Skip to Content

نکات اختصاصی خانه داری در یزدبانو

روش های مختلف آماده سازی ماهی


این بخش شما را با روش های مختلف آماده کردن ماهی از جمله آبپز و سرخ کردن، شامی و کباب کردن و به ویژه نکات خیلی ضروری در این زمینه آشنا می کند.

به گزارش خبرنگار یزدبانو، سعی کردیم در گفتگو با بانوان خانه دار، هنرمند و ... شما بانوان عزیز را با نکات ریز و درشت خانه داری، هنر درخانه و آشپزی و ... آشنا کنیم.
در این قسمت زهرا دهقان یکی از بانوان خانه دار یزدی است که چند روش برای پخت و اماده سازی ماهی را به ما آموزش می دهد.

روش آپ پز کردن(روش تن)
ماهی را در اندازه های مناسب و یا به صورت کامل در ظرف نسوز و درب دار بگذارید و حدود یک استکان آب(برای هر کیلو ماهی) را با مقداری آبلیمو، نمک، فلفل، زعفران خوب مخلوط کنید و سپس داخل ظرف بریزید.
به این غذا نصف استکان روغن مایع هم اضافه کنید.
در صورت تمایل مقداری سیر رنده شده نیز روی آن بریزید و با حرارت ملایم بپزید.
ماهی پس از نیم ساعت اماده مصرف می شود.

 

*روش سرخ کردن
از نظر علم تغذیه، سرخ کردن غذاها مطلوب نیست ولی اگر مایل باشید ماهی را به صورت سرخ کرده مصرف کنید، ماهی پاک شده را با استخوان به قطعات ریز و ضخامت کم ببرید و پس از پاشیدن نمک روی قطعه ها به مدت نیم ساعت آنها را به حال خود بگذارید تا نمک را جذب کنند.
سپس قطعات ماهی را روی کاغذ یا پارچه تمیز بگذارید تا آب آنها جذب شود ( درصورت تمایل، می توان مقداری آب لیمو به ماهی زد) و آن را درون آرد سوخاری بگذارید، سپس آن را در مایعی که از زرده تخم مرغ زده شده به دست آمده وارد کنید و در داخل ماهی تابه نسوز بگذارید و در روغن و با حرارت ملایم سرخ کنید.

*روش شامی کردن
استخوانهای درشت ستون فقرات ماهی را جدا و بقیه آن را چرخ کنید ( استخوانهای کوچک، پشت توری چرخ گوشت می ماند) مقداری سیب زمینی و لپه پخته شده را نیز چرخ و با کمی سبزی، سیر، تخم مرغ، فلفل و زعفران مخلوط کنید و مخلوط به دست آمده را به صورت شامی در ماهی تابه سرخ کنید.

*روش کباب کردن
گوشت ماهی، پیاز چرخ کرده، نمک، فلفل، جوش شیرین و روغن مایع را با هم مخلوط کنید و به صورت خمیر درآورید.
سیخ کباب را با کمی روغن مایع چرب کنید و روی هرسیخ حدود 100 گرم از این مخلوط قراردهید و کباب کنید.
می توانید به جای کباب کردن با سیخ، آن را روی کاغذ آلومینیوم چرب شده در داخل فر و یا روی گاز قرار دهید.

در این زمینه رعایت نکات زیر ضروری است :
*قبل از پختن و مصرف گوشتهای قرمز، تمام چربی قابل دید آن را جدا کنید.
*پوست مرغ را که دارای چربی زیاد است بکنید.
*تا آنجا که ممکن است، از سرخ کردن گوشت دوری کنید.
*در مصرف مغز و زبان به علت دارا بودن چربی زیاد، افراط نکنید.
*هنگام خرید تخم مرغ به تازه بودن آن توجه کنید (در ته آب نمک قرارمی گیرد).
*تخم مرغ خریداری شده را در یخچال نگهداری کنید.
*مصرف زرده تخم مرغ برای افراد بزرگسال نباید بیش از سه عدد درهفته باشد.
*ماهیهایی که از راه دور می آورند، به صورت یخ زده خریداری کنید.
*از خرید فیله ماهی و ماهیهای پاک کرده (بدون مشخصات بسته بندی) خود داری کنید.
*ماهیهایی که چشم برجسته و شفاف، فلس درخشنده، آبششهای قرمز و بوی نامطبوع دارند، تازه و قابل خریداری هستند.
*برای پاک کردن ماهی حتما باید فلسهای آن را با چاقوی تیز یا لبه ی اره ای از طرف دم به طرف سر آن تراشید.
*سپس شکم ماهی را خالی کرد و آن را از پهنا روی تخته آشپزخانه خوابانید و با چاقوی تیز، باله های پشتی، شکمی، مخرجی و سینه ای آن را برید و ماهی را بطورکامل با آب نمک شست.
 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری