Skip to Content

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد:

متأسفانه سواد سلامت مردم یزد خیلی کم است/یزد رتبه پنجم کم‌تحرکی در کشور!


معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: استان یزد رتبه پنجم مبتلایان به دیابت را در کشور به خود اختصاص داده و این موضوع بیشتر به کم‌تحرکی و تغذیه نامناسب در یزد برمی‌گردد


به گزارش یزدبانو به نقل از یزد رسا، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد صبح امروز در نشست خبری به مناسبت هفته ملی مبارزه با دیابت، شعار این هفته را « دیابت و زنان» عنوان کرد و گفت:  استان یزد رتبه پنجم مبتلایان به دیابت را در کشور به خود اختصاص داده و این موضوع بیشتر به کم‌تحرکی و تغذیه نامناسب در یزد برمی‌گردد.

دکتر محمدحسن لطفی با بیان اینکه متأسفانه سواد سلامت مردم خیلی کم است اظهار کرد: بر اساس بررسی‌ها دیابت در خانواده‌ها در حال اوج‌گیری است و آمارها حکایت از افزایش ابتلای زنان بخصوص در دوران بارداری به دیابت است و از همین رو آموزش زنان در خصوص دیابت و دیگر بیماری‌ها می‌تواند در سلامت جامعه به دلیل اینکه تغذیه خان به دست زنان است بسیار مؤثر باشد.

وی افزود: زنان می‌توانند با فراگیری الزامات سلامت و اجرا کردن تغذیه مناسب در خانه به جامعه خدمت کند.

این مقام مسئول از ابتلای 14 درصد زنان باردار یزدی به دیابت خبر داد و تصریح کرد: کم‌تحرکی، تغذیه نامناسب، سن بالای بارداری و ازدواج از عوامل دیابت بارداری است.

دکتر لطفی اذعان کرد: 12/5 درصد زنان و مردان یزدی بالای 30 سال دیابت دارند و حدود 18 درصد مردم در معرض دیابت هستند که اگر سریعاً مراجعه نکنند به دیابت مبتلا می‌شوند.

وی عنوان کرد: خوشبختانه استان یزد در شناسایی مبتلایان به دیابت خیلی خوب عمل کرده است به دلیل افزایش آگاهی‌ها مردم فقط 10 درصد دیابتی‌ها در یزد از بیماری خودآگاهی ندارند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان اینکه یزد رتبه پنجم کم‌تحرکی در کشور را نیز به خود اختصاص داده گفت: 98 درصد زنان و 88 درصد مردان یزدی کم‌تحرک‌اند و این اصلاً آمار خوبی نیست.

دکتر لطفی خاطر نشان کرد: مردم یزد علاوه بر کم‌تحرکی تغذیه مناسبی نیز ندارد، غذاهای پرحجم و بی‌برنامه در محتوا که این دو موجب بروز دیابت و بسیاری از بیماری‌ها می‌شود.

وی ادامه داد: مردم باید روزانه 500 تا 600 گام بردارند علاوه بر فعالیت‌های روزمره و به برخی روش‌های صحیح در طب سنتی مانند نخوردن آب همراه غذا در کنار طب نوین عمل کنند تا زندگی سالمی داشته و از انواع سرطان‌ها و دیابت در امان باشند.

این مقام مسئول نسبت به برخی سودجویی‌ها در جامعه از قبل سلامت مردم هشدار داد و اذعان کرد: برخی سودجو هستند و از درد مردم سوءاستفاده کرده و آنان را به عناوین مختلف طب سنتی، طب اسلامی، آب هوشمند و غیره فریب می‌دهند که البته ما منکر طب اسلامی و سنتی نیستیم و این دو را مکمل طب نوین می‌دانیم اما از متخصصین این امر قبول از نه سودجوها در حالی خود آیت‌الله جوادی آملی نیز طب سنتی را مکمل طب نوین اعلام کردند.

دکتر لطفی با تأکید بر اینکه دیابت شاه‌بیت همه بیماری‌ها و ناتوان‌کننده‌ترین بیماری است گفت: مردم ما به دلیل نداشتن سواد سلامت و کم‌تحرک بودن بیماری‌هایی مانند دیابت را که باید در 80 سالگی تجربه کنند امروز در دهه 40 و حتی سنین زیر 30 سل تجربه می‌کنند.

انتهای پیام/ص




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری