مهد کودک های ناامن را جدی بگیرید
یه گزارش یزد بانوبه نقل از شبکه اجتماعی تبیان،ا گر روحیه حساسی دارید هیچ گاه فیلم کودک آزاری مهد کودک اردبیلی را نبینید. در این فیلم یکی از خدمه های مهد کودک به زور به یک کودک غذا می دهد و موی او را می کشد و مشخص است که این اقدام خانم خدمه کار همیشگی اش بوده است. کودک آزاری این خانم انسان را یاد فیلم هایی می اندازد که در آن افراد برای بازجویی شکنجه می شدند و به زور به آنها چیزی خورانده می شود با این تفاوت که در اینجا کسی که مورد آزار قرار می گیرد طفلی کوچک و بیچاره است.این اتفاق 10 روز پیش رخ داده و یکی از مربیان همان مهد کودک اقدام به فیلمبرداری کرده است. نام این مهد کودک ستایش بوده و جزو بهترین مهد کودک های اردبیل محسوب می شده است. با انتشار این فیلم، مسوولان دست به کار شده و مجوز مهد کودک مذکور را باطل کردند و دستگاه قضایی نیز فرد خاطی و مدیر مهدکودک را دستگیر کرد. دکتر همایون هاشمی، رئیس سازمان بهزیستی کشور در این باره گفته که این مهدکودک را در فاز اول پلمپ کردیم و مربی تحویل مقامات قضایی شده است. پرونده قضایی مربوطه تشکیل شده و مابقی مراحل توسط دادستان و مقامات قضایی استان طی میشود. رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه علی رغم اینکه خود ما نیز از اتفاق رخ داده ناراحت هستیم و میخواهیم اشد مجازات برای خاطیان اعمال شود، گفت: تلاش خواهیم کرد تا الگوسازیهای مناسب انجام و از میزان بروز این خطاها کاسته شود. از چهارسال پیش گزینش مربیان تمام مهدهای کودک علی رغم اینکه متعلق به بخش غیردولتی هستند، از منظر اخلاقی، صلاحیت علمی و رفتاری انجام میشود، اما روح و روان و شخصیت انسانها همواره در حال تغییر است و این امکان وجود دارد که خطای انسانی اتفاق بیافتد. البته باید خطاهای انسانی را با مراقبت و آموزش به کمترین حد ممکن رساند.
جالب اینکه همین مهد کودک از ابتدای فروردین تا ابتدای تیرماه چهار مرتبه مورد بازرسی قرار گرفته بود و این مرکز به عنوان یکی از بهترین مهدهای کودک اردبیل شناخته میشود و فرزندان مقامات هم به آنجا سپرده میشدند.
شما تصور کنید چاره ای ندارید و باید کودکتان را به مهد کودک بفرستید؛ اگر کودکتان هنوز به درستی حرف نمی زند و در مهد کودک با وی بدرفتاری بشود و یا به او قرص خواب آور خورانده شود چگونه از این مساله باخبر می شوید؟
2. همواره با رسانه ای شدن چنین حوادثی، مسوولان سریعتر پیگیر ماجرا می شوند و بسیار سریعتر هم فراموش می شود اما موضوع کودک آزاری وبدرفتاری با کودکان در مهدهای کودک چیزی نیست که بتوان به راحتی از کنار آن گذشت. موضوع وقتی جدی می شود که بدانیم در 6 ماه اخیر 5 بار از مهد کودک فوق بازرسی شده بود و بازرسان نمرات قابل قبولی نیز به این مهد کودک داده بودند و در درجه بندی این مهد کودک سه ستاره بوده است. این مساله نشان می دهد که بازرسی های سازمان بهزیستی در این زمینه ناکارآمد بوده و کارایی خاصی ندارد و احیانا با شکایت والدین و یا پیش آمدن چنین رسوایی هایی این سازمان وارد عمل می شود. جالب تر اینکه معاون اجتماعی سازمان بهزیستی خبر می دهد که با وجود همین بازرسی ها در سال گذشته پروانه 70 مهدکودک باطل شده است. یعنی موضوع خیلی جدی تر از چیزی است که فکرش را می کنیم. 3. 150 هزار پرسنل زن در مهدهای کودک زیر نظر سازمان بهزیستی مشغول فعالیت هستند و محیط کار این مهدهای کودک با مسوولیت بانوان اداره می شود. طبق قانون باید حداقل به ازای هر 20 کودک یک مربی وجود داشته باشد. همچنین باید مهدهای کودک 3 ستاره و به بالا باید مجهز به دوربین مداربسته باشند. به گفته "نفریه" معاون سازمان بهزیستی این سازمان سیستم نظارتی خاصی دارد و هر ساله تقویت می شود که در برخی موارد این سخت گیری و نظارت موجب گلایه از سوی مسوولین ذیربط می شود. بهزیستی، استانداردهای لازم را برای فضا و مکان، کارکنان، مربی، کمک مربی، مسوول فنی و صاحب جواز مهدها دارد که طی چهار سال گذشته تمام افرادی که صاحب جواز هستند، نیز باید گزینش شوند. به گفته این مسوول یکی از مشکلات مهدهای ما استیجاری بودن آن است که در این صورت هزینه نصب و راه اندازی یک سیستم مداربسته و باز کردن و انتقال آن به مکانی دیگر مقرون به صرف برای صاحب امتیاز مهد کودک ها نیست. بنا به گفته مسوولان مهد کودک ستایش 3 ستاره بوده و دوربین مداربسته نیز داشته است؛ سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که آیا این دوربین مداربسته کارایی خاصی داشته است؟ چرا مدیر و مسوولان مهد کودک با استفاده از این دوربین جلوی فعالیت آن خدمه را نگرفتند؟ موضوع دیگر آنکه چرا با آن مربی ای که از این صحنه فیلمبرداری کرده برخورد صورت نگرفته است؟ طبق قانون بعد از مدیر، مربی مسوول نگهداری کودکان است و آن مربی به جای مراقبت از کودکان و جلوگیری از کودک آزاری خدمه مهد، اقدام به فیلمبرداری کرده است. البته اینکه یک موج رسانه ای علیه این اقدام شوم به وجود آید کاری پسندیده است اما فیلمبردار خود نیز خاطی بوده است.
4. موضوع فقط کودک آزاری نیست؛ موضوع آموزش های عجیب و غریب و عدم نظارت هم هست. بسیاری از مهدهای کودک قوانین خاص خود را دارند. مثلا در یک مهد کودک استخرهای مختلط دارند و به کودکان آموزش شنا می دهند، در مهد کودک دیگر آموزش رقص ها و حرکات موزون و حتی در برخی از مهدهای کودک که احتمالا غیر رسمی بوده آموزش شیطان پرستی داده می شده است. سازمان بهزیستی کشور در صورت گزارش کوچکترین تخلفی در این زمینه به شدت با آن برخورد می کند اما...
5. شما تصور کنید چاره ای ندارید و باید کودکتان را به مهد کودک بفرستید؛ اگر کودکتان هنوز به درستی حرف نمی زند و در مهد کودک با وی بدرفتاری بشود و یا به او قرص خواب آور خورانده شود چگونه از این مساله باخبر می شوید؟ این موضوع بسیار پیچیده است چراکه مساله فقط و فقط مهدهای کودک نیست. ما آن گونه که باید از کودکانمان مراقبت نمی کنیم. مثلا آیا می دانیم دیگران با کودکانمان چه رفتاری انجام می دهند، آیا والدین می دانند با کودکان چگونه رفتار کنند؟ آیا اصلا تغییر رفتار کودکان را متوجه می شویم؟
150 هزار پرسنل زن در مهدهای کودک زیر نظر سازمان بهزیستی مشغول فعالیت هستند و محیط کار این مهدهای کودک با مسوولیت بانوان اداره می شود. طبق قانون باید حداقل به ازای هر 20 کودک یک مربی وجود داشته باشد
6. نظارت حلقه مفقوده مهدهای کودک و مراکز آموزش های ابتدایی است. با توجه به رخداد تاسف انگیز فوق، باید بگوییم مسوولان سازمان بهزیستی و دستگاه های نظارتی مربوطه مانند سایر بخش ها با فقر اطلاعاتی و آموزشی مواجه هستند. قطعا بازرسی که همه جوانب یک مهد کودک را تایید می کند در حالیکه در آن مهد تخلف آشکار صورت می گیرد، مشکل اساسی دارد. موضوع دیگر نظارت والدین است؛ والدین اتفاقا به خاطر این که کودکانشان را به محیط خارج از خانه می فرستند باید بیش از پیش مراقب باشند و با ارتباط صحیح با کودکان موجب شوند آنها به راحتی از وضعیت خود در مهد کودک سخن بگوید. مثلا بسیاری از کودکان از مربیان خود ناراحتند اما والدین فکر می کنند آنها بهانه جویی می کنند. حتی اگر کودکان بهانه جویی می کنند باید ریشه آن را پیدا کرد. همچنین باید هر گونه تغییر در رفتار و روحیات کودکان موجب ایجاد حساسیت در والدین شود. در کشورهای پیشرفته هزینه مهدهای کودک و مراکز آموزش ابتدایی بیشتر از هزینه تحصیل در دانشگاه است چراکه هرچه سن فرزندان کمتر باشد حساسیت روی آن بیشتر می شود. آیا در کشور ما نیز مقدار توجه به کودکان و فرزندان به اندازه اهمیتی که باید وجود باشد، است؟خبر
مطالب مرتبط:
- بهینه سازی شرایط دورکاری مادران شاغل در دست مدیران
- ۱۲ مأموریت یک جوان مؤمن انقلابی در بیانات رهبر معظم انقلاب
- پخش کارتون از عوامل ترویج فرهنگ غربی بین کودکان است/ فعالیت مربیان بهایی در مهدهای استان یزد
- از مهدهای ارائه دهنده رقص و آواز تا نفوذ گسترده فرق ضاله و گروههای ضد انقلاب برای تربیت کودکان/ سایه غفلت سازمان بهزیستی بر سر فعالیت های مهدهای کودک+تصاویر
- مرگ 4 کودک در پی کودک آزاری والدین/ ثبت 209 مورد کودک آزاری طی 6 ماهه اخیر
ویژه زنان
- خانهای برای نفسکشیدن بدون ویروس و بیماری! (باز کردن در صفحه جدید)
- برگزاری رزمایش الی بيت المقدس به مناسبت هفته بسیج در یزد (باز کردن در صفحه جدید)
- آزادی مادر در بند با کمک فرزند شهیدِ یزدی (باز کردن در صفحه جدید)
- نفرات برتر مسابقات اسکواش بانوان یزد معرفی شدند (باز کردن در صفحه جدید)
- اقتداری اولین بانوی ایرانی فاتح جهان در اسکواش (باز کردن در صفحه جدید)
- بیشاز ۵۰۰ زوج یزدی در انتظار وام ازدواج (باز کردن در صفحه جدید)
- «زن دلخواه خدا» یا «زن مدنظر غرب» (باز کردن در صفحه جدید)
- مطب پزشک متخلف زنان و زایمان در یزد پلمب شد (باز کردن در صفحه جدید)
- قیمت پوشاک در یزد تغییری نداشته است (باز کردن در صفحه جدید)
- حضور استاندار در منزل مدیرمسئول یزدبانو (باز کردن در صفحه جدید)
- بهرهبرداری از ۲۹ واحد بهداشتی در یزد (باز کردن در صفحه جدید)
- چرا بیمارستان ولیعصر بافق تکمیل نشده است؟ (باز کردن در صفحه جدید)
- آزادی ۳ مادر زندانی یزدی با کمک جاماندگان اربعین حسینی (باز کردن در صفحه جدید)
- لزوم یکسانسازی سرفصلهای طرح نماد با محوریت مجموعه بهزیستی (باز کردن در صفحه جدید)
- تاثیر آب چغندر بر سلامت قلب زنان (باز کردن در صفحه جدید)
- درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (باز کردن در صفحه جدید)
- رعایت حجاب در المپیک کار سختی نبود (باز کردن در صفحه جدید)
- نقش زنان در کربلا کمتر از مردان نبود (باز کردن در صفحه جدید)
- نخستین پیروزی تیم ملی زنان در لیگ ملتهای آسیای مرکزی (باز کردن در صفحه جدید)
- نقش پدر در تغذیه کودک با شیر مادر (باز کردن در صفحه جدید)
نکات خانه داری
- درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (باز کردن در صفحه جدید)
- افراد غیرمتخصص باعث تخریب طب سنتی هستند (باز کردن در صفحه جدید)
- ۲۰ نکته خانهداری مدرن برای همه خانمها (باز کردن در صفحه جدید)
- طرز تهیه مقلوبه پلو عربی مرغ و بادمجان خوشمزه و مجلسی (باز کردن در صفحه جدید)
- آشپزی مدرن و سنتی روی یک سفره (باز کردن در صفحه جدید)
- ترفندهای ساده ولی کاربردی در خانه داری (باز کردن در صفحه جدید)
- طرز تهیه پلوی نخود فرنگی با مرغ ریش ریش شده (باز کردن در صفحه جدید)
- ترفندهای جالب خانهداری که نمیدانستید!/ تصاویر (باز کردن در صفحه جدید)
- جشنوارههای بومی نشاط اجتماعی جامعه را میافزاید (باز کردن در صفحه جدید)
- نکات خانهداری مدرن برای همه خانمها (باز کردن در صفحه جدید)
- طرز تهیه لقمههای گوشتی (باز کردن در صفحه جدید)
- طرز تهیه کوکو پیازچه با سس مخصوص (باز کردن در صفحه جدید)
- شولی؛ پیش غذای محبوب یزدی ها + تصاویر (باز کردن در صفحه جدید)
- شستن ظرف ها بدون پیش بند این عوارض را به دنبال دارد (باز کردن در صفحه جدید)
- مرغ همچنان در اوج (باز کردن در صفحه جدید)
- دستور رئیس جمهور به دو وزارتخانه برای کنترل قیمت مرغ (باز کردن در صفحه جدید)
- یارانه ۲.۵ میلیارد دلاری برای تولید گوشت مرغ کجا رفت؟ (باز کردن در صفحه جدید)
- راهکارهایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران کرونا (باز کردن در صفحه جدید)
- فعالیت زیرزمینی آرایشگاه های زنانه یزد در اوج کرونا!/آرایشگاههای زنانه متخلف لغو مجوز دائم میشوند (باز کردن در صفحه جدید)
- راههای محافطت از کودکان در برابر کووید۱۹ (باز کردن در صفحه جدید)