Skip to Content

یک مبلغ وکارشناسی مذهبی:

لزوم تقویت و رونق بخشی هیئت های خانگی بانوان در جهت کم کردن آسیب های فرهنگی عزاداری


یک مبلغ و کارشناس مسائل مذهبی با اشاره به اهمیت تبیین و معرفی الگوهای فاطمی و زینبی(س) به بانوان خاطرنشان کرد: یکی از راه های جلوگیری از آسیب های فرهنگی عزاداری در ایام محرم، تقویت و رونق مجالس و هیأت خانگی بانوان است.

به گزارش یزدبانو؛سمیه اکبری فرد، کارشناس و مبلغ مذهبی درگفت و‌گو با  طنین یاس،، آموزه هایی که در زندگی‌نامه، وصیت‌نامه و سبک زندگی ائمه اطهار و اهل بیت ایشان وجود دارد را بهترین الگو برای رسیدن به زندگی متعالی دانست و گفت: نیاز امروز بانوان، مطالعه سبک و سیره زندگی حضرت زهرا(س) حضرت زینب(س) و امام حسین علیه السلام و وصیت نامه و خطبه های پرشور این عزیزان است.
وی تصریح کرد: متاسفانه این فرهنگ در جامعه به آن صورت نهادینه نشده است و در اکثر مواقع شاهد برگزاری عزاداری های حسینی وزینبی نیستیم، عزاداری هایی که با بصیرت و شناخت فرهنگ عاشورایی همراه  است.
این مبلغ دینی، مهمترین رسالت سیدالشهداء را امر به معروف دانست و گفت: امر به معروف و نهی از منکر از مهمترین اهداف حضرت سیدالشهداء در کل مدت امامت‌شان بود که روز عاشورا در حقیقت این مهم به نحو جامع تری از سوی حضرت و یاران باوفایش به مرحله ظهور رسید.
این کارشناس مسائل مذهبی با اشاره به بخشی از وصیت‌نامه حضرت زهرا(س) گفت: فریضه امر به معروف و نهی از منکر بعد از رحلت رسول اکرم (ص) از مهم ترین شاخصه های مبارزاتی حضرت زهرا(س) بود و می توان این مهم را در وصیت نامه ایشان به خوبی درک کرد.
اکبری فرد، حفظ عفت و حجاب زنان را عملیاتی و ترویج کردن امر به معروف حسینی در جامعه دانست و افزود: امروزه حجاب یکی از معضلات اصلی جامعه ما است و یکی از دلایل خدشه دار شدن  فرهنگ حجاب فاطمی کم توجهی به فریضه امر به معروف و نهی از منکر است که ماه محرم می تواند فرصت خوبی برای ادا کردن این واجب الهی باشد.  
وی به حضور زنان و دختران در مجالس عزاداری امام حسین علیه السلام و آسیب های وارد بر این حضور گفت: زنان جامعه باید به عنوان یک شیعه امیرالمومنین در راستای فرمایشات امام خود، حرکت خودجوش و مردمی نهاد داشته باشند و ماه محرم فرصت خوبی برای گردآمدن خانم‌ها در عرصه‌های معنوی است که این مُیَسر نمی‌شود مگر با پیروی از دستورات الهی و مسیری که امام حسین (ع) برای ما روشن ساخته است.
این کارشناس مسائل مذهبی بیان کرد: این ماه می‌تواند فرصت مناسبی برای خودسازی زنان و دختران در زندگی شخصی و حضور در اجتماع باشد، بنابراین شرکت دختران جوان و زنان در هیات‌ها و جلسات مذهبی خود می‌تواند عاملی برای رشد و شکوفایی ساختگی درون باشد به شرط  آنکه در این جلسات مباحثی مطرح شود که منافاتی با کلام مولا نداشته باشد و اثر آن در زندگی افراد محسوس شود.
اکبری فرد با اشاره به این سخن مرحوم فلسفی که هر رستگاری و موفقیتی در سایه سار پرچم اباعبدالله (ع) است، اظهارداشت: بنابراین زنان و دختران ما باید بدانند کجا قدم گذاشته اند و یادگیری یکسری نکات در زیر این پرچم چقدر می‌تواند دنیا و آخرت آن‌ها را تضمین کند باید به یاد داشته باشیم فرصت ها برای درک و بهره مندی از ایام عزاداری امام حسین علیه السلام کوتاه است.
این مبلغ دینی با بیان اینکه امام حسین(ع) در واقعه عاشورا به همه ما درس عزت و آزادگی و شرف دادند اما متاسفانه در دنیای امروز که خیلی از افراد سرگرم دنیای خود شده اند کمتر به رفتار و کلام مولایمان توجه دارند، افزود: عزاداری برای سیدالشهداء بسیار جای سعادت و افتخار است اما در کنار عزاداری سعی کنیم در مجلسی که هستیم نکاتی را بیاموزیم که در زندگی شخصی و اجتماعی ما هم تاثیر گذار باشد.
وی در توضیح این مطلب گفت: خانمی که مشکل طلاق عاطفی با همسرش دارد یا آقایی که به همسرش خیانت می‌کند و صف اول مراسم عزاداری نشسته است باید ببینند، این هیات چه تاثیری بر سبک زندگی و نوع رفتارشان می گذارد؟! بنابراین وظیفه تمامی سخنوران و مداحان این است که در کنار بیان مصائب اباعبدالله به صفات و خصوصیات شخصی امام مظلوم در زندگی هم بپردازند تا افراد بهره دو چندان ببرند.
این کارشناس مذهبی، آمار بالای طلاق و خیانت در زنان را ناشی از گمراهی و دور شدن از زندگی به سبک  فاطمه(س) و حضرت زینب (س ) دانست و اظهار کرد: شاید خیلی از خانم‌های ما و دختران جوان دم بخت ندانند که بزرگ بانوی اسلام حضرت فاطمه (س ) در طول چند سال زندگی مشترک تا به حال از همسر خود تقاضای چیزی که مردش را به زحمت بیندازد نکرده اند و این حجب و حیا و ایمان حضرت را می‌رساند که مرد خود را لحظه ای شرمسار نبیند یا صبر دختر این بزرگوار در برابر مصائب کرببلا آنقدر زیاد بوده که ام المصائب نامیده شده اند. من نمی‌گویم دختران و زنان ما شبیه این دو بزرگوار باشند بلکه می‌توانیم این دو بزرگوار را الگوی خود قرار داده تا زندگی‌هایمان سر و سامان بخشیده شود.
وی ادامه داد: چقدر زیباست زنان جامعه ما صفات این دو بزرگوار را بررسی کنند و در زندگی خود جاری و ساری سازند و زندگی‌های خود را با نور این دو بانوی اسلام جلا دهند و آن وقت است که خودشان به عینه می‌بینند که دیگر هیچ مشکلی در زندگی نخواهد توانست آن‌ها را زمین بزند.
اکبری فرد با بیان اینکه مشکل امروزه دختران جوان عدم آشنایی با الگوهایی چون حضرت فاطمه و زینب سلام الله علیها است، گفت: الگوی امروز خیلی از دختران ما خوانندگان و سوپراستارهای غربی شده است و این یک آسیب بزرگ برای نسل دختران جامعه است.
این دبیر پرورشی خاطر نشان کرد: متاسفانه چند سالی است که برخی دختران و زنان ما با ارایش‌های آنچنانی و با قصد سرگرمی و گذراندن وقت پشت سر موکب های عزاداری مردان حرکت می‌کنند و در این بین ارتباطاتی هم صورت گرفته است! آیا این عزاداری مورد قبول حضرت زینب (س ) است؟! این موارد از مهمترین آسیب های عزاداری بانوان محسوب می شود.
وی ادامه داد: پوشیدن کفش پاشنه بلند و داشتن آرایش غلیظ و زدن ادکلن تند برای راه افتادن در پشت دسته درخور شخصیت یک زن شیعه علی (ع ) نیست که متاسفانه این صحنه ها چند سالی است که به کرات دیده می شود و باید توسط نیروهای امنیتی و عالمان دینی مورد تذکر قرار گیرد.
وی ادامه داد: خوشبختانه در جای جای محلات هیات‌های زنانه وجود دارد که در آن هیات‌ها علاوه بر عزاداری، مشاوره و پاسخگویی احکام هم داده می‌شود و این خیلی می‌تواند راهنمای خوبی برای خانم‌های ما در زندگی باشد.


انتهای پیام/ص

رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری