Skip to Content

بررسی نقش بازی در خلاقیت کودکان؛

بازی مناسب‌ترین روش تربیتی کودکان است


یک کارشناس ارشد روانشناسی در یزد با اشاره به اهمیت بازی در شکل گیری شخصیت کودکان گفت: بازی مناسب‌ترین روش تربیتی کودکان است و با انجام بازی مقدمات فراگیری علم در بزرگسالی به طور شایسته فراهم می شود.

به گزارش یزدبانو؛ زینب بیگی در گفتگو با خبرنگار یزدبانو اذعان کرد: بازی مناسب ترین روش تربیتی کودکان بوده و می توان ادعا كرد اگر یادگیری اولیه از طریق بازی مورد غفلت قرار گیرد یا توجهی به آنها نشود، آموزش و پرورش در سن های بالاتر آن طور كه باید نمی تواند مفید باشد.

وی اذعان کرد: كودك از طریق بازی با انواع اسباب بازی، موفق به شناخت شكل ها، رنگ ها، اندازه ها، جنس اشیاء و اهمیت آنها می شود و از بازی‌ها و ورزش ها، مهارت به دست می آورد.

بیگی با بیان اینکه کودکان با اكتشاف و جمع آوری اشیا اطلاعاتی را كسب می كنند كه نمی توانند در كتاب های مدرسه پیدا كنند، تصریح کرد: مطالعه كتاب و دیدن فیلم مناسب، اطلاعات كودك را وسیع تر می كند و به او شادی و لذت می بخشد.

وی با بیان اینکه كودك به وسیله بازی دنیا را می شناسد، می‌فهمد و كنترل می‌كند و می‌تواند میان واقعیت و تخیل فرق بگذارد، اذعان کرد: کودک با انجام بازی میزان توانایی‌های خود را با دیگران مقایسه می‌كند و یك مفهوم روشن تر و واقع گریانه تر از خود به دست می‌آورد و می تواند مسئولیت كامل اعمال خود را برعهده بگیرد.

کارشناس ارشد روانشناسی درباره تاثیر بازی بر روابط کودک خاطر نشان کرد: کودک در بازی نقش‌های معینی را برعهده می‌گیرد و درمی یابد كدام نقش بیشترین لذت را به وی می دهد و بازی او را قادر می سازد تا رضایت بخش‌ترین رابطه‌ها را با دیگران برقرار كند.

بیگی ادامه داد: کودک با كمك بازی، خوب و بد را درك می كند و می فهمد كه اگر بخواهد در بازی یك فرد قابل قبول باشد باید درستكار و با حقیقت، مسلط به خود و عادل باشد. همچنین درمی یابد دوستانش در بازی به نسبت والدین كمتر شكیبا هستند و یاد می گیرد كه اصول اخلاقی را هنگام بازی نسبت به محیط خانه و مدرسه به طور كامل تر رعایت كند.

وی درباره اهمیت بازی های سازنده گفت: در دوران مدرسه علاقه به بازی نمایشی كم و به بازیهای سازنده شروع می شود. در این بازی كودك می تواند بدون همبازی مدت ها بازی كند و لذت ببرد.

بیگی متداول ترین بازی‌های سازنده را كشیدن نقاشی، ساختن چیزهایی از گل، خمیر، سنگ كاغذ و... برشمرد و افزود: این نوع بازی‌های سازنده، قدرت تخیل كودك را تقویت نموده و موجبات بهداشت روانی و لذت حیاتی می شود.

وی درمورد مزایای بازی با شن و آب تصریح کرد: بازی با شن و آب شرایطی را فراهم می كند كه كودك با زبان ریاضی آشنا شود؛ مفاهیمی چون زیاد، كم، پر، خالی و كوچك كه قبل از جمع باید یاد گرفته شوند.

این کارشناس ارشد روانشناسی بازی به صورت صحبت كردن با بچه های دیگر باعث گسترش مفاهیم ذهنی كودك بیان کرد و  ادامه داد: تفكر كودك به زبان او بستگی دارد و برای برخورداری از زبانی غنی و وسیع باید دامنه خزانه لغات كودك را افزایش داد تا ابزار لازم را برای طبقه بندی و تعمیم كه ساخت پیچیده ای دارند به دست آورند و مفاهیم زمان، فضا و احتمال را درك كنند.

بیگی با بیان اینکه مربیان و والدین می توانند قوانین و مقررات و اصول اخلاقی و رابطه صحیح با دیگران را در بازی به بچه ها آموزش دهند، اظهار کرد: با استفاده از بازی می توان به بچه ها آموخت كه چگونه مشكلات خود را حل كنند و در نهایت آنها را برای زندگی آینده آماده كرد.

وی ادامه داد: اگر قرار است پایه ای محكم برای یادگیری ریاضیات در دوران مدرسه ابتدایی در كودكان بسازیم كودك باید انواع مختلف بازی آزاد را در سنین قبل از دبستان داشته باشد. پس باید امكانات لازم برای گسترش مهارت زبانی كودك فراهم شود تا مفاهیم ضروری برای تفكر ریاضی را به دست آورند.

بیگی با تاکید بر فراهم آوردن موقعیت های مناسب برای رشد بدنی کودکان خاطر نشان کرد: کودکان باید با وسایلی مانند تاب، سرسره، نرده ها و میله ها در سنین قبل از دبستان و اوایل دبستان بازی كنند تا ماهیچه های بزرگ بدنی تقویت شوند.

وی افزود: آموزش شنا اعتماد به نفس را در كودكان تقویت می كند. كودكان از وسایل ارتباطی دیگری از قبیل نقاشی و داستان نیز استفاده می كنند و نظریات و احساسات خود را بیان می كنند.

کارشناس ارشد روانشناسی در پایان اذعان کرد: كودكان توانایی های زیادی دارند، اما همگی افرادی مستعد هستند و باید به آنها اعتماد كنیم. 

انتهای پیام/ش




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری