اختلاف ۳۰ درصدی قیمت گوشت به جیب دلالان میرود
به گزارش يزدبانو، آمارها نشان میدهد در یک سال گذشته قیمت گوشت قرمز به سبب رشد چشمگیر قیمت، از سبد بسیاری از خانوار حذف شده است. این امر بدان معناست که تلاشهای دولت برای کاهش قیمت چندان مثمر ثمر نبوده است.
در اول مرداد امسال رئیس جمهور در جلسه ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز به گزارشهای ارائه شده در مورد دامهای وارداتی به کشور طی ماههای گذشته اشاره کرده و گفت: در مقطعی بنابر شایعات مربوط به صادرات دام زنده از کشور قیمت گوشت افزایش یافت، اما با وجود اقدامات مناسبی که در زمینه واردات دام انجام شد قیمت گوشت هنوز متعادل نیست و بنابر اذعان وزیر جهاد کشاورزی حداقل ۳۰ درصد قیمت گوشت اضافه است که پس از مشخص شدن مشکل باید آن را حل کرد.
آخرین آمار مرکز آمار پیرامون تورم اقلام خوراکی نشان میدهد که قیمت گوشت گوسفند و گوساله در یک سال اخیر به ترتیب ۱۰۴ و ۱۱۹ درصد رشد داشته است این در حالی است که در هفتم خرداد امسال و با آغاز اوج گیری قیمت گوشت قرمز صادرات هر گونه دام زنده و گوشت گرم از کشور ممنوع و در دی ماه سال گذشته واردات دام زنده از رومانی و گوشت قرمز از سایر کشورها به منظور تنظیم بازار آغاز شد.
بسیاری از مسئولان دلایل مختلفی برای افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار مطرح میکنند و معتقدند که متولیان ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز باید از خروج دام جلوگیری کنند تا قیمت گوشت در بازار داخل به تعادل برسد.
حلقههای واسط عامل گرانی گوشت در بازار
سعید سلطانی مدیر عامل اتحادیه دامداران، با انتقاد از فاصله چشم گیر قیمت گوشت از تولید تا مصرف، اظهار کرد: در مواقعی که قیمت گوشت قرمز در بالاترین حد خود در بازار قرار دارد اختلاف قیمت درب دامداری تا توزیع حداقل ۵۰ درصد است که این امر موجب شده این قلم کالای خوراکی از سفره بسیاری از خانوارها حذف شود.
وی قاچاق دام را یکی از دلایل گرانی گوشت قرمز در بازار اعلام کرد و گفت: با وجود آنکه کشورهای حوزه خلیج فارس تمایلی به دام سنگین ندارند و همواره خواهان دام نارس با وزن کمتر هستند از این رو بسیاری از دلالان به سراغ دامداران آمده و دامهای پروار بندی با وزن کمتر را با قیمتهای بالایی خریداری میکنند که این امر موجب شده بهرهوری در کشور کاهش یابد و تنها سود این کار به جیب عدهای دلال و قاچاقچی برود.
سلطانی با اشاره به اینکه افزایش قیمت گوشت در بازار ارتباطی به دامدار ندارد، بیان کرد: هم اکنون متوسط قیمت هر کیلو دام زنده درب دامداری بین ۳۶ تا ۳۷ هزار و لاشه ۷۰ تا ۷۵ هزار تومان است که متاسفانه به سبب حلقههای واسط میان تولید کننده تا مصرف کننده دام زنده با نرخهای بالایی در میادین عرضه میشود این در حالی است که هیچ نظارتی بر بازار و حذف واسطهها و دلالان صورت نمیگیرد.
مدیر عامل اتحادیه دامداران با اشاره به اینکه اختلاف قیمت گوشت از دامداری تا خرده فروشی در ایام پایانی سال حداقل ۵۰ درصد بود، اظهار کرد: هم اکنون با توزیع گوشتهای وارداتی و واردات مناسب دام زنده از رومانی و همچنین شرایط مساعد تولید و افزایش عرضه دام داخلی اختلاف قیمت به ۳۰ درصد رسیده است که این امر نشان میدهد همچنان حلقههای واسطه در بازار نمیگذارند گوشت با نرخ منطقی خود به دست مصرف کننده برسد.
وی جذابیت قاچاق دام همزمان با نوسان نرخ ارز را یکی از عوامل اصلی افزایش قیمت نهادههای دامی در بازار برشمرد و گفت: این در حالی است که با کنترل نسبی قاچاق تا حدودی قیمت نهادههای دامی در بازار کاهش یافته است، اما همچنان با نرخ مصوب خود فاصله دارد.
سلطانی ادامه داد: دولت باید شرایطی فراهم کند تا اتحادیهها و تعاونیها با عرضه مستقیم دام بتوانند حلقههای واسط توزیع را از بین ببرند چرا که هم اکنون فاصله قیمت گوشت از دامداری تا خرده فروشی به سبب سودجویی عوامل واسطه حداقل ۳۰ درصد است که با حذف واسطههای زائد میتوان آن را به ۱۰ تا ۱۵ درصد تقلیل داد.
مدیر عامل اتحادیه دامداران با اشاره به اینکه اتحادیهها و دامداران به دنبال سودهای کاذب نیستند تصریح کرد: با وجود فراوانی دام، توزیع مستقیم تنها راهکار کنترل قیمت گوشت در بازار است و در غیر این صورت سودجویان و دلالان با نرخهای کاذبی گوشت را در بازار عرضه میکنند.
دامداران به امید صادرات، از عرضه دام امتناع میکنند
علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی، با اشاره به اینکه قیمت گوشت در ماههای اخیر نوسان بسیار چشمگیری در بازار داشت اظهار کرد: با توجه به شرایط کنونی عرضه و تقاضا مسئولان ذیربط باید پاسخگو باشند که به چه علت قیمت گوشت حداقل ۳۰ درصد در بازار اضافه است.
وی افزود: اگر دامداران از انباشتگی دام در واحدهای خود گلایهمند هستند حال جای این سوال مطرح است که چرا اقدام به عرضه فراوان دام در بازار نمیکنند تا مکانیزم عرضه و تقاضا همانند سایر بخشها تعیین کننده قیمت در بازار باشد.
ملکی قیمت کنونی هر کیلو شقه گوسفندی بدون دنبه را ۱۰۵ تا ۱۰۶ هزار تومان اعلام کردو گفت: با توجه به ازدیاد تقاضا در برابر عرضه قیمت شقه گوسفندی نسبت به روزهای اخیر حدود ۱ هزار تا ۱ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش داشته است.
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی با اشاره به اینکه قاچاق دام کماکان در حال انجام است بیان کرد: اگر چه میزان خروج دان از مرزهای کشور همانند گذشته آشکار نیست، اما همچنان به طور محدود دام از مرزهای کشور قاچاق میشود که این امر تا حدودی بر بازار تاثیر گذاشته است.
وی با تاکید بر مخالفت مسئولان وزارت جهاد کشاورزی با صادرات دام زنده گفت: اگر چه بسیاری از دامداران به سبب انباشتگی دام در واحدهای خود خواستار رفع ممنوعیت صادرات از معاونت امور دام هستند، اما بنده معتقدم صادرات دام زنده میتواند در ماههای آتی به سبب کمبود عرضه بر روند بازار اثر سوء بگذارد.
ملکی نرخ کنونی هر کیلو دام زنده سبک را ۴۵ تا ۴۶ هزار تومان اعلام کردو گفت: در هفتههای اخیر افزایش قیمت دام زنده منجر به تغییرات قیمت در بازار گوشت شد این در حالی است که بسیاری از دامداران به سبب عید قربان و یا امید به صادرات از عرضه امتناع میکنند.
عرضه مستقیم راهکار تعادل قیمت در بازار
منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور، با اشاره به دلایل گرانی گوشت در بازار اظهار کرد: هم اکنون بسیاری از واسطهها و سیستمهای فروش گوشت سعی میکنند حاشیه سود خود را حفظ کنند در حالی که دامداران با سبب انباشتگی دام در واحدهای خود با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم میکنند.
وی افزود: بر اساس نامه دامداران تولید کنندگان هر کیلو لاشه گاو و گوساله را با قیمت ۵۶ هزار تومان و گوسفندی را ۶۵ هزار تومان درب کشتارگاه عرضه میکنند که با احتساب هزینههای حمل و نقل هر کیلو گوشت گاو با نرخ ۶۰ هزار تومان و گوسفندی ۷۰ هزار تومان باید در اختیار مصرف کننده قرار گیرد که متاسفانه به سبب وجود حلقههای واسط طبق اذعان وزیر جهاد کشاورزی شاهدیم که قیمت گوشت حداقل ۰ درصد در بازار اضافه است.
پوریان حذف واسطهها و عرضه مستقیم دام به کشتارگاهها را راه حلی مناسب برای کنترل بازار برش مرد و گفت: اگر وزارت جهاد کشاورزی با عرضه مستقیم دام سنگین به کشتارگاهها موافقت کند این موضوع در کنار توزیع مستقیم دام سبک میتواند در کاهش قیمت و برچیده شدن بساط دلالان از بازار نقش به سزایی داشته باشد.
رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور قیمت کنونی هر کیلو دام سنگین درب دامداری را ۳۰ هزار و دام سبک را ۳۵ هزار تومان اعلام کرد و گفت: این در حالی است که هم اکنون به سبب وجود حلقعههای واسط و زائد هر کیلو دام سبک در میادین با نرخ ۴۲ هزار توان عرضه میشود به همین خاطر از معاونت امور دام تقاضا داریم که با اتخاذ تمهیداتی شرایط را برای عرضه مستقیم دام فراهم کند.
وی ادامه داد: با توجه به نوسان چشمگیر قیمت گوشت در ماههای اخیر دولت برای تنظیم بازار واردات دام زنده و گوشت قرمز از سایر کشورها را در دستور کار خود قرار داد که این موضوع در کنار افزایش میزان بارش و علوفه زیاد در مراتع و در نتیجه افزایش تولید دام زنده و ممنوعیت صادرات و کنترل قاچاق از مرزهای کشور موجب شد تا بازار گوشت به تعادل نسبی برسد.
این مقام مسئول در پایان تصریح کرد: اگر شرایطی فراهم شود که دامداران بتوانند دام خود را در بازار و کشتارگاهها به صورت مستقیم عرضه کنند در ماههای آتی به طور قطع اختلاف ۳۰ درصدی قیمت گوشت از دامداری تا توزیع از بین میرود.
منبع: باشگاه خبرنگاران
مطالب مرتبط:
ویژه زنان
- خانهای برای نفسکشیدن بدون ویروس و بیماری! (باز کردن در صفحه جدید)
- برگزاری رزمایش الی بيت المقدس به مناسبت هفته بسیج در یزد (باز کردن در صفحه جدید)
- آزادی مادر در بند با کمک فرزند شهیدِ یزدی (باز کردن در صفحه جدید)
- نفرات برتر مسابقات اسکواش بانوان یزد معرفی شدند (باز کردن در صفحه جدید)
- اقتداری اولین بانوی ایرانی فاتح جهان در اسکواش (باز کردن در صفحه جدید)
- بیشاز ۵۰۰ زوج یزدی در انتظار وام ازدواج (باز کردن در صفحه جدید)
- «زن دلخواه خدا» یا «زن مدنظر غرب» (باز کردن در صفحه جدید)
- مطب پزشک متخلف زنان و زایمان در یزد پلمب شد (باز کردن در صفحه جدید)
- قیمت پوشاک در یزد تغییری نداشته است (باز کردن در صفحه جدید)
- حضور استاندار در منزل مدیرمسئول یزدبانو (باز کردن در صفحه جدید)
- بهرهبرداری از ۲۹ واحد بهداشتی در یزد (باز کردن در صفحه جدید)
- چرا بیمارستان ولیعصر بافق تکمیل نشده است؟ (باز کردن در صفحه جدید)
- آزادی ۳ مادر زندانی یزدی با کمک جاماندگان اربعین حسینی (باز کردن در صفحه جدید)
- لزوم یکسانسازی سرفصلهای طرح نماد با محوریت مجموعه بهزیستی (باز کردن در صفحه جدید)
- تاثیر آب چغندر بر سلامت قلب زنان (باز کردن در صفحه جدید)
- درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (باز کردن در صفحه جدید)
- رعایت حجاب در المپیک کار سختی نبود (باز کردن در صفحه جدید)
- نقش زنان در کربلا کمتر از مردان نبود (باز کردن در صفحه جدید)
- نخستین پیروزی تیم ملی زنان در لیگ ملتهای آسیای مرکزی (باز کردن در صفحه جدید)
- نقش پدر در تغذیه کودک با شیر مادر (باز کردن در صفحه جدید)
نکات خانه داری
- درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (باز کردن در صفحه جدید)
- افراد غیرمتخصص باعث تخریب طب سنتی هستند (باز کردن در صفحه جدید)
- ۲۰ نکته خانهداری مدرن برای همه خانمها (باز کردن در صفحه جدید)
- طرز تهیه مقلوبه پلو عربی مرغ و بادمجان خوشمزه و مجلسی (باز کردن در صفحه جدید)
- آشپزی مدرن و سنتی روی یک سفره (باز کردن در صفحه جدید)
- ترفندهای ساده ولی کاربردی در خانه داری (باز کردن در صفحه جدید)
- طرز تهیه پلوی نخود فرنگی با مرغ ریش ریش شده (باز کردن در صفحه جدید)
- ترفندهای جالب خانهداری که نمیدانستید!/ تصاویر (باز کردن در صفحه جدید)
- جشنوارههای بومی نشاط اجتماعی جامعه را میافزاید (باز کردن در صفحه جدید)
- نکات خانهداری مدرن برای همه خانمها (باز کردن در صفحه جدید)
- طرز تهیه لقمههای گوشتی (باز کردن در صفحه جدید)
- طرز تهیه کوکو پیازچه با سس مخصوص (باز کردن در صفحه جدید)
- شولی؛ پیش غذای محبوب یزدی ها + تصاویر (باز کردن در صفحه جدید)
- شستن ظرف ها بدون پیش بند این عوارض را به دنبال دارد (باز کردن در صفحه جدید)
- مرغ همچنان در اوج (باز کردن در صفحه جدید)
- دستور رئیس جمهور به دو وزارتخانه برای کنترل قیمت مرغ (باز کردن در صفحه جدید)
- یارانه ۲.۵ میلیارد دلاری برای تولید گوشت مرغ کجا رفت؟ (باز کردن در صفحه جدید)
- راهکارهایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران کرونا (باز کردن در صفحه جدید)
- فعالیت زیرزمینی آرایشگاه های زنانه یزد در اوج کرونا!/آرایشگاههای زنانه متخلف لغو مجوز دائم میشوند (باز کردن در صفحه جدید)
- راههای محافطت از کودکان در برابر کووید۱۹ (باز کردن در صفحه جدید)