مدافعان گمنام سلامت در نقاط مرزی درحال تلاش شبانهروزی هستند
به گزارش یزدبانو، سعید نمکی وزیر بهداشت در مراسم گرامیداشت روز پرستار اظهار داشت: اواخر بهمن ماه که این ویروس ناشناخته وارد کشور شد و وقتی من آنتی ژنهای ویروس را نگاه کردم به عنوان فردی که آنتی ژن جزو لاینفک رشته ما هست و آن را مقایسه کردیم، میبینیم که همه چیز تازه است به دوستان هم عرض کردم که این ویروس با اجداد خود تفاوتهای فاحشی دارد.
وی ادامه داد: ما باید برای یک موجود ناشناخته که پا به عرصه طبیعت گذاشته خودمان را آماده کنیم، خودمان را برای ایجاد مقدمات تستها و تختهای بیمارستانی آماده کردیم و یکی از جاهایی که در آن روزهای آشفتگی روح تماس گرفت و اعلام کرد که درحال آماده سازی ۲۵۰ تخت بیمارستانی است استاد ولایتی بود، در آن دوران این پیام برای ما خیلی فرحبخش بود و ما در یک مرکز تخصصی حدود ۲۵۰ تخت آماده داشتیم اگرچه همه بیمارستانهای کشور زحمت کشیدند.
نمکی افزود: اگرچه ژنرالهای صاحب نامی داریم اما در نقاط مرزی هم سربازان گمنام زیادی داریم که هیچ جا اسمی از آنها برده نمیشود، میبینیم که برخی پزشکان بدون هیچ همراهی در مناطق مرزی غوغا کردهاند و ما افراد ذی قیمتی داریم که در مناطق محروم تلاش میکنند.
وزیر بهداشت ادامه داد: بنده در سال ۷۲ مسوولیت بهداشت کشور را داشتم و جزو هیات امنای مسیح دانشوری بودم و این افتخار را داشتم که در ثبت مرکز تحقیقات و پیوستن آن به سازمان جهانی بهداشت نقش آفرینی کنم، امروز خوشحالم که مجهزترین مراکز پیوند عضو کشور را ایجاد خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه یکی از بدترین ایام تاریخ این مملکت از نظر شرایط اقتصادی را اداره میکنیم گفت: قحط سالی امسال را در تاریخ بعد از انقلاب نداشتیم. چه از نظر ارز و چه ریال، سالی به بدی امسال نداشتیم. این تنگنا همراه با مشکلات تهیه نیازهای نظام سلامت شد. در این سال سخت تلاش کردیم بیشترین افزایش سنواتی را برای پرسنل بهداشت و درمان رقم بزنیم. در تاریخ سالهای گذشته افزایشی در این سطح برای حقوق و مزایای پرسنل نداشتیم. بر اساس آخرین ماه سال ۹۷ حدود صد درصد افزایش حقوق و مزایا اتفاق افتاده است.
*لحاظ شدن فوق العاده ویژه برای پرستاران
وزیر بهداشت بیان کرد: برای جامعه پرستاری از امروز ۵۰ درصد فوق العاده ویژه در احکام لحاظ میشود. به معاونان درمان و توسعه و پرستاری اعلام کردم که از اول سال برای پرستاران، علاوه بر کارانه، فوق العاده ویژه دیگری برای عزیزانی که در بخشهای کرونا کار می کردند، به عنوان صعوبت کار لحاظ کنیم.
وی افزود: این قدردانی کوچکی از جامعه پرستاری کشور به پاس زحماتشان خواهد بود، اما باز هم کافی نیست و امیدواریم بتوانیم قدمهایی را برای قدردانی مادی و معنوی این قشر عزیز برداریم.
*گر ز سر بریده میترسیدیم، در محفل عاشقان نمیرقصیدیم
نمکی گفت با شاره به اینکه روزهای زیادی را در تاریخ یک سرزمین به نام افرادی با مناسبتهایی گذاشتهایم گفت: اما مدتها فکر میکردم که چرا زینب (س) و پرستار؛ یکی از توجیهات این بود که زینب (س) پرستار رنج دیده قافله ستم دیده کربلا بود، اما در جریان کرونا وقتی دیدم پشت لباس پرستاری نوشته بود: «گر ز سر بریده میترسیدیم، در محفل عاشقان نمیرقصیدیم.» این قرابت را بیشتر حس کردم.
وی ادامه داد: قرابت عاشقانه بین پرستار که روزهای سختی را گذراند و آنچه زینب (س) در کربلا گذراند، بزرگترین وجه اشتراک پرستاران ما با زینب (س) است.
وزیر بهداشت افزود: در برابر همه جامعه بهداشت و درمان و نظام سلامت کشور سر تعظیم فرود میآوریم که حماسه بزرگی آفریدند. این حماسه را نمیتوان با زبانی گفت و با قلمی نگارش کرد و با دوربینی به تصویر کشید. این عظمت و حماسه را تاریخ قضاوت میکند که در سالهای تحریم و با دست خالی، چه عظمت و حماسه ماندگاری خلق شد. خودم را به عنوان یک شهروند و سرباز نظام سلامت مدیون این جامعه شریف اعم از پرستار و پزشک و جامعه آزمایشگاهی میدانم. در این مدت جامعه پزشکی و نظام سلامت ثابت کرد که همه در کنار مردم حضور دارند. حرمت و عزت این جامعه را از کودک و بزرگ و حتی نسلهای آتی در قلب و روح و صفحههای تاریخ این مملکت میبینند.
نمکی گفت: همواره گفتم که مبادا مطالبات مالی این عزیزان باعث شود که معنویت این قشر عزیز را نادیده بگیریم. آنچه جامعه پزشکی و پرستاری و بهداشت و درمان در این ایام خلق کرد را با هیچ معیار مادی نمیتوان جواب داد، اما زندگی خرج دارد و کرامت انسانی گاهی درگیر مسائل مادی و دنیوی میشود.
*آموزش در دورههای عمومی افزایش یابد
وزیر بهداشت گفت: خیلی معتقد به توسعه تحصیلات تکمیلی در کشور نیستم. اعتقاد دارم باید با آموزش در دورههای عمومی، افراد چند ظرفیتی ماهر تربیت کنیم. بیشترین تحصیلات تکمیلی را داریم و در رشتههای عمومی، مهارت کافی را به افراد آموزش نمیدهیم. تقاضای من این است که برای رشتههای کارشناسی پرستاری و پزشک عمومی و متخصص داخلی و متخصص کودکان و جراح عمومی، قابلیت بیشتری را در نظام آموزشی تدوین و تنظیم کنیم. نسبت تحصیلات تکمیلی به رشتههای پایینتر بیشتر از عرف بین المللی شده است. باید نسبتی بین تحصیلات تکمیلی و رشتههای عمومی قائل شویم. این پیشنهاد را به بدنه کارشناسی میسپاریم که روی آن کار کنند. باید آموزشهای عمومی و مهارتهای مورد نیاز را در پزشک عمومی و پرستاری افزایش بدهیم.
*شب یلدا را به عمر کوتاه عزیزانمان تبدیل نکنیم
نمکی اظهار کرد: اگر توفیق زیارت را کمتر داریم به دلیل رعایت پروتکلهای بهداشتی است. اگر جایی عکس بگیریم که ۵ نفر دور ما جمع شدهاند، درون سایتها قرار میگیرد و مجوزی برای شکستن پروتکلها تلقی میکنند. شب یلدا را نیز به مردم این سرزمین تبریک میگویم که سالها این سنتها را پاس داشتهاند، اما باز هم تقاضا میکنم که این شب یلدا را به عمر کوتاه عزیزانمان و پیشکسوتان و افراد سالمند تبدیل نکنیم.
مطالب مرتبط:
ویژه زنان
- خانهای برای نفسکشیدن بدون ویروس و بیماری! (باز کردن در صفحه جدید)
- برگزاری رزمایش الی بيت المقدس به مناسبت هفته بسیج در یزد (باز کردن در صفحه جدید)
- آزادی مادر در بند با کمک فرزند شهیدِ یزدی (باز کردن در صفحه جدید)
- نفرات برتر مسابقات اسکواش بانوان یزد معرفی شدند (باز کردن در صفحه جدید)
- اقتداری اولین بانوی ایرانی فاتح جهان در اسکواش (باز کردن در صفحه جدید)
- بیشاز ۵۰۰ زوج یزدی در انتظار وام ازدواج (باز کردن در صفحه جدید)
- «زن دلخواه خدا» یا «زن مدنظر غرب» (باز کردن در صفحه جدید)
- مطب پزشک متخلف زنان و زایمان در یزد پلمب شد (باز کردن در صفحه جدید)
- قیمت پوشاک در یزد تغییری نداشته است (باز کردن در صفحه جدید)
- حضور استاندار در منزل مدیرمسئول یزدبانو (باز کردن در صفحه جدید)
- بهرهبرداری از ۲۹ واحد بهداشتی در یزد (باز کردن در صفحه جدید)
- چرا بیمارستان ولیعصر بافق تکمیل نشده است؟ (باز کردن در صفحه جدید)
- آزادی ۳ مادر زندانی یزدی با کمک جاماندگان اربعین حسینی (باز کردن در صفحه جدید)
- لزوم یکسانسازی سرفصلهای طرح نماد با محوریت مجموعه بهزیستی (باز کردن در صفحه جدید)
- تاثیر آب چغندر بر سلامت قلب زنان (باز کردن در صفحه جدید)
- درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (باز کردن در صفحه جدید)
- رعایت حجاب در المپیک کار سختی نبود (باز کردن در صفحه جدید)
- نقش زنان در کربلا کمتر از مردان نبود (باز کردن در صفحه جدید)
- نخستین پیروزی تیم ملی زنان در لیگ ملتهای آسیای مرکزی (باز کردن در صفحه جدید)
- نقش پدر در تغذیه کودک با شیر مادر (باز کردن در صفحه جدید)
نکات خانه داری
- درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (باز کردن در صفحه جدید)
- افراد غیرمتخصص باعث تخریب طب سنتی هستند (باز کردن در صفحه جدید)
- ۲۰ نکته خانهداری مدرن برای همه خانمها (باز کردن در صفحه جدید)
- طرز تهیه مقلوبه پلو عربی مرغ و بادمجان خوشمزه و مجلسی (باز کردن در صفحه جدید)
- آشپزی مدرن و سنتی روی یک سفره (باز کردن در صفحه جدید)
- ترفندهای ساده ولی کاربردی در خانه داری (باز کردن در صفحه جدید)
- طرز تهیه پلوی نخود فرنگی با مرغ ریش ریش شده (باز کردن در صفحه جدید)
- ترفندهای جالب خانهداری که نمیدانستید!/ تصاویر (باز کردن در صفحه جدید)
- جشنوارههای بومی نشاط اجتماعی جامعه را میافزاید (باز کردن در صفحه جدید)
- نکات خانهداری مدرن برای همه خانمها (باز کردن در صفحه جدید)
- طرز تهیه لقمههای گوشتی (باز کردن در صفحه جدید)
- طرز تهیه کوکو پیازچه با سس مخصوص (باز کردن در صفحه جدید)
- شولی؛ پیش غذای محبوب یزدی ها + تصاویر (باز کردن در صفحه جدید)
- شستن ظرف ها بدون پیش بند این عوارض را به دنبال دارد (باز کردن در صفحه جدید)
- مرغ همچنان در اوج (باز کردن در صفحه جدید)
- دستور رئیس جمهور به دو وزارتخانه برای کنترل قیمت مرغ (باز کردن در صفحه جدید)
- یارانه ۲.۵ میلیارد دلاری برای تولید گوشت مرغ کجا رفت؟ (باز کردن در صفحه جدید)
- راهکارهایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران کرونا (باز کردن در صفحه جدید)
- فعالیت زیرزمینی آرایشگاه های زنانه یزد در اوج کرونا!/آرایشگاههای زنانه متخلف لغو مجوز دائم میشوند (باز کردن در صفحه جدید)
- راههای محافطت از کودکان در برابر کووید۱۹ (باز کردن در صفحه جدید)