Skip to Content


اشتغال‌زایی برای 5نفر با راه‌اندازی سالن پرورش قارچ/ واقعاً به فرمان «اقتصاد مقاومتی» گوش دهیم


بانوی کارآفرین یزدی گفت: پرورش قارچ را در زیرزمین خانه‌مان شروع کردم و با رونق کارم توانستم سالن پرورش قارچ با اشتغال‌زایی برای 5 بانوی دیگر را داشته باشم.

یزدبانو؛ حضور زنان در محیط‌های کاری و تأثیرگذاری آنان بر اقتصاد از جمله مباحث پر چالش در بین صاحب‌نظران است. اشتغال زنان در فعالیت‌هایی که سنخیتی با وجود و ظرافت زنان ندارد و آن‌ها تحت فشارهای مالی و اقتصادی یا مجبور به انتخاب این شغل‌ها هستند و یا بعضاً صرف علاقه به این مشاغل روی آورده‌اند.

چند سالی است که طرح‌های متفاوت اقتصاد مقاومتی در سطح کشور مطرح شده و مورد استقبال بسیاری از افراد به‌ویژه بانوان قرار گرفته‌ است. به‌واقع ویژگی‌های منحصربه‌فرد این طرح‌ها این امکان را به بانوان داده است تا در کنار نقش مادری و همسری فعالیت‌های اقتصادی نیز داشته باشند.

پرورش قارچ يكي از مشاغل زودبازده است كه می‌توان از اين فعاليت توليدي گامی در راستاي اقتصاد مقاومتي یاد کرد.

مهناز زارع بانوی یزدی فعال درزمینهٔ پرورش قارچ است که از سال 93 تاکنون فرمان «اقتصاد مقاومتی » رهبر معظم انقلاب را لبیک گفته است.

وی در گفتگو با خبرنگار یزدبانو با تأکید بر ضرورت جدیت در عمل به‌فرمان «اقتصاد مقاومتی» خاطرنشان کرد: باید در ابعاد مختلف زندگی‌مان فرهنگ اقتصاد مقاومتی را پیاده کرده و واقعاً به این فرمان رهبر انقلاب گوش فرا دهیم.

این بانوی یزدی با بیان اینکه بر اساس علاقه‌ای که به انجام کار تولیدی داشتم و با حمایت اعضای خانواده مبادرت به پرورش قارچ کردم، تصریح کرد: قبلاً خانه‌دار بودم و ازآنجایی‌که اوقات فراغت زیادی داشتم تصمیم گرفتم در کنار امور خانه‌داری سالن پرورش قارچ راه‌اندازی کنم.

زارع با اشاره به هزینه‌های راه‌اندازی یک سالن پرورش قارچ بیان کرد: برای راه‌اندازی یک سالن 10 تنی جهت تهیه تأسیسات زیربنایی، مواد اولیه و هزینه‌های نیروی انسانی، به‌طورکلی از تجهیز تا برداشت به حدود 15 میلیون تومان نیاز است.

وی قارچ را محصولی ارگانیک عنوان کرد و افزود: پرورش قارچ در مدت‌زمان 2 ماه انجام خواهد شد که در این مدت باید به دقت و اصول این کار انجام گیرید؛ میزان سود تولیدکننده تا حد زیادی به نحوه برداشت که طی سه مرحله انجام می‌گیرد، بستگی دارد.

این پرورش‌دهنده قارچ با ابراز خرسندی از گام نهادن در راه تولید و کمک به اقتصاد خانواده خاطر نشان کرد: در ابتدا پرورش قارچ را در زیرزمین خانه‌مان شروع کردم اما با رونق کارم توانستم سالن پرورش قارچ با اشتغال‌زایی برای 5 بانوی دیگر را داشته باشم. به‌طورکلی عرصه‌های تولیدی کوچک مانند پروش قارچ به دلیل نیاز به سرمایه نه چندان زیاد می‌تواند زمینه اشتغال تعداد زیادی از افراد را فراهم کند.

وی با اشاره به مشکلات پرورش‌دهندگان قارچ گفت: وجود دلالان در فروش محصول و تهیه کمپوست پرورش‌دهندگان را دچار مشکل کرده است به‌طوری‌که زمان زیادی پول و سرمایه فرد را می‌گیرند و بعد از گذشت 20 الی 40 روز کمپوست موردنیاز فرد را تحویل می‌دهند درحالی‌که می‌توانند سریع‌تر این کار را انجام دهند.

این بانوی موفق در زمینه اقتصاد مقاومتی با تأکید بر لزوم بازاریابی گسترده برای ادامه راه در مسیر تولید اظهار کرد: با انجام پروسه پرورش و تولید و بازاریابی و عرضه می‌توان از شغل‌هایی که در زمره اقتصاد مقاومتی قرار دارد درآمد خوبی کسب کرد.

وی به بانوان خانه‌دار توصیه کرد: سعی کنید با مدیریت منزل و امور مربوط به آن به‌گونه‌ای که وظایف اصلی یک زن زیر سؤال نرود، فعالیت‌های «اقتصاد مقاومتی» داشته باشند.

زارع خاطرنشان کرد: در روایات دینی کار از اهمیت و جایگاه بالایی برخوردار است؛ پس با کار کردن علاوه بر تقویت روحیه از خوبی‌های آن بهره ببریم.

انتهای پیام/ش

 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری