Skip to Content

گزارش/علل و عوامل جدایی زوج ها؛

انتخاب بر اساس معیار های ظاهری و مادی،عامل اثر گذار درجدایی زوجین/ افزایش 4 درصدی طلاق در استان یزد


هرچند در استان یزد بالا بودن مهر و محبت و شادی وشعف در بین خانواده ها در اثر تعالیم اسلامی و تفید به اعتقادات دینی و رعایت اخلاق شاهد وجود کمتری از این آسیب اجتماعی هستیم اما وجود همین پرونده‌های کم نیز درشان مردمان دیار دارالعباده نیست.

یزدبانو به نقل از یزدامروز؛ بررسی آمار طلاق در کشور نشان می دهد طی دهه گذشته طلاق به يك روند و معضل مهم اجتماعي تبديل شده و روز به روز در حال افزايش است به طوری که به اعتقاد کارشناسان، آمار طلاق در ایران زلزله ای خاموش است که هر روز در حال تکان دادن جامعه می‌باشد.

تهران رکوردار طلاق در کشور

بر اساس آمار اعلام شده در سال جاری روزانه 434 طلاق و به عبارتی هر ساعت 18 طلاق در کشور اتفاق می افتد که در این میان تهران با 1.8 درصد افزایش و روزانه 90 طلاق، رکورددار طلاق در کشور است

یکی از اثرات نامطلوب از هم گسيختن بسياري از پيوندهاي زناشویي، فرزند يا فرزندان طلاق هستند که در اثر عــدم توجه والدين صدمه هاي روحي و رواني جبران ناپذیری مي بيند.

مشکلات جنسی، فقر مهارت های ارتباطی، خیانت، ناآگاهی، بی تجربگی، عدم تفاهم و قانع نبودن زوجین از جمله مهمترین عوامل گرایش جوانان به طلاق حتی در ماه های آغازین زندگی مشترکشان محسوب می شود

در خصوص افزایش میزان طلاق، آمارها حاکی است که پس از تهران، استان بوشهر با 15.6 درصد رشد، بیشترین رشد طلاق در کشور را داشته و در مقابل استان فارس با کاهش 15.3 درصدی، کمترین رشد را دارا بوده است.

تغییر سبک زندگی و گرایش به مصرف زدگی انگیزه های طلاق را تغییر داده است

طی سالهای اخیر و با توجه به تغییر سبک زندگی و گرایش به مصرف زدگی انگیزه های طلاق نیز در کشور تغییر یافته بطوری که فاصله گرفتن از سبک زندگی اسلامی- ایرانی،  مشکلات اقتصادی و تورم باعث ایجاد تنوع در خانواده‌ها بهانه جدیدی را برای جدایی ایجادکرده است.

60 درصد طلاق ها ریشه در مسائل جنسی دارد

بر اساس آمارها 60 درصد طلاق ها ریشه در مسائل جنسی داشته که در این زمینه، زوجین به دلیل چارچوب های فرهنگی- اجتماعی دلیل واقعی را بیان نکرده و بهانه های دیگری را پیش می کشند ضمن اینکه دخالت اطرافیان، انتخاب بر اساس معیار های ظاهری و مادی، ضعف کنترل رفتارهای هیجانی و فقدان مدیریت رفتار زناشویی، روابط فرا زناشویی ناشی از تضاد فرهنگی، اختلافات طبقاتی و عدم رعایت موازین اخلاقی از عوامل جدید طلاق در ایران به حساب می آید.

85 درصد زوجین در پنج سال اول زندگی از یکدیگر جدا می شوند

تحقیقات میدانی نشان می دهد که 85 درصد زوجین در پنج سال اول زندگی از یکدیگر جدا می شوند که این واقعیت تلخ بیانگر انتخاب نادرست و ضعف تفاهم می‌باشد چرا که ازدواج یعنی پیوند دو نفر از دو فرهنگ و دو دیدگاه متفاوت اجتماعی و برای جذب این دو دیدگاه حداقل پنج سال زمان لازم است.

این گزارش می افزاید: 35 درصد از زوج هایی که در 5 سال اول زندگی طلاق می گیرند دارای یک یا دو فرزند هستند و برخلاف بعضی باورهای غلط که فرزند آوری را اصلاح کننده روابط زناشویی می داند، وجود فرزند ضمانت دوام زندگی نیست.

انواع طلاق

معضل طلاق، به دو دسته قانونی- شرعی و عاطفی - روانی تقسیم می شود که متاسفانه نوع دوم آن نیز در جامعه رو به فزونی است.

در این میان طلاق در مرحله عقد هم که این روزها با رشد آماری همراه است زنگ خطری بزرگ را، برای مسئولان به صدا دراورده است.

طلاق، یک معضل اجتماعی و فرهنگی جامعه

از دیدگاه جامعه شناسی طلاق، یک مسئله شخصی و فردی نیست که عواقب و عوارض آن محدود به افراد درگیر آن شود بلکه طلاق به عنوان یک معضل اجتماعی و فرهنگی جامعه، حتی نسل های آینده را هم تحت تاثیر خود قرار می دهد و ضمن از هم گسیختگی و از هم پاشیدگی کانون خانواده به عنوان اولین و بنیادیی ترین نهاد اجتماعی، عواقب بسیاری را برای افراد جامعه داشته و می تواند منشا بسیاری از آسیبهای اجتماعی مانند انحرافات جنسی، خودکشی، فرار از منزل، سرقت، اعتیاد، تکدی گری، ولگردی و... باشد.

در بررسی های  آماری خوشبختانه سهم استان یزد در این زمینه به دلیل بافت مذهبی و اعتقادی ناچیز بوده، هرچند برای استان دارالعباده یزد این آمار هم ناپسند و مذموم است.

افزایش 4 درصدی طلاق در استان یزد

مدیرکل ثبت‌احوال استان یزد با اعلام خبر رشد 4 درصدی طلاق در استان یزد گفت: سال گذشته در استان یک هزار و 325 و در سال 92 یک هزار و 278 موردطلاق به ثبت رسیده است این آمار، افزایش چهار درصدی را نشان می دهد که البته این رقم در مقایسه با سال 91 بسیار کمتر است.

وی با اعلام این خبر که به ازای هر هفت ازدواج در استان، یک طلاق صورت گرفته اظهار داشت: نرخ طلاق در استان یزد 1.2 و متوسط سن طلاق در مردان 34 و در زنان 29.5 سال است.

نرخ ازدواج در یزد

مدیرکل ثبت‌احوال استان یزد نرخ ازدواج استان در سال گذشته را 8.5 یعنی وقوع این تعداد ازدواج به ازای هر یک هزار نفر جمعیت بیان کرد و گفت: متوسط سن ازدواج برای مردان در این مدت 27 و برای زنان 22.4 سال می‌باشد

وی آمار ثبت ازدواج استان در مدت یادشده را هشت هزار و 929 مورد اعلام کرد و افزود: این رقم در مقایسه با سال قبل 12 درصد کاهش داشته که علت اصلی آن کم شدن جمعیت در معرض ازدواج است.

 فعالیت کارگروه ملی مداخله در فرآیند طلاق

گفتنی است چندی پیش نیز معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد از آغاز فعالیت کارگروه ملی مداخله در فرآیند طلاق در این استان خبر داد و گفت: موضوع این کارگاه خیانت، خشونت خانگی و مشکلات جنسی و روابط عاطفی است و کارشناسانی از سراسر کشور با روند کنترل این معضلات آشنا می‌شوند.

سید علی‌اصغر رفاهی تصریح کرد: با تلاشی که صورت گرفته روند کاهش طلاق محقق شده و اکنون در ده عنوان اولیه ورودی پرونده‌ها به دادگستری، خواسته طلاق به چشم نمی‌خورد.

وی با اشاره به تشکیل مرکز تحکیم بنیان خانواده در سال 91 در استان یزد، ابراز داشت: اقدامات انجام‌شده در این مرکز منجر به صلح و سازش‌های ماندگار قریب به 4000 پرونده از پرونده‌های طلاق در سه سال اخیر شده و راهبرد این مرکز سوق دادن زوج‌های جوان به اخذ تصمیم‌های منطقی و عدم برخوردهای احساسی با موضوع خانواده است.

هرچند در استان یزد بالا بودن مهر و محبت و شادی وشعف در بین خانواده ها در اثر تعالیم اسلامی و تفید به اعتقادات دینی و رعایت اخلاق شاهد وجود  کمتری از این آسیب اجتماعی هستیم اما وجود همین پرونده‌های کم  نیز درشان مردمان دیار دارالعباده نیست

یزد امروز امیدواراست با تهیه این گزارش جوانان، خانواده‌ها و مسئولین امر در استان همت کرده و در راستای الگوسازی یزد درزمینهٔ ازدواج و ایجاد یزد عاری از طلاق گام بردارند


 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری