Skip to Content

نمایش محتوا نمایش محتوا

بازار مسکن به کدام سو می‌رود

مهاجرپذیری و کاهش قدرت خرید مسکن؛ عامل افزایش نرخ اجاره ها در یزد


معمولا افزایش قیمت اجاره بها زمانی رخ می‌دهد که قدرت خرید مسکن کاهش پیدا کند و تا زمانی که قدرت خانه دار کردن فراهم نشود و شرایط اقتصادی مناسبی وجود نداشته باشد باید منتظر افزایش قیمت اجاره بود.

به گزارش سرو ابرکوه به نقل از یزد آوا، موضوع اجاره مسکن همواره از موضوعاتی به شمار می رود که اخبار و تحولات آن برای بخش قابل توجهی از اقشار جامعه اعم از مستاجر و موجر مهم است.

معمولا افزایش قیمت اجاره بها زمانی رخ می‌دهد که قدرت خرید مسکن کاهش پیدا کند و تا زمانی که قدرت خانه دار کردن فراهم نشود و شرایط اقتصادی مناسبی وجود نداشته باشد باید منتظر افزایش قیمت اجاره بود.

افزایش 10 درصدی اجاره بها در یزد در پی کاهش قدرت خرید مسکن

دبیر اجرایی اتحادیه صنف مشاوران املاک یزد در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا، با بیان اینکه نرخ اجاره بهای مسکن در یزد با افزایش 10 تا 15 درصدی نسبت به سال گذشته مواجه بوده است، گفت: با وجود اینکه نرخ تورم در افزایش نرخ اجاره بها نقش دارد اما میزان اجاره بها یا رهن، موضوعی توافقی میان موجر و مستاجر است و براساس توافقی که میان این دو صورت می‌گیرد تعیین می‌شود.

«حسن ذوالفقاری» افزود: در سراسر کشور تعیین نرخ اجاره بها مسکن براساس توافق بین موجر و مستاجر صورت می‌گیرد و نظارت خاصی نیز بر آن وجود ندارد.

وی گفت: کاهش قدرت خرید مردم موجب شده تا مردم توانایی خرید مسکن را نداشته باشند و همچنین افزایش مصالح ساختمانی و هزینه‌هایی ساخت مسکن مردم را بیشتر به اجاره مسکن سوق داده که همین دلایل موجب افزایش اجاره بها شده است.

خرید و فروش مسکن در یزد انجام نمی‌شود

وی با بیان اینکه قیمت زمین و مسکن در چهار سال گذشته دچار رکود بوده است، افزود: خرید و فروش در بازار مسکن انجام نمی‌شود و اندک معامله‌ای نیز که در این بازار انجام می‌شود، مسکن زیر قیمت به فروش می‌رسد.

ذوالفقاری تصریح کرد: دولت باید تدبیری بیندیشد تا با کاهش قیمت زمین و مصالح ساختمانی وهمچنین هزینه‌هایی که برای ساخت مسکن از جمله دریافت اشتراک کنتور آب و برق، هزینه‌های نظام مهندسی، شهرداری و ... وجود دارد مردم را به سمت خانه‌سازی سوق دهد.

وی ادامه داد: دولت همچنین می‌تواند انبوه سازی کند و با اجاره به مردم هزینه اجاره بها را کاهش دهد.

یکی از مشاوران املاک یزد نیز در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا گفت: روستاهای اطراف شهرهایی چون شیراز از مرکزیت این شهر فاصله دارند و یزد نیز به دلیل صنعتی بودن مهاجران زیادی را از این مناطق جذب می‌کند که همین موضوع دلیلی بر افزایش اجاره‌بها در استان یزد شده است.

چوپان زاده با بیان اینکه اجاره بها با رشد 10 درصدی در یزد مواجه است، ادامه داد: با توجه به رکود؛ تورم و عدم پرداخت به موقع حقوق و دستمزد نرخ اجاره بها با توافقی که صورت می‌گیرد حداقل دارای رشد ثابت  5 درصد هست.

وی گفت: در خرید و فروش مسکن هیچ رشدی دیده نمی‌شود و با توجه به تورمی که وجود دارد اکثرا در بخش مسکن فروشنده هستند و می‌توان گفت قیمت مسکن با رشد 5 درصدی مواجه بوده است.

مهاجرپذیری یزد؛ عامل افزایش اجاره بهای مسکن

این مشاوراملاک ادامه داد: روستاییانی که از استان‌های اطراف مانند اقلید و بوانات شیراز ساکن هستند منتظر هستند تا با اتمام تابستان و برداشت محصولاتشان همزمان با باز شدن مدارس به یزد مهاجرت کنند و این مهاجرت موجب می‌شود تا بازار مسکن تکانی به خود دهد و با افزایش اجازه بها مواجه شود و پس از آن به حالت عادی برمی‌گردد.

وی تصریح کرد: یزد استانی صنعتی است و در شهرهایی چون میبد و اردکان به واسطه کارخانه‌های و شهرک صنعتی که وجود دارد  افراد زیادی از استان‌های همجوار برای اشتغال به این شهرها مهاجرت می‌کنند و از این جهت به دلیل افزایش تقاضا برای اجاره مسکن، نرخ اجاره بها نیز افزایش می‌یابد.

چوپان‌زاده با بیان اینکه مهاجر پذیری یزد تاثیر زیادی بر تورم، افزایش اجاره بها، اصالت فرهنگ شهر نشینی استان و ... دارد، افزود: دولت باید  پروانه تاسیس کارخانه‌‌ها و واحدهای تولیدی را براساس نرخ جمعیت استان صادر کند تا مهاجرت برای کار کاهش یابد و علاه بر تاثیرات دیگری که برای استان به همراه دارد سبب افزایش اجاره بها نشود.

این مشاور املاک فعال در منطقه آزادشهر گفت: نرخ بالای اجاره بها در آزادشهر نسبت به منطقه صفائیه و همچنین داخل شهر نیز به دلیل حضور مهاجرانی از استان‌های خوزستان، فارس، کرمان و ... برای اشتغال و همچنین امکاناتی که در این منطقه به دلیل مهاجرپذیربودن نسبت به مناطق دیگر فراهم آمده ، است.

انتهای پیام/




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


شهرستان ابرکوه شهرستان ابرکوه

استان یزد استان یزد