Skip to Content

در آستانه‌ی آغاز گردهمایی عظیم اربعین حسینی؛

۲۰ توصیه مهم به زائران پیاده‌ اباعبدالله الحسین(ع)


سعی کنید در موکب های عراقی هم تا جایی که مقدور است سکنی داشته باشید. آنها باید ببینند اینجا ایرانی و عراقی نداریم و همه یک امت واحده هستیم.

به گزارش یزدبانو، از قدیم گفته‌اند که یکی از راه‌های شناخت دقیق‌تر انسان‌ها و روحیات‌شان، معاشرت به آن‌ها در سفر است. سفر به کربلا در ایام اربعین حسینی برای غالب شیعیان به صورت پیاده خواهد بود و کمتر کسی است که نداند چه رویدادهای دلنشینی در این سفر معنوی پیش روی زائران پیاده‌ی اباعبدالله الحسین(ع) است.

یکی از مهمترین نکات این سفر، معاشرت نزدیک مردم ایران و عراق است به طوری که بسیاری از ایرانیان طی سفر پیاده روی اربعین تقریبا میهمان خانواده های عراقی هستند، به خانه‌های آن‌ها رفت و آمد می‌کنند، در موکب‌ها یا مضیف‌ها سکنی می‌گزینند و استراحت کرده و بعضا استحمام می‌کنند. غذایی می‌خورند و به حرکت خود ادامه می‌دهند.

در این میان اگر نکات بسیار ظریف آداب معاشرت و مغایرت‌هایی که میان فرهنگ دو ملت وجود دارد رعایت نشود، ممکن است آسیب‌های جبران ناپذیری را در سطوح کلان به روابط میان دو کشور مهمتر از آن، روابط میان دو ملت بزند. مخصوصا در روزهایی که دشمنان شیعیان در منطقه و حتی کشورهای غربی و اروپایی به شدت به دنبال اختلاف افکنی میان جامعه‌ی شیعیان و زائرین اباعبدالله الحسین(ع) هستند.

به همین منظور، توصیه می‌شود حتی‌الامکان اخلاق حسنه‌ای که میراث گران‌بهای پیامبر گرامی اسلام(ص) است را سرلوحه قرار داده و بدون کمترین حاشیه‌ای و با دلی کاملا بزرگ و بخشنده و مهربان، راهی این سفر معنوی و دلنشین شوید تا حلاوت آتش این کوره‌ی داغ و شعله‌ور حسینی که سراسر جهان را در نوردیده است، کاسته نشود.

به همین منظور، 20 نکته‌ی کوتاه و کاربردی برای رعایت در این راهپیمایی را به عنوان ره‌توشه از خبرنامه دانشجویان ایران قبول کرده و با رعایت آن، به تقویت این سپاه عظیم حسینی کمک کنید:

1- در این چند روزی که عراق هستید، بین آنچه موکب‌های کوچک عراقی تقدیم شما می‌کنند با آنچه در موکب‌های پر زرق و برق ایرانی‌ها توزیع می‌شود، فرقی قائل نشوید.متاسفانه حضور پر رنگ برخی موکبهای ایرانی آنهم با آن همه زرق وبرق در پذیرایی از زائران، حس میزبانی عراقی ها را به چالش کشیده است. سعی کنید در موکب های عراقی هم تا جایی که مقدور است سکنی داشته باشید. آنها باید ببیننداینجا ایرانی و عراقی نداریم و همه یک امت واحده هستیم.

2- در این چند روزی که عراق هستید، اگر جایی فلان غذای ایرانی توزیع می‌شد،فریاد نزنید غذای ایرانی!! با این کار عراقی‌ها احساس می‌کنند که برای آنها نیست! چراکه هیچ موکب عراقی هیچ‌وقت فریاد نمی‌زند غذای عراقی!

3- در این چندروزی که عراق هستید، کمک کنیدهزینه‌های دولت عراق برای جمع آوری زباله و بهداشت مسیرها بیش از پیش نشود.

4- در این چند روزی که عراق هستید، به اعتقادات مذهبی و عربی عراقی‌ها کاری نداشته باشید. اصلا روی ایرانی و عراقی بودن صحبت نکنید.

5- در این چند روزی که عراق هستید،غذایی نگیرید که نمی‌خورید. عراقی‌ها خیلی خیلی ناراحت می‌شوند! اگر هم گرفتید و بدتان آمد، به روی خودتان نیاورید و از طرف تشکر هم کنید. همان جا جلوی عراقیها ظرف غذا را دور نیندازید.

6- در این چند روزی که عراق هستید،مراقب وسایل عمومی و مردمی عراقی‌ها باشید. خودروها، سرویس‌های بهداشتی، محل اسکان و...

7- در این چند روزی که عراق هستید، بدانید که عراقی‌ها موظف به خدمت رایگان به شما نیستند! پس هرجا هزینه‌ای داشت پرداخت کنید. مثلا کرایه ماشین!

8- در این چند روزی که عراق هستید، اگر در منزلی اسکان یافتید، خیال نکنید که میزبان تا هروقت که شما بخواهید،تمایل دارد و می‌تواند از شما پذیرایی کند!

9- در این چند روزی که عراق هستید،یادتان نرود که عراق کشوری در حال جنگ و به شدت پرخرج است. خرج اضافی برای این کشور نتراشیم.

10- در صورت امکان چند هدیه کوچک از ایران خریداری کرده؛ در مسیر به نام ایران به کودکان عراقی هدیه دهید.

11- با خادمان موکب ها از هر ملیتی خوشرو باشید، قدردانی کنید و عکس یادگاری بگیرید.

12- بعضا برخی خانمهای ایرانی داخل موکب ها آرایش می کنند. لطفا توجه داشته باشیدکه زنان عراقی هرگونه آرایش کردن زنان، علی الخصوص در ایام عزای اهل بیت(علیهمالسّلام) را به شدت بد و قبیح می دانند.

13- در کنار استفاده از تصاویر و نشانه هایی که با خود حمل میکنید (مانند تصویر رهبر انقلاب یا سردار سلیمانی) حتماً از تصاویر مراجع عظام تقلید عراقی(آیات سیستانی، حکیم و صدر) و یافرماندهان الحشد الشعبی (هادی العامری، ابومهدی مهندس و ... ) هم استفاده کنید.

14- محور غربی،عبری، عربی شدیداً در حال تبلیغ در میان مردم عراق هستند که ایران کشور شما را تسخیر کرده است. حتماً با همان عربی دست وپا شکسته به عراقی ها بگویید که دفاع از حریم اهل بیت (علیهم السّلام) و مردم عراق را وظیفه دینی ایرانی ها می دانید و از دوستی و صمیمیت دو ملت و از اینکه به نیابتشان به زیارت امام رضا (علیهالسّلام) خواهید رفت بگویید.

15- به هیچ وجه به تصاویر، بنرها و موکب هایجریان شیرازی واکنش نشان ندهید.

16- در مسیر پیاده روی،برخی فرقه های انحرافی مانند کلبی ها، یمانی ها، صرخی ها و ... حضور دارند. وقتتان را با بحث بیهوده با آنها هدر ندهید و در موکب هایشان نیز اقامت نکنید.

17- تقریبا همه شما عزیزان ابزار تصویر برداری مناسب در اختیار دارید (حداقل دوربین گوشیهایتان). اتفاقات و صحنه های ناب این سفر بینظیر را ثبت و ضبط کرده و با هشتگ های انگلیسی در شبکه های اجتماعی جهانی (مانند گوگل پلاس،فیس بوک، توییتر،اینستاگرام و ...) به اشتراک بگذارید.

18- هر سال به تعداد خبرنگاران غیر مسلمان کنگره عظیم اربعین افزوده می شود. شما عزیزان نمایندگان فرهنگ غنی ایرانی- اسلامی ما هستید. به گونه ای رفتار کنید و سخن بگویید که ایرانیان، به عنوان نمونه استاندارد و قابل یک شیعه به جهانیان معرفی شوند.

19- امسال شیطان و ایادی او تمام حربه های خود را به کار گرفته اند تا راهیان این سفر راکم و کمتر و دلهای ایشان نسبت به هم را پر از کینه کنند. در این راه فقط به ندای «هل من ناصر» ارباب بیکفن دل بسپارید و گوش بر اصوات  تفرقه افکنانه سپاهیان ابلیس ببندید.  در حدّ توان خویش، کمکهای مادّی و معنوی خود را نثار برادران و خواهرانی کنید که در عزمشان نسبت به این سفر موانعی وجود دارد.

20- فراموش نکنیم شایدیکی از همین هزاران عزیزی که از کنارشان عبور میکنیم مولا و صاحبمان حضرت ولی عصر ارواحنا فداه باشند. احترام زائران حضرت حسین (علیهالسّلام) و این مسیر مقدّس را حفظ کنیم.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری