بیان اینکه خانم‌ها با انجام معاینات ماهیانه پستان و مشاهده هرگونه توده، تغییر، تورفتگی و زخم به اولین مرکز بهداشتی مراجعه کنند، به ایسنا می گوید: اگر در افراد به علت وجود توده و ضایعه مشکوکی توصیه به نمونه برداری شد سریعا این کار انجام شود چرا که در اثر اهمال و به تعویق انداختن ممکن است توده بزرگ شود و شانس درمان موفق از بین می‌رود. وی افزود: علیرغم شیوع سرطان سینه امکان درمان آن وجود دارد و مرگ و میر این سرطان نیز نسبت به سرطان‌های دیگر کم است.

 

این متخصص جراحی سینه با بیان اینکه درمان مناسب این سرطان بستگی به تشخیص زودهنگام و عمل به توصیه‌های پزشک از جمله شیمی درمانی، پرتو درمانی و جراحی دارد، خاطرنشان کرد: سرطان جزو بیماری‌هایی است که احتمال عود دارد اما استفاده از هر کدام از این درمان‌ها احتمال عود را به حداقل می‌رساند. طباطبائیان با اشاره به اهمیت حفظ و زیبایی سینه در خانم‌های جوان و شیوع سرطان سینه در آن‌ها تصریح کرد: خانم‌ها بهتر است قبل از جراحی از متخصص جراحی سینه  مشاوره بگیرند چرا که ممکن است روش برداشتن سینه توسط جراح عمومی به نحوی باشد که امکان بازسازی مناسب سینه برای آن‌ها وجود نداشته باشد و یا خیلی کم شده باشد.

وی افزود: هنگام مواجه با سرطان سینه نگرانی به حدی است که خانم‌ها در اولین فرصت فکر جراحی هستند نه بازسازی بنابراین ممکن است شانس بازسازی مناسب با تکنیک ارزان را از دست دهند و مجبور به استفاده از تکنیک‌های پشرفته با هزینه‌های بیشتری شوند.


وی با بیان اینکه دیر مراجعه کردن مانع از حفظ سینه نمی‌شود، افزود: در سال گذشته غربالگری وسیع سرطان سینه انجام شده است و مبتلایان بیشتری کشف شده‌اند و به طور معمول در هر 100 هزار نفر، 30 مورد تشخیص داده می‌شوند و سالانه 10 تا 15 درصد به این میزان اضافه می‌شوند. این متخصص جراحی سینه با اشاره به اینکه عوامل محیطی نیز می‌تواند در ابتلا به سرطان سینه موثر باشد، خاطرنشان کرد: مصرف الکل، عدم تحرک فیزیکی، قاعدگی در سن پایین، یائسگی در سن بالا (بعد از 50 سالگی) و چاقی یکی از مهم‌ترین علل سرطان سینه به خصوص در خانم‌های یائسه است.

طباطبائیان افزود: هر یک از این عوامل به تنهایی به دلیل پرخطر بودن نیست اما کنار هم قرار گرفتن آن‌ها نگران کننده است. وی با بیان اینکه اشعه دستگاه‌های ماموگرافی می‌تواند بالقوه سرطان زا باشد، گفت: اگر طبق پروتکل درمانی از این تجهیزات استفاده شود و برای انجام غربالگری زیر 35 سالگی ماموگرافی انجام نشود مگر در شرایط خاص و با تجویز جراح پستان و این روش تشخیصی پس از 35 سالگی به صورت سالانه انجام شود هیچ خطری برای فرد ندارد.

منبع: یزدی نیوز




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری