Skip to Content


مشارکت زنان یکی از عوامل توسعه پایدار روستایی


کارشناس برنامه‌ریزی شهری، مشارکت زنان در عرصه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی را از مهمترین عوامل دستیابی به توسعه پایدار روستایی عنوان کرد.

به گزارش یزدبانو؛ سمیه پناهی، کارشناس برنامه ریزی شهری در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی شبستان با اشاره به نقش زنان روستایی در توسعه پایدار گفت: دستیابی به توسعه پایدار ارتباط مستقیمی با آموزش نیروهای انسانی دارد.

وی با اشاره به تقویت و توانمندسازی زنان از طریق آموزش و دادن امکان لازم برای مدیریت فرهنگی، افزود: زنان روستایی یکی از گروه های هدف آموزش و توانمندسازی را تشکیل می دهند و می توانند با ارتقای توانایی های خود در فعالیت های مختلف اقتصادی مشارکت داشته باشند و در توسعه پایدار نقش آفرینی کنند.

پناهی تصریح کرد: کم کردن تفاوت بین شهر و روستا، فقرزدایی، اشتغالزایی، آموزش، درآمدزایی می تواند در توسعه پایدار نقش‌آفرین باشد.

وی با بیان اینکه توسعه پایدار بدون در نظر گرفتن نقش زنان امکان پذیر نیست، اظهار داشت: زنان روستایی عامل مهمی برای رشد و توسعه هستند چرا که به عنوان مراقبت کننده از تغذیه خانواده، با گرسنگی و سوءتغذیه مقابله می کنند.

کارشناس برنامه ریزی شهری با اشاره به سهم زنان روستایی در معیشت، اقتصاد خانواده و کشاورزی گفت: علیرغم نقش تاثیرگذار و کلیدی زنان روستایی در مقوله های اجتماعی، اقتصادی و سبک زندگی، عموما نقش زنان روستایی در برنامه ریزی های محلی و منطقه ای نادیده گرفته می شود.

وی با اشاره به مشارکت زنان روستایی در تمام زمینه های زندگی اقتصادی و اجتماعی به عنوان یکی از مهمترین عوامل دستیابی به توسعه پایدار روستایی، خاطرنشان کرد: زنان به دلیل روانشناختی و الگوی رفتاری خاص نسبت به مسایل زیست محیطی حساسیت بیشتری دارند و می توانند در حفاظت از محیط زیست نقش آفرین باشند.

وی تاکید کرد: توسعه پایدار در روستاهای کشور زمانی محقق می شود که نقش زنان و مشارکت آنها در امور و مسایل و اجتماعی و سیاسی مورد توجه قرار گیرد.

پناهی با اشاره به تغییر سبک زندگی در روند توسعه شهرنشینی گفت: تغییر در سبک کیفیت زندگی باعث بروز ناسازگاری های زیست محیطی شده است و زنان به عنوان یکی از شاخص های تاثیرگذار در توسعه پایدار می توانند ضمن دستیابی به شرایط بهتر اقتصادی و یافتن تامین و رفاه اجتماعی سهم عمده ای در توسعه پایدار داشته باشید.

کارشناس برنامه ریزی شهری با اشاره به زنان کارآفرین به ویژه در مناطق روستایی خاطرنشان کرد: زنان کارآفرین روستایی از جایگاه اجتماعی و اقتصادی خاصی در فرایند توسعه پایدار برخوردار هستند.

وی با بیان اینکه امروزه در جوامع روستایی زنان تحصیلکرده زیادی داریم که دارای استعدادها و توانمندی های ارزشمندی هستند، اظهار داشت: باید زمینه مناسبی برای بروز استعدادهای زنان و دختران کارآفرین روستایی فراهم کنیم تا بتوانیم مسیر توسعه پایدار کشور را هموارتر سازیم.

کارشناس برنامه ریزی شهری تاکید کرد: توسعه پایدار قالب مناسبی برای تعیین نحوه بهره برداری از منابع و ایجاد رابطه متعادل و متوازن بین انسان، اجتماع و طبیعت محسوب می شود.

وی با بیان اینکه حضور افراد به ویژه زنان روستایی در مدیریت محلی، گرایش به درون زایی، عدالت خواهی و سازگاری با محیط زیست از شاخص های توسعه پایدار است، گفت: کسب و کارهای سبز روستایی امکان حضور و کنش زنان در عرصه عمومی برای توجه بیشتر به توسعه پایدار و ضرورت حضور زنان در کنار مردان را مشهود می کند.

پناهی تاکید کرد: مشارکت زنان روستایی در تمام زمینه های زندگی اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی از مهمترین عوامل دستیابی به توسعه پایدار روستایی است.

منبع: شبستان

پایان پیام/ش




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری