Skip to Content

نمایش محتوا نمایش محتوا

یک متخصص تغذیه در یزد مطرح کرد

آسیب جدی روزه بی سحری آسیب جدی به بدن/ توصیه‌هایی به روزه‌داران


متخصص تغذیه در یزد با تاکید بر ضرورت رعایت اصول و قواعد روزه‌داری گفت: گرفتن روزه بدون صرف وعده سحری به بدن آسیب می‌زند.

به گزارش سرو ابرکوه، دکتر حسن مظفری متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار یزدبانو تصریح کرد: دیده می شود بعضی از افراد روزه بدون سحری می گیرند و یا به هر دلیلی شام و افطاری هم به شکل مناسب مصرف نمی کنند؛ این دسته از افراد به ویژه جوانان و نوجوانان امکان دارد با آسیب‌های جدی مواجه شوند.

وی با بیان اینکه افراد بیماری که در شرایط استاندارد منعی برای روزه داری آنها وجود ندارد، نباید روزه بدون سحری بگیرند، گفت: روزه عادی در این ایام بیش از 16ساعت محرومیت نوشیدنی و غذایی دارد، پس لازم است سحری و افطاری مناسب مصرف شود.

مظفری با بیان اینکه نوع تغذیه در سحر مشابه با وعده ناهار در روزهای عادی است، ادامه داد: افراد به ویژه کودکان، روزه اولی‌ها و حتی افراد بیماری که در شرایط استاندارد روزه منعی برای آنان وجود ندارد، در صورتیکه سحری استفاده نکنند طبیعتا بدنشان با بیش از 24ساعت محرومیت نوشیدنی و غذایی مواجه می شود که اثرات سوء برای بدن به دنبال دارد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با تاکید بر توجه ویژه به وعده‌های سحری و افطاری خاطر نشان کرد: برخی افراد به ویژه افراد کم سن و سال به خاطر ولعی که در طول روز در آنها به وجود آمده است در صدد ند که در زمان افطار هر ماده غذایی را به هر میزان و به هر شکل به صورت ناآگاهانه مصرف کنند تا تشنگی و گرسنگی خود را رفع کنند.این نوع افطار کردن قطعا می تواند مشکل ایجاد کند.

وی با بیان اینکه نوع غذایی که مصرف می شود در سلامت فرد خیلی تاثیر دارد، ادامه داد: بعضی افراد در زمان افطار علاقه وافری به مصرف شیرینی‌ها داشته و به مقدار زیادی شیرینی استفاده می کنند، این مسئله به خاطر آنست که مغز ما از قند استفاده می کند و وقتی مقداری محرومیت غذایی مثل روزه داری داشته باشیم مغز برای دفاع از خود و برای آنکه تغذیه خودش دچار مشکل نشود، مغز موادی در خود می سازد که ما را تحریک به مصرف مواد شیرین می کند؛ به همین دلیل است که در ماه مبارک رمضان  میل افراد به مصرف مواد شیرین افزایش پیدا می‌کند و این تغییر میل باعث افزایش عرضه برخی مواد شیرین مانند زولبیا و بامیه می شود.

مظفری با اشاره به اینکه زمانی که میخواهیم روزه خود را باز کنیم نباید حجم مواد غذایی که در زمان افطار استفاده می کنیم زیاد باشد، تو صیه کرد: بهتر است افطاری و شام با هم نباشد؛ افطار را با مواد غذایی ساده، کم حجم و با دمای مناسب مصرف کرده و بعد از دو تا 3ساعت شام را مصرف کنیم.

انتهای پیام/ش

 

 




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.

شهرستان ابرکوه شهرستان ابرکوه

استان یزد استان یزد