Skip to Content

نمایش محتوا نمایش محتوا

ناگفته های یک تولید کننده ابرکوهی:

از 2 هزار تخم کبک فقط یکی جوجه شد/ برای رسیدن به هدف باید شکست را پذیرفت/ برای گرفتن مجوز نیاز به حمایت مسئولین دارم


پرورش دهنده کبک در روستای رئیس آباد ابرکوه، با وجود تحمل ضررهای مکرر، از مسئولین استانی و شهرستانی تقاضا کرد، که وی را در گرفتن مجوز واحد تولیدی، حمایت کنند.

سرو ابرکوه؛ باز هم سراغ یکی از فعالین عرصه اقتصاد مقاومتی از اهالی روستای رئیس آباد شهرستان رفت، تا با وی گفتگویی داشته باشد. علی توحیدی متولد سال 57 مدت 6 سال است، که وارد چرخه تولید داخلی شده و به پرورش طیور مشغول است.


این کارآفرین از جزئیات کار خود چنین می گوید: سال 88 کار پرورش کبک را با 900 جوجه ی یک روزه آغاز کردم. از آنجایی که تجربه کافی برای انجام چنین کاری را نداشتم، در اولین تجربه کاری خود، تعداد 300 جوجه، تلفات داده و تعداد 400 مورد به عنوان مولد نگه داشته و فقط موفق به فروش 200 کبک شدم.


دستگاه جوجه کشی نداشتم
وی اضافه کرد: اما متاسفانه پس از 2 ماه و نیم که 400 کبک، شروع به تخم گذاری کردند، مشکلات این کار شروع شد. چرا که دستگاه جوجه کشی و مکان کافی برای نگهداری جوجه ها نداشتم.


توحیدی تصریح کرد: به علت نداشتن دستگاه جوجه کشی مجبور بودم، هر 24 روز یکبار تخم ها را به یزد برده و پس از گذشت چند روز که به جوجه تبدیل می شدند، آنها را تحویل بگیرم. این کار علاوه بر صرف هزینه های رفت و آمد، وقت گیر نیز بود.


این فعال اقتصاد مقاومتی عنوان کرد: بعد از 2 سال با گرفتن وام توانستم یک دستگاه جوجه کشی خریداری و سالن نگهداری جوجه ها را توسعه دادم. هم اکنون در سالنی به مساحت 800 مترمربع با تعداد 1400 مولد و با یک دستگاه جوجه کشی با ظرفیت 6400 تخم که ساخته خودم می باشد، مشغول کار هستم.


مجوز رسمی این واحد تولیدی را دریافت نکردم
وی در رابطه با دیگر مشکلاتی که مخصوصا در ابتدای کار با آن مواجه بود، گفت: بزرگترین مشکل نداشتن برق بود. برای شروع مجبور شدم، از یک چاه کشاورزی برق بگیرم. اما با 800 متر کابل کشی برق؛ بازهم مشکل حل نشد و همیشه قطعی برق، تلفات زیادی دربرداشت. مشکل دیگر این است که تا کنون با پیگیری های مکرر هنوز موفق نشده ام که مجوز این واحد تولیدی را به صورت رسمی دریافت کنم.


با وجود ضررهای زیاد دوباره از صفر شروع کردم
توحیدی افزود: سال گذشته به علت بیماری جوجه ها، درصد زیادی از گله کبک ها، در سراسر استان تلف شدند، که یکی از آنها نیز مربوط به گله من بود. بسیاری از همکاران تولید کننده این کار را رها کردند. اما من به علت علاقه زیاد و با وجودی که تمام سرمایه خود را از دست داده بودم، بعد از 4 سال کار تولیدی، با خرید 2 هزار تخم کبک، دوباره همه چیز را از صفر شروع کردم.


از 2 هزار تخم کبک، فقط 1 جوجه تحویل گرفتم
این تولید کننده جوان تأکید کرد: همیشه به افرادی که می خواهند وارد عرصه تولید شوند می گویم، کسی که از بدست آوردن سود خوشحال می شود، باید همیشه آمادگی ضرر را نیز داشته باشد. در همه کارهای تولیدی، به ویژه پرورش طیور، ضرر و زیان حتما وجود دارد. همچنان که من زمانی، از 2 هزار تخم کبک؛ فقط یک جوجه تحویل گرفتم. اما بازهم ناامید نشده و ادامه دادم.


انسان برای رسیدن به هدف باید شکست را تحمل کند
وی بیان کرد: به لطف خدا، تمام خسارت ها جبران شد و هم اکنون بیش از 80 درصد تولیدات ما به خارج از استان صادر می شود. بسیار خوشحالم که به نوعی در چرخه اقتصادی شهرستان و حتی اقتصاد ملی سهمی داشته باشم. چرا که همیشه همه چیز به پول ختم نمی شود و گاهی انسان باید برای رسیدن به اهداف خود شکست و ضرر را نیز تحمل کند.


گلایه از عدم توجه برخی مسئولین به واحدهای تولیدی
این همشهری در پایان ضمن گلایه از عدم توجه برخی مسئولین به این واحدهای تولیدی گفت: از مسئولین ذی ربط در استان و شهرستان تقاضا دارم، که در گرفتن مجوز رسمی مرا یاری کرده و روند این کار را تسهیل کنند. چرا که پیچیدگی امور اداری و موانع اینچنینی، مانع گرایش افراد و جوانان، برای ورود به عرصه های تولیدی می شود.

 

 

 


انتهای پیام/ م.ف




Your Rating
Average (1 Vote)
The average rating is 5.0 stars out of 5.


شهرستان ابرکوه شهرستان ابرکوه

استان یزد استان یزد