Skip to Content

یزدبانو بررسی می‌کند؛

نگاهی به وضعیت زندانیان استان یزد


بر اساس آمار تعداد زندانیان استان یزد در سال گذشته کاهش ۱.۱ درصدی و در بهار امسال هم روند رو به کاهشی طی کرده است.

به گزارش پایگاه خبری «یزدبانو»؛ علت وجود تخلفات و معضلات موجود در جامعه مربوط به سبک زندگی اقتصادی، آموزش و پرورش، فرزند پروری و ... است. پیمودن مسیر اشتباه در اکثر این امور باعث ایجاد بحران‌هایی سلسله‌وار در جامعه می‌شود. به‌دنبال بروز این بحران‌ها قوانینی وضع شده تا آسیب‌‌های ناشی از آن به حداقل برسد. در این میان افرادی هستند که از دایره قانون تخطی کرده و سر و کارشان به دستگاه قضا بیافتد و برخی از زندان سر در بیاورند.

قطعا اولین قشری که بیشترین آسیب و لطمه را از زندانی‌شدن یک فرد می‌بیند، خانواده زندانی است. خانواده زندانی، مخصوصا در شهری چون یزد قطعا از خانواده‌ای که عزیز خود را از دست داده است، یتیم‌تر خواهد شد؛ چون در شهری مانند یزد که آبرو برای افراد مهم است، حفظ راز زندگی در کنار شرایط سخت زندگی برای خانواده زندانی دردی به مراتب سنگین‌تر از درد یتیمی است.

بر اساس اطلاعات مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰ تعداد کل زندانیان استان یزد ۳ هزار و ۷۵۰ نفر بوده که از این تعداد ۹۷.۸ درصد آنها مرد بوده‌اند و نسبت به مدت مشابه سال قبل یعنی سال 99 با ۱.۱ درصد افزایش روبه رو بوده است. همچنین درصد زندانیان زن در سال ۱۴۰۰ میزان ۲.۲ درصد بوده و کاهش ۱.۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته است.

در سال ۱۴۰۰ تعداد زندانیان کمتر از ۱۹ سال نسبت به کل زندانیان ۰.۶ درصد بوده که رشد ۰.۳ درصدی داشته است. در همین سال درصد زندانیان ۱۹ تا ۲۵ ساله به کل زندانیان ۹.۴ درصد با ۰.۸ درصد رشد نسبت به سال قبل بوده است.

درصد زندانیان بی‌سواد در این سال ۴.۹ درصد نسبت به کل زندانیان و با ۶.۴ درصد رشد، درصد زندانیان دارای تحصیلات بالاتر از دیپلم ۶.۴ درصد، با ۰.۴ درصد رشد و درصد زندانیان مربوط به جرائم مواد مخدر ۵۷.۳ درصد با کاهش ۳.۵ درصدی بوده است.

اما در سال ۱۴۰۱ تعداد کل زندانیان استان یزد با کاهش ۱.۱ درصدی به ۳ هزار و ۷۰۹ نفر رسیده است که نسبت مردان و زنان در این سال تغییر کرده است. درصد زندانیان مرد۹۵.۹ درصد بوده که کاهش ۱.۹ درصدی و درصد زندانیان زن، ۴.۱ درصد بوده که نشان از رشد ۱.۹ درصدی تعداد زندانیان زن نسبت به مدت مشابه را حکایت می‌کند.

در این سال درصد زندانیان کمتر از ۱۹ سال به کل زندانیان ۰.۶ درصد بوده که نسبت به سال ۱۴۰۰ تغییری نداشته است؛ درصد زندانیان ۱۹ تا ۲۵ ساله نسبت به کل زندانیان ۹و۷ درصد بوده که ۱.۵ درصد کاهش داشته است. درصد زندانیان بی‌سواد در این سال با ۲.۱ درصد افزایش به ۷ درصد رسیده و درصد زندانیان دارای تحصیلات بالاتر از دیپلم با ۰.۶ درصد کاهش به ۵.۸ درصد رسیده بوده است.

در سال ۱۴۰۱ با کاهش ۱۱ درصدی درصد زندانیان مربوط به جرائم مواد مخدر ۴۶.۳ درصد از کل زندانیان استان یزد را تشکیل می‌داده است.

سال ۱۴۰۲ به پایان نرسیده است تا آمار این سال به طور کامل منتشر شود؛ اما بر اساس آمار در بهار سال ۱۴۰۲ تعداد کل زندانیان استان یزد ۳ هزار و ۶۳۲ نفر بوده که از این تعداد ۹۷.۱ درصد را زندانیان مرد و ۲.۹ درصد زندانیان را زن تشکیل می‌دهند.

در سه ماهه اول سال جاری درصد زندانیان کمتر از ۱۹ سال به کل زندانیان ۰.۴ درصد، زندانیان ۱۹ تا ۲۵ ساله ۸.۷ درصد، زندانیان بی‌سواد ۷.۸ درصد، زندانیان دارای تحصیلات بالاتر از دیپلم ۶.۱ درصد بوده است؛ آماری از درصد زندانیان مربوط به جرائم مواد مخدر هم موجود نبود.

یادآور می‌شود؛ آمار ارائه شده از تعداد زندانیان استان یزد در این گزارش تفکیک بومی و غیر بومی ندارد و مشخص نیست که چه تعداد از این افراد یزدی و چه تعداد غیر یزدی یا از اتباع بیگانه هستند.

مدیرکل زندان‌های استان یزد: کاهش جمعیت کیفری از اهداف دستگاه قضایی است

رضا مقبلی، مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی استان یزد در گفتگو با پایگاه خبری «یزدرسا» اظهار کرد: با زندان اجتماع‌محور می‌توان اصلاح و تربیت حداکثری زندانیان را محقق کرد.

وی عنوان کرد: در تمامی مکاتب مجازات‌های سالب آزادی پذیرفته شده است و مکتب اسلام به‌عنوان کامل‌ترین مکتب در مبحث حقوق جزا، بازگشت شرافتمندانه و عزتمندانه فرد به آغوش جامعه و خانواده را در واقع به‌عنوان هدف اصلی زندانبانی مطرح کرده ولیکن مسئله اصلاح و تربیت کار بسیار سختی است که با مشارکت خانواده زندانی و اجتماع می‌تواند نهادینه شود.

مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی استان یزد با بیان اینکه خانواده زندانیان بسیار قشر آسیب پذیر بوده و نیاز به حمایت‌های مادی و معنوی دارند، گفت: ائمه جمعه، روحانیون، آموزش‌وپرورش، گروه‌های جهادی و سایر دستگاه‌های فرهنگی با حمایت‌های خود می توانند آسیب‌ها را کاهش و اصلاح و تربیت را تسریع بخشند.

وی تصریح کرد: یکی از اولویت‌های قوه قضاییه در دوران تعالی کاهش جمعیت کیفری است.

مقبلی با اشاره به رتبه اول زندان یزد و به‌عنوان الگوی کشور از جمله اقدامات شاخص را کاهش ۲۴ درصدی جمعیت کیفری ذکر کرد و این موضوع را بالاترین کار فرهنگی عنوان کرد.

مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی استان یزد در رابطه با فراوانی جرم یادآور شد: بیشترین فراوانی جرائم در استان یزد به ترتیب مواد مخدر، سرقت، جرائم علیه اشخاص، محکومیت مالی، جرائم علیه اموال و مالکیت است.

مقام معظم رهبری همواره بر تقویت امید و اعتماد عمومی در جامعه تاکید دارند؛ یکی از جلوه‌های امید آفرینی در جامعه، کمک به آزادی زندانیان و محکومان مالی نیازمند سرپرست خانواده است که هر کس به هر طریقی می‌تواند با قلم یا قدم و یا به هر طریق، نسبت به گره‌گشایی از امور افراد نیازمند مشارکت کند و در نهایت خدا کند که جامعه به سمتی برود که روزی هیچ زندانی در زندان‌های استان یزد نباشد و آمار به کمترین تعداد برسد.

 
 



رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری