Skip to Content


ضعف در تربیت جنسی بانوان؛ از مهمترین دلایل انحراف مردان


تأسفانه برخی از زنان بعد از ازدواج فرزندانشان، بیشتر به مشایعت با داماد و عروس و نوه ها می پردازند و شوهر خود را فراموش می کنند. این مسئله ممکن است به انحراف جنسی در دهه 50 سالگی به بعد و یا اعتیاد شوهر منتهی شود.

به گزارش یزدبانو به نقل از طنین یاس؛ تربیت جنسی کودکان یکی از مهمترین ارکان فرزندپروری در نهاد خانواده موفق امروز می باشد . کنجکاوی جنسی که برخی مواقع در صورت بی توجهی والدین می تواند زمینه ساز انحراف جنسی فرزندان شود باید به طور ویژه ای مورد عنایت خانواده ها قرار بگیرد. پرسش زیر شاید برای برخی از پدر و مادرها نیز با اندکی تفاوت مطرح باشد.

در بخش اول این یاداشت به اهمیت تربیت جنسی دختران از بدو تولد تا اواسط بلوغ اشاره شد در این قسمت به مراحله های پایان بلوغ تا یائسگی اشاره شده است.

پایان بلوغ: دختران در این دوران باید از لحاظ روانی و مهارتی آمادگی لازم را برای تشکیل زندگی را داشته باشند تا مصداق آیه شریفه قرآن مبنی بر آرامش یافتن مردان به وسیله آنان قرار بگیرند. در این سنین دختران باید شروط اصلی برای ازدواج موفق را کسب کرده باشند. پایان بلوغ مرحله ایست واسط بین نوجوانی و جوانی و دغدغه اصلی فرد در این مرحله ازدواج و تشکیل خانواده است. در پایان این دوره لازم است از ظهور انحراف جنسی استشهاء جلوگیری شود. قاعده کلی این است که هر رفتار جنسی خارج از ازدواج نادرست است و پیامدهای منفی برای فرد و اجتماع دارد. خداوند در این باره در قرآن کریم چنین می فرماید:« پس هر که فراتر از ازدواج مرد و زن، رفتار جنسی دیگیر انجام دهد، پس اینان تجاوزگران حدود الهی اند.»
اما در مواقعی که فرد به انحراف مبتلا شد، ابتدا باید زمینه انحراف را شناخت و سپس به درمان آن پرداخت. عوامل زیر می توانند در ایجاد انحراف دخیل باشد: رفتار ناشایست والدین، دوستان ناباب، وجود محرکات جنسی، وجود بعضی بیماری ها در دستگاه تناسلی، نداشتن تفریح و سرگرمی های سالم و ...
گام بعدی، افزایش سطح ایمان و عزت نفس و ایجاد زمینه های سالم برای فعالیت دختران نوجوان است. همچنین باید نوجوانان را با پیامدهای سوء رفتار جنسی آشنا ساخت و آنان را با توبه و مراحل آن به عنوان راهی برای برگشت و تبدیل به حسنات آشنا کرد.
دوران تأهلی : این دوران به دو قسمت اساسی تقسیم می شود؛ الف) آشنایی با ازدواج ب ) همسرداری و فرزندپروری


الف-  آشنایی با ازدواج:  گام اول در ازدواج احراز شرایط آن است که می توان به عاقل بودن، بالغ بودن و رشید بودن اشاره کرد. پس لزوم ازدواج بعد از کسب شرایط لازم امر مهمی است، سفارش جبرئیل به پیامبراکرم(ص) نشانگر قدرت غریزه جنسی و لزوم ازدواج است. جبرئیل به پیامبراکرم(ص) فرمود: «هر گاه در دوشیزگان احساس زنانه ایجاد شد، دوایی برای آنها جز همسرداری وجود ندارد، در غیراین صورت آنها از فساد در امان نخواهند بود، زیرا آنها بشرند.»
و در آیه 6 سوره مبارکه نساء آمده است، «شما والدین نوجوانانی را که به بلوغ نکاح رسیده اند مورد آزمایش قرار دهید اگر آنها به رشد مناسب رسیده اند اموالشان را به آنها بدهید.» گرچه منظور از رشد در این آیه رشد مالی است اما رشد و استقلال مالی در کسب آرامش روحی و آماده شدن برای ازدواج مؤثر است به بیان دیگر بلوغ جسمانی و روانی – عاطفی و دوری از دیوانگی و ضعف عقل، هر سه شرط لازم برای ازدواج است نه یکی به تنهایی. البته خداوند به کسانی که منابع لازم  - مادی- را برای ازدواج ندارند در آیه 33 سوره نور دستور می دهد: « و کسانی که وسیله زناشویی نمی یابند باید عفت ورزند تا خدا آنان را از فضل خود بی نیاز گرداند. باید تأکید شود که هیچ چیز جایگزین ازدواج در ارضای نیاز جنسی نمی شود. برای تعیین ملاک برای انتخاب همسر سه دیدگاه وجود دارد که عبارتنداز دیدگاه رمانتیکی، دیدگاه دموکراتیک و دیدگاه اسلام.
مرحله آشنایی با ازدواج، باید بطریقی سازماندهی شود که طرفین به شناخت، آنهم به دور از تحریفات احساسی برسند. پدر در این راه بدلیل فارغ بودن از احساسات زنانه می تواند نقش اساسی داشته باشد. در ضمن در اسلام، حضانت دختر از زمان انعقاد نطفه تا ازدواج بر عهده پدر گذاشته شده است و دختران باید این سرپرستی را بپذیرند، این سرپرستی از جنس برتری مرد بر زن نیست، بلکه خداوند به این وسیله خواسته است از موجودی ظریف، ارزشمند و با احساس که لازمه نقش مادری است به وسیله دیگری مراقبت کند و در این میان چه کسی بهتر از پدر وجود دارد؟ البته این بدین معنا نیست که نظر دختر مطرح نباشد زیرا رضایت دختر شرط اساسی برای ازدواج است یک شرط مهم که برای رضایت جنسی، در آینده زوجین مطرح می شود، رعایت فاصله سنی مناسب است، آمار نشان می دهد، فاصله سنی بین 4 تا 7 سال مناسب است. دختران باید در نظر داشته باشند که ازدواج، بهانه ای برای ارتباط با پسران نامحرم نشود، چون در فرهنگ ایرانی – اسلامی هیچ مردی حاضر نیست با دختر که ارتباط نابجا با نامحرمان داشته، ازدواج کند. 


ب) همسرداری و فرزندپروری: ارتباط معنوی و خواندن نماز، به وسیله عروس و داماد در اولین شب زندگی آنان به آرامش روحی هر دو طرف کمک زیادی می کند و مرحله بعدی، تنظیم نیازهای جنسی و عاطفی زوجین است. اطلاع از بیماری ها مقاربتی و لزوم معاینه پزشک پیش از ازدواج و پس از آن، بخصوص قبل و بعد از بارداری بسیار ضروری است. گر چه بعضی از این بیماری ها خطرناک مسری بوده ولی غالبا قابل پیشگیری هستند. پس اطلاع رسانی در این زمینه به نوجوانان و جوانان ضروری و مفید است. امام صادق علیه السلام در حدیثی می فرمایند: « هنگام که آماده می شوید برای ارتباط جنسی، خدا را یاد کنید، به درستی که افرادی که در این هنگام از خدا غافل باشند اگر نطفه فرزندی منعقد شود این فرزند در آینده در رفتارهای شر و بدی، همانند شیطان عمل می کند و این افراد از طریق دوستی و دشمنی با ما اهل بیت شناخته می شوند.»
حاملگی 38 هفته طول می کشد، پس از زایمان تغذیه با شیرمادر، علاوه بر مزایایی که برای کودک دارد، برای مادر نیز مفید است. برای نمونه مکیدن سینه توسط نوزاد باعث تشرح اکسی توسین، انقباظ رحم، کاهش خون ریزی و در نهایت بازگشت رحم به حالت اولیه می شود. همچنین عادت ماهیانه را به تعویق می اندازد و حاملگی زودرس را کنترل می کند و احتمال بروز سرطان سینه را نیز کاهش می دهد. پیامبر اکرم (ص) درباره لزوم تغذیه با شیرمادر فرموده اند: « هیچ شیری برای طفل بهتر از شیر مادرش نیست.» ذکر این نکته ضروری است که زنان باید نقش جنسی خود را در برابر مردان بدانند، زیرا در اسلام به حسن ایفای این نقش سفارش فراوان شده است. پیامبراکرم(ص) در این باره فرموده اند: « بهترین زنان شما کسی است که خوش بو و خشو پخت باشد، هنگامی که با شوهر خود خلوت می کنند، آنچه درخواست کنند اجابت کنند.»
و در حدیثی دیگر، زنان را از تکبر ورزی در برابر مردانشان و خودارایی در برابر دیگران برحذر داشته اند و این گونه زنان را بدترین زنان و در زمره منافقان معرفی کرده اند. هر چند میل به خودآرایی در بین زنان بطور فطری وجود دارد اما این گرایش باید در راه درست بکارگرفته شود در بسیاری از مواقع، عشوه گری افراطی و بیمارگونه زن معلول بی توجهی مردان به آنان و سرخوردگی عاطفی است.


دوران یائسگی و پیری: آنچه برای زنان در این دوران اهمیت دارد حفظ ثبات روحی و پذیرفتن این مرحله در جهت کمال انسان است. زنان در این مرحله نباید نسبت به وظایف جنسی خود کوتاهی کنند. حضرت علی علیه السلام در این باره می فرمایند: « خودآرایی وظاهر ساختن زینت نزد زنان، امری لازم است، حتی اگر به بزرگسالی برسند.» متأسفانه برخی از زنان بعد از ازدواج فرزندانشان، بیشتر به مشایعت با داماد و عروس و نوه ها می پردازند و  شوهر خود را فراموش می کنند. این مسئله ممکن است به انحراف جنسی در دهه 50 سالگی به بعد و یا اعتیاد شوهر منتهی شود. بر هر مسلمانی واجب است این آسیب ها را بشناسد، آری کمال انسان بدین است که هر لحظه خود را در معرض آزمایش خداوند ببیند.

انتهای پیام/ص
 

رای شما
میانگین (1 رای)
The average rating is 1.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری