به گزارش یزدبانو، الهام السادات هاشمیان نایینی در ارتباط با با انچه زنان باردار در سفر باید رعایت کنند، اظهارداشت: زنان باردار باید لباس و کفش راحت بپوشند و خودشان را زیاد در سفر خسته نکنند.
وی افزود: زنان باردار در صورتی که با وسیله شخصی سفر نمیکنند باید زودتر به فرودگاه یا ایستگاه قطار بروند که اگر اتفاقی افتاد یا در ترافیک ماندند، مجبور نباشند بدوند یا دچار استرسشوند.
جراح و متخصص زنان گفت: آنها باید تا میتوانند از نگرانی بی مورد بپرهیزند. در ضمن اشعه گیتهای ورودی و خروجی هواپیما برای جنین ضرر ندارد، نگران نباشند.
هاشمیان نایینی گفت: زنان باردار داروهای خاص و آنچه باید روزانه مصرف کنند، همراه داشته باشند.
وی تاکید کرد: زنان باردار نباید چمدان و بار سنگین همراه ببرند یا حمل کنند و هیچ دارویی بدون تجویز پزشک مصرف کنند همچنین حواسشان به رژیم غذایی و برنامه خواب شان باشد.
هاشمیان نایینی گفت: اغلب افراد در سفر مصرف آب را از یاد میبرند ولی زنان باردار باید در سفرآب به میزان لازم مصرف کنند.
وی افزود: زنان باردار توجه داشته باشند که آب و یخ بین راهی مصرف نکنند و حتما بطری آب را هر جا میروند، همراه داشته باشند. برای پیشگیری از حالت تهوع اوایل بارداری، مقداری خشکبار و بیسکویت خشک همراه خود داشته باشند.
هاشمیان نایینی گفت: زنان باردار باید از خوردن گوشتهای نیم پز و غذاهایی که ممکن است قبلا طی روز چند بار گرم شده باشند، خودداری کنند. و وعدهای سالم و کوچک در کیف دستی شان داشته باشند.
وی گفت: میوه و سبزی ها را حتما با آب لوله کشی بشویند نه آب چشمه و آبشار و تا میتوانند از خوردن میوه خام که نمیشود پوستش را کند، بپرهیزند.
وی تصریح کرد: زنان باردار نباید از صبح تا شب پیاده روی و گردش کنند و باید از هر موقعیتی برای استراحت و تجدید قوا استفاده کنند، حتی اگر در حد این باشد که مدتی دراز بکشند و پاها را جایی بالاتر از بدن شان قرار دهند.
هاشمیان نایینی گفت: در طول سفر حتما یک بالشتک در گودی کمرشان قرار دهند و بعد از یک ساعت نشستن در راهرو قطار یا هواپیما راه بروند یا از اتومبیل پیاده شوند و انگشتان پای شان را باز و بسته کنند.
وی افزود: اگر سفر هوایی شان طولانی باشد، برای تنظیم خواب و تطبیق ساعت دچار مشکل میشوند، بنابراین تا جایی که می توانند به کشورهایی که بیشتر از ۴ ساعت با ما اختلاف ساعت دارند، سفر نکنند.
هاشمیان نایینی گفت: در این سفرها یک کارت همراه داشته باشند و روی آن سن خودشان، تاریخ آخرین عادت ماهیانه، تاریخ زایمان، نتایج بارداری های قبلی، موارد احتمالی ابتلا به بیماری در دوران بارداری، نتایج آزمایشها و سونوگرافی ها، حتی گروه خونی را درآن ذکر کنند، تا اگر مشکلی پیش آمد، نکته ای فراموش نشود.
وی خاطر نشان کرد: در سفر از هرگونه فعالیت تفریحی و ورزشی که باعث فشار به شکم و بدن می شود یا ضربه های شدید که خطر سقط جنین دارد، مانند اسکی، اسب سواری، جت اسکی و غواصی بپرهیزند. در پارک های تفریحی از سوارشدن به دستگاه هایی که سقوط یا توقف ناگهانی و شدید دارند، خودداری کنند. حتی به سونا و جکوزی هم نروند.
هاشمیان نایینی گفت: در بستن کمربند ایمنی باید دقت کرد که کمربند را زیر شکم ببندند تا در صورت توقف ناگهانی وسیله نقلیه، به جنین آسیبی وارد نشود. همچنین زنان باردار میتوانند از بالشهای مخصوص گردن، برای راحتی سر در طول سفرهای جاده ای استفاده کنند. همچنین صندلی ماشین را به عقب برده و پاهای خود را دراز کنند تا کمتر خسته شوند.
وی افزود: اگر بستن کمربند به شکم فشار وارد می کند، می توانند وسیله ای مانند بالش را بین کمربند و بدن خود قرار دهند تا فشار کمتری به شکم وارد شود.
جراح و متخصص زنان در پایان به زنان باردار توصیه کرد: تا حد امکان، از مسافرت رفتن در طی نه ماهه بارداری خودداری کنند تا خطری برای آنها و فرزندشان پیش نیاید.