Skip to Content

یک روانپزشک بیان کرد؛

مسخره کردن، ایجاد رقابت ناسالم، تهدید و گنهکار خواندن دائمی کودکان، اکیداممنوع!


یک روانپزشک گفت: بیشتر والدین عادت دارند برای شوخی هم شده به کودکان خود القاب تمسخر آمیز استفاده کنند!، القابی مانند: دماغ گنده، لاغر و مردنی، شکمو یا بی‌ریخت که چون این الفاظ حالت تمسخر دارد، معمولا موجب می‌شود در کودکان زمینه ترس ایجاد شود.

به گزارش یزدبانو، به نقل از طنین یاس، مجتبی امیرزاده روانپزشک با اشاره به اینکه ترس‌های طبیعی و مثبت به صورت یک حالت عاطفی و هیجانی به عنوان یک رفتار سالم در کودکان دیده می‌شود، گفت:معمولا کودکان از سنین 2 تا 14 سالگی با انواع ترس ها رو به رو می شوند که رفتار والدین با مشکلات حاکی از ترس آنها بسیار مهم و تأثیرگذار است..

وی با اشاره به انواع ترس‌های در بدو تولد، سنین کودکی و نوجوانی گفت: والدین باید در کاستن ترس کودکان، هرگز آنها را مورد تحقیر قرار ندهید و از عبارتی لفظی چون «تو چقدر بی‌عرضه هستی؟» و «تمام کارها را خراب می‌کنی »، « چقدر تنبلی»اکیدا کنند. چون کودکان، والدین خود را به عنوان قهرمان زندگی‌شان می‌دانند و معمولا هر حرفی که از آنها می‌شنوند، قبول می‌کنند، از این رو خیلی راحت با شنیدن این الفاظ احساس می‌کنند که واقعا این ناتوانی در وجود آنان است و همین مورد باعث ایجاد زمینه ترس در وجودشان می‌شود.

مهم ترین عوامل ترس در کودکان

مسخره کردن کودکان حتی  به شوخی 

این روان پزشک در ادامه با بیان اینکه بیشتر والدین عادت دارند برای شوخی هم شده به کودکان خود القاب تمسخر آمیز استفاده کنند!، افزود: والدین برای تحقیر کردن کودکان به صورت شوخی و حتی بدون نیت  القابی مانند: دماغ گنده، لاغر و مردنی، شکمو یا بی‌ریخت را به فرزندان خود می‌دهند که چون این الفاظ حالت تمسخر دارد معمولا موجب می‌شود در کودکان زمینه ترس ایجاد شود.

مقایسه کودکان  با یکدیگر از دیگر

عضو جامعه پزشکی با بیان اینکه والدین نباید کودکان خود را با دیگر برادران و خواهران خانواده یا سایر افراد فامیل مقایسه کنند ادامه داد : این گونه رفتارهای والدین به جای پیشرفت فرزندشان نتیجه عکس در پی خواهد داشت و  باعث دلهره و ترس بیشتردر کودکان می‌شود.

تهدید کردن کودک

وی ادامه داد: اگر والدین کودکان خود را با جملاتی تهدید آمیز مانند اینکه اگر «نمره  بد بگیری» یا «بگذار بابا بیاد خانه بهش می گم چکار کردی»، « اگر تکالیفت را انجام ندهی به معلمت زنگ می‌زنم»، « اگر نخوابی می‌دم آقا گرگه بخوردت» بترساند موجب بروز اثرات منفی در افکار کودک شده و او با احساس ناتوانی از کاری که نمی‌تواند انجام دهد، دچار ترس و دلهره گردد.

گنهاکار خواندن کودک

وی از دیگر عوامل ایجاد ترس در کودکان را  والدینی دانست که دائم کودک را گنهکار معرفی می‌کنند و سریع از کارهای کودک خسته می‌شوند و او را با جملاتی همانند اینکه :«اگر تو حرف مرا گوش نکنی به خدا می گم دوستت نداشته باشد»،« تو آخر سر مرا می کشی» کودک خود را سرزنش می‌کنند که موجب می‌شود کودک دائم احساس پشیمانی از انجام دادن کارهای خود داشته باشد و کم کم ریشه ترس در او به وجود بیاید.

ایجاد رقابت ناسالم در کودکان

امیرزاده از دیگر عوامل ترس را  ایجاد رقابت ناسالم در کودکان برشمرد و گفت: برخی از مادران با جملاتی تذکر گونه به کودک می گویند:« اگر بیست نیاوری دیگر دوستت ندارم»،« تو باید در مقام ورزشی نفر اول شوی » در اصل به نوعی کودک خود را به رقابت ناسالم دعوت می‌کنند که موجب می‌شود اگر کودک  نتواند، خواسته والدینش را براورده سازده، گرفتار ترس شود.

انتهای پیام/ش




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری