قطع سهمیه بنزین معلولان در آستانه روز جهانی معلولان
به گزارش یزدبانو، کامران عاروان مدیرعامل جامعه معلولان ایران در گفتگو با ایران سپید به عدم برگزاری مراسم در روزجهانی معلولان اشاره می کند و می گوید: «موقعیت کشور به گونه ای است که نمیتوان مراسم و دورهمی برگزار کرد و این امر فضایی را ایجاد کرد تا به سمت مطرح کردن مشکلات معلولان در بخش های مختلف زندگی شان حرکت کنیم. تمام تمرکز ما بر این است که صدای بچه ها را به گوش مسئولان عالی رتبه کشور در قوه های مجریه و مقننه برسانیم. برنامه های مختلفی را تدارک دیدم تا با مسولان به گفتگو بپردازیم اما شرایط کشور و تعطیلات ایجاد شده به خاطر ویروس کرونا برنامه هایمان را دچار مشکل کرده است. اکنون در حال نامه نگاری هستیم تا بتوانیم نمایندگان مجلس و دولت را پای میز گفتگو بکشانیم.»
وی می افزاید: «معلولان دیگر به دنبال جشن و مراسم گرامی داشت برای این روز مناسبتی نیستند بلکه می خواهند به مشکلات و دغدغه هایشان رسیدگی شود ما نیز پیامی به صورت نامه از دردها، مشکلات و کمبودهای معلولان آماده کردیم و به نهادهای مختلف و رسانه ها ارسال کردیم تا صدای خود را به گوش مسئولان برسانیم.»
وی با اشاره به بیکاری، هزینه های بالای توانبخشی، تورم و قیمت روزافزون وسایل بهداشتی برای معلولان می گوید: «هزینه های زندگی به قدری برای معلولان بالاست که مستمری های اندک بهزیستی و کمک های موردی دولت نمی تواند دردی از معلولان دوا سازد. این کمکها فقط مُسکنی موقت هستند باید برای این مشکلات که روز به روز به آن افزوده هم میشود فکری اساسی و درمانی دائم یافت که این امر از دست بهزیستی خارج است و دولت مردان باید با همه ی توانشان دست به کار شوند.»
عاروان ادامه میدهد: «مشکلات معلولان چند وجه دارد و حول یک محور نمی چرخد. معلولی که در گذشته میتوانست با 500 تا یک میلیون تومان صاحب ویلچر شود اکنون باید برای آن بیش از سه میلیون تومان هزینه کند و با کمک هزینه های بهزیستی هم نمیتواند این هزینه را متقبل شود، این پول نه در توان معلولان و نه خانواده آنهاست. تهیه ویلچر فقط یک بخش از ده ها هزینه ای است که معلولان باید به فکر تهیه آن باشند. خرید لوازم بهداشتی، پوشک، سوند و... همه این اقلام با گران شدن دلار قیمت های فضایی پیدا کردند و در توان فرد معلول فاقد شغل که اندک مستمری از بهزیستی دریافت می کند، نیست. آنها نمی توانند از پس این مخارج سنگین برآیند.»
مدیرعامل جامعه معلولان ایران با اشاره به بیکار شدن بسیاری از معلولان در شرایط فعلی کشور بیان می کند: «به خاطر عدم رعایت قانون استخدام سه درصد معلولان و مشکلاتی که در فراهم سازی اشتغال برای این گروه وجود دارد، بسیاری از آنها به سمت شغل های موقت کشیده شدند، وسایل هنری را تولید و یا دست فروشی می کنند که در شرایط کرونایی کشور همین مشاغل موقت را هم از دست داده و بیکار شدند. در حوزه مسکن هم اگر معلولی با 30 میلیون در خانه ای اجاره ای مستقر بود الان باید در کمترین حال 40 میلیون به پول پیش خانه اضافه کند که پرداخت آن در توان این افراد نیست، کمک های موردی هم که صورت گرفته نمی تواند پاسخگویی این مشکلات باشد. ما منکر کمک های نهادهای حمایتی همچون بهزیستی نیستیم اما سرعت گرانی به قدری افزایش یافته که این کمک ها، هیچ به نظر می رسد. به بحث معیشت این افراد هم که برسیم با گرانی گوشت و مرغ و اقلام خوراکی دیگر چطور میتواند از پس هزینه ها زندگی برآید.»
عاروان با اشاره به نقش دولت در حل مشکلات و دغدغه های معلولان می گوید: «اگر معلول نمیتواند از پس خرید ویلچر سه میلیون تومانی برآید دولت باید این ویلچر را برایش تهیه کند، فرد معلول ماهیانه 600 هزار تومان هزینه پوشک میدهد چرا دولت یارانه ای برای خرید اقلام بهداشتی مناسب با قیمت روز برایشان در نظر نمیگیرد. عدم جبران این هزینه ها خسارت های بسیاری به خانواده و فرد معلول میرساند و آن زمان دولت باید چندین برابر برای بهبود این افراد هزینه کند.»
مدیرعامل جامعه معلولان ایران با اشاره به اندک بودجه قانون حمایت از حقوق معلولان می افزاید: « بودجه 1400 این قانون باید متناسب با شرایط روز جامعه تامین شود و به سرعت اختصاص پیدا کند چرا که با این بودجه های اندک برای قانون و اجرایی نشدن درست بندهای آن، معلولان نمیتوانند به درستی از خدمات بهره مند شوند و این میتواند آسیب جبران ناپذیری را در آینده برای دولت، جامعه و معلولان در پی داشته باشد.»
وی با اشاره به قطع سهمیه بنزین معلولان که به دستور ریاست جمهوری به آنها اختصاص داده شده بود، می گوید: «ناراحتی ما این است که بدون هیچ علت و اعلام قبلی به جامعه معلولان این اقدام صورت گرفته است. سهمیه 40 لیتری که سال گذشته روز 12 آذر به معلولان اختصاص پیدا کرد در آستانه همین روز هم از آنها گرفته شد. وسیله نقلیه معلولان هرچه که باشد به عنوان وسیله توانبخشی برای آنها محسوب میشود. بیشتر معلولان نمیتوانند از حمل و نقل عمومی استفاده کنند چرا که مناسب سازی صورت نکرده است و حال این سهمیه بنزین که پولش را هم خود معلولان پرداخت می کرد را هم از معلولان دریغ کردند.»
عاروان در پایان از پیگیری هایش در خصوص این اتفاق می گوید: «این خبر شوک بزرگی را به جامعه معلولان وارد کرد چرا که در آستانه روزجهانی معلولان این اتفاق روی داده است ما نامه نگاری هایی را با معاون اول ریاست جمهوری انجام دادیم اما هنوز جوابی دریافت نکردیم.»
انتهای پیام/
مطالب مرتبط:
-
بیکاری استعداد بالقوه معلولان یزدی را کور کرده است/سختی تردد در شهر و قوانین روی زمینمانده
-
500 نفر از معلولان یزدی ورزشکار حرفهای هستند
-
تسهیلات ساخت مسکن معلولان شبیه شوخی است/ آرزوهایی که جدی گرفته نمیشود
-
اولین جشنواره گردشگری معلولین به میزبانی یزد برگزار میشود
-
یزد بهترین مکان برای گردشگری معلولین خواهد شد
ویژه زنان
-
کمبود فضاهای تفریحی بانوان در یزد (باز کردن در صفحه جدید)
-
آنفلوانزا عامل ۴۰ درصد بیماری تنفسی کودکان یزدی (باز کردن در صفحه جدید)
-
۲ درصد از دانشآموزان شهر یزد مبتلا به شپش هستند (باز کردن در صفحه جدید)
-
ریحان، پاتوق لحظههای خوش دخترانه (باز کردن در صفحه جدید)
-
۶۰ درصد قربانیان جنگ غزه زنان و کودکان هستند (باز کردن در صفحه جدید)
-
لزوم پرهیز از موازیکاری دستگاهها در مبارزه با مواد مخدر (باز کردن در صفحه جدید)
-
زیبایی به چه قیمت؟ (باز کردن در صفحه جدید)
-
خانهای برای نفسکشیدن بدون ویروس و بیماری! (باز کردن در صفحه جدید)
-
برگزاری رزمایش الی بيت المقدس به مناسبت هفته بسیج در یزد (باز کردن در صفحه جدید)
-
آزادی مادر در بند با کمک فرزند شهیدِ یزدی (باز کردن در صفحه جدید)
-
نفرات برتر مسابقات اسکواش بانوان یزد معرفی شدند (باز کردن در صفحه جدید)
-
اقتداری اولین بانوی ایرانی فاتح جهان در اسکواش (باز کردن در صفحه جدید)
-
بیشاز ۵۰۰ زوج یزدی در انتظار وام ازدواج (باز کردن در صفحه جدید)
-
«زن دلخواه خدا» یا «زن مدنظر غرب» (باز کردن در صفحه جدید)
-
مطب پزشک متخلف زنان و زایمان در یزد پلمب شد (باز کردن در صفحه جدید)
-
قیمت پوشاک در یزد تغییری نداشته است (باز کردن در صفحه جدید)
-
حضور استاندار در منزل مدیرمسئول یزدبانو (باز کردن در صفحه جدید)
-
بهرهبرداری از ۲۹ واحد بهداشتی در یزد (باز کردن در صفحه جدید)
-
چرا بیمارستان ولیعصر بافق تکمیل نشده است؟ (باز کردن در صفحه جدید)
-
آزادی ۳ مادر زندانی یزدی با کمک جاماندگان اربعین حسینی (باز کردن در صفحه جدید)
نکات خانه داری
-
درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (باز کردن در صفحه جدید)
-
افراد غیرمتخصص باعث تخریب طب سنتی هستند (باز کردن در صفحه جدید)
-
۲۰ نکته خانهداری مدرن برای همه خانمها (باز کردن در صفحه جدید)
-
طرز تهیه مقلوبه پلو عربی مرغ و بادمجان خوشمزه و مجلسی (باز کردن در صفحه جدید)
-
آشپزی مدرن و سنتی روی یک سفره (باز کردن در صفحه جدید)
-
ترفندهای ساده ولی کاربردی در خانه داری (باز کردن در صفحه جدید)
-
طرز تهیه پلوی نخود فرنگی با مرغ ریش ریش شده (باز کردن در صفحه جدید)
-
ترفندهای جالب خانهداری که نمیدانستید!/ تصاویر (باز کردن در صفحه جدید)
-
جشنوارههای بومی نشاط اجتماعی جامعه را میافزاید (باز کردن در صفحه جدید)
-
نکات خانهداری مدرن برای همه خانمها (باز کردن در صفحه جدید)
-
طرز تهیه لقمههای گوشتی (باز کردن در صفحه جدید)
-
طرز تهیه کوکو پیازچه با سس مخصوص (باز کردن در صفحه جدید)
-
شولی؛ پیش غذای محبوب یزدی ها + تصاویر (باز کردن در صفحه جدید)
-
شستن ظرف ها بدون پیش بند این عوارض را به دنبال دارد (باز کردن در صفحه جدید)
-
مرغ همچنان در اوج (باز کردن در صفحه جدید)
-
دستور رئیس جمهور به دو وزارتخانه برای کنترل قیمت مرغ (باز کردن در صفحه جدید)
-
یارانه ۲.۵ میلیارد دلاری برای تولید گوشت مرغ کجا رفت؟ (باز کردن در صفحه جدید)
-
راهکارهایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران کرونا (باز کردن در صفحه جدید)
-
فعالیت زیرزمینی آرایشگاه های زنانه یزد در اوج کرونا!/آرایشگاههای زنانه متخلف لغو مجوز دائم میشوند (باز کردن در صفحه جدید)
-
راههای محافطت از کودکان در برابر کووید۱۹ (باز کردن در صفحه جدید)